خواص روغن هسته انگور

خواص-روغن-هسته-انگور

مطلب را به اشتراک بگذارید

در این مطلب در مورد خواص روغن هسته انگور به شما توضیح خواهیم داد.

با ما همراه باشید.

خواص روغن هسته انگور 

روغن هسته انگور در نتیجه فشردن هسته های انگور به وجود می آید. روغن هسته انگور دارای دمای سوختن بالایی است و بی بو می باشد. به همین دلیل می توان از آن در آشپزی، پخت و پز و سرخ کردن و سالاد و همچنین برای مراقبت از پوست و مو استفاده کرد.

این روغن عاری از کلسترول می باشد و میزان چربی اشباع موجود در آن بسیار کم است. مصرف روغن هسته انگور موجب کاهش کلسترول بد خون به میزان ۷ درصد و افزایش کلسترول خوب خون به میزان ۱۳ درصد می شود. روغن هسته انگور دارای درجه سوختگی بسیار بالایی است و خواص خود را در حرارت بالا نیز حفظ کرده و برای سرخ کردن در درجه حرارت بالا بسیار مناسب است. در واقع ، آشپزی و سرخ کردن با روغن هسته انگور موجب حفظ مزه مواد غذایی می شود.

روغن هسته انگور حاوی ویتامین E ، ویتامینF ، روی ، پتاسیم ، مس ، کلسیم ، فسفر ، منیزیم ، آهن و سلنیوم بسیاری است. هسته های انگور حاوی پروآنتوسیانیدین بسیاری هستند. پروآنتوسیانیدین ها نوعی از پلی فنول ها هستند که دارای خاصیت آنتی اکسیدانی بوده و با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند و برای پیشگیری از پیری زودرس پوست بسیار مفید هستند.

آنتی اکسیدان های موجود در روغن هسته انگور ۲۰ برابر قوی تر از ویتامین C و ۵۰ برابر بیشتر از ویتامین E ، می باشند.

 از این روغن در بسیاری از محصولات آرایشی مانند کرم دست، کرم بدن، نرم کننده های لب و لوسیون ها نیز استفاده می شود. این روغن برای انواع پوست مناسب می باشد و خواص احیا کننده آن، پوست را مرطوب کرده و به حفظ خاصیت ارتجاعی پوست کمک می نماید. از روغن هسته انگور می توان برای ماساژ  و رفع خستگی و درد بدن نیز استفاده کرد.

روغن هسته انگور دارای خاصیت ضد التهابی، ضد پیری، ضد آلرژی، ضد سرطانی، ضد میکروبی و ضد عفونی کنندگی می باشد. این روغن غیر هیدروژنه است و عاری از چربی های ترانس است. روغن هسته انگور غنی از چربی های چند غیر اشباع امگا ۶ است و در نتیجه برای سلامت قلب بسیار مناسب است.

این روغن حاوی اسید لینولئیک زیادی است که از اتلاف رطوبت پوست سر جلوگیری کرده و موجب مرطوب ماندن پوست می گردد. از این روغن می توان به عنوان عامل درزگیر برای حفظ رطوبت موها، برای تقویت کرم های مرطوب کننده و افزایش حفظ رطوبت و کاهش خشکی پوست سر نیز استفاده کرد.

 

خواص-روغن-هسته-انگور-OAB

از دیگر خواص روغن هسته انگور می توان به موارد زیر اشاره کرد :

– کاهش کلسترول بد خون

– کاهش فشار خون 

– بهبود سلامت قلبی-عروقی

– جلوگیری از انواع سرطان

– تقویت سیستم ایمنی بدن

– پیشگیری از دیابت و کاهش عوارض مرتبط با دیابت

– بهبود گردش خون

– درمان روماتیسم مفصلی

– مبارزه با آسیب های سلولی و بافتی ناشی از رادیکال های آزاد

– درمان رگهای واریسی و وریدهای عنکبوتی

– درمان هموروئید، آلرژی و آسم

– جلوگیری از پوسیدگی دندان

– کاهش علائم سندرم پیش از قاعدگی

– درمان آکنه و التهابات پوستی

– التیام زخم ها و درمان آفتاب سوختگی

– درمان لکه هایی که با افزایش سن به وجود می آیند

– درمان آب مروارید و جلوگیری از تخریب لکه زرد چشم

– جلوگیری از بروز چین و چروک


عصاره هسته انگور به چه فرمی قابل استفاده است ؟

امروزه عصاره مزبور به عنوان مکمل به اشکال مختلف (اعم از کپسول، قرص و محلولهای خوراکی) تجویز می شوند، اما معمول ترین و در دسترس ترین شکل مورد استفاده، روغن هسته انگور است که کاربرد غذایی دارد و در ضمن حاوی تمام خصوصیات ذکر شده دانه انگور نیز می باشد.

ترکیب چربی موجود در روغن هسته انگور چیست؟

روغن هسته انگور حاوی مقادیر قابل توجهی اسید چرب امگا ۶ است، به طوری که حدود ۶۸ درصد محتوای چربی آن از نوع اسید لینولئیک می باشد.

ولی از نظر امگا ۳ بسیار ضعیف است، به طوری که فقط حدود ۰/۲ درصد اسید لینولنیک دارد. بقیه اسیدهای چرب آن شامل اسید اولئیک (خانواده امگا ۹) حدود ۱۹ درصد، اسید پالمتیک (اشباع) ۷/۲ درصد و اسید استئاریک ۴/۸ درصد است. بر خلاف روغن زیتون که تحمل درجه حرارت بالا را ندارد؛ روغن هسته انگور دمای پخت بالا را می تواند تحمل کند، چون نقطه ذوب بالاتری دارد و تغییر ناخوشایندی در ساختمان آن به وجود نمی آید، ضمن اینکه هیچ بو و مزه ای ندارد و ممکن است برای ذائقه افرادی که بوی روغن زیتون را دوست ندارند، مقبولیت بیشتری داشته باشد. البته مهم است بدانید که محتوای آنتی اکسیدانی آن نیز بیشتر از روغن زیتون است.

فواید درمانی و خواص روغن هسته انگور و عصاره آن :

کلسترول بالا: در بررسی که بر روی ۴۰ فرد مبتلا به کلسترول خون بالا انجام گرفت، تجویز مکمل هسته انگور به همراه کرومیوم به میزان قابل توجهی باعث کاهش کلسترول خون این افراد شد. تجویز مکمل آن نیز برای افراد سیگاری، کاهش LDL را در آزمایشات آنها نشان داد. در بررسی دیگر، تجویز ۱ اونس روغن هسته انگور به مدت ۴ هفته ۱۴ درصد افزایش در HDL را به دنبال داشت.

فشار خون بالا: آنتی اکسیدان ها (نظیر هسته انگور) موجب حفاظت رگ های خونی در برابر آسیب ها و صدمات می شوند. همانطور که می دانیم رگ های آسیب دیده منجر به افزایش فشار خون و در نهایت افزایش کار قلب می شوند. در بعضی مطالعات حیوانی، عصاره هسته انگور، کاهش فشار خون را به دنبال داشت. البته تحقیقات بیشتری در این زمینه مورد نیاز است.

بیماریهای قلبیبسیاری از مشکلات قلبی در اثر آترو اسکلروز (که ناشی از سفتی وسختی رگها است) ایجاد می شوند. عصاره هسته انگور با جلوگیری از تشکیل پلاک، مانع از سفت شدن رگ ها، رسوب LDL و بروز نارسایی های قلبی می شود.

سرطان: پلی فنول های موجود در هسته انگور، آپوپتوز را در سلول های سرطانی افزایش می دهند . آپوپتوز یک عملکرد طبیعی در سلول های سالم است؛ به این صورت که سلول ها طبق برنامه، هنگامی که از حالت طبیعی خارج می شوند به دور خود دیواری می کشند و خود را نابود می کنند، البته مطالعات نشان داده اند که در تومورها بنا به دلایلی، پدیده اپوپتوز تمایل به کاهش دارد که نتیجه آن، رشد توده سرطانی است.

در تحقیقی که در دانشگاه کنتاکی به عمل آمد، استفاده از عصاره انگور، ۷۶ درصد افزایش آپوپتوز را در طول بررسی به دنبال داشت. در شرایط آزمایشگاهی، عصاره هسته انگور مانع از پیشرفت سرطان کولون، معده، سینه، پروستات و ریه شده است.

 امروزه فرضیه استفاده از عصاره هسته انگور به عنوان مکمل در کنار دارو درمانی در بیماران سرطانی، طرفداران زیادی دارد.

آسیب های پوستی :عصاره هسته انگور همچنین در کاهش صدمات وارده به پوست در اثر اشعه ماوراء بنفش موثر است. بیوفلاوونوئید پروآنتوسیانیدین موجود در عصاره هسته انگور اکسیداسیون اسید های چرب و التهاباتی که منجر به آسیب پوستی و بروز علائم پیری می شوند را کاهش می دهد. در تحقیقات انجام شده در دانشگاه اوهایو، عصاره هسته انگور باعث تسریع در ترمیم جراحات گردید.

روغن هسته انگور به طور وسیعی در تولید محصولات محافظتی پوست و مواد آرایشی به کارمی رود و به دلیل محتوای بالای ویتامین E و اسید لینولئیکان آن برای پوست بسیار مفید است. روغن هسته انگور ترکیب بسیار مناسبی برای ماساژ درمانی است، چون به راحتی جذب پوست می شود و چربی آن در سطح پوست نمی ماند. همچنین به خاطر محتوای بالای اسید لینولئیک، مناسب پوست و غشاء سلولهاست، خاصیت بازسازی و نمو بالایی دارد و به عنوان مرطوب کننده، از کارایی زیادی برخوردار است و به خصوص برای جلوگیری از چروک دور چشم توصیه می شود.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

2 پاسخ

  1. آیا همین یه نوع روغن هسته انگور را دارید؟
    و آیا تراریخته می باشد؟
    چون ور سایت دیجی کالا نوعی از روغن هسته انگور OAB به فروش میرسد که قید شده تراریخته هست

    1. سلام. خیر محصولات این مجموعه تراریخته نیست. بله یک نوع روغن هسته انگور موجود هست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *