شیر گاو که به نام لبن نیز نامیده می شود، دارای خاصیت آرام بخش و تقویت کننده ی اعصاب بوده و همچنین آن را می توان در مواردی مانند: سنگ کلیه – زیاد کردن ادرار – قلیایی نمودن خون – دفع اخلاط – گواتر – واریس – وسواس – خارش های جلدی – تقویت نیروی جنسی – استسقاء – ورم لوزه ها – زخم های ریوی – طپش قلب – بی خوابی – تقویت موها – تقویت اسپرم – تقویت بینایی – تقویت قلب – تصلی شرایین – گلو درد – رماتیسم – تسکین کمر درد – تقویت حافظه – ورم کلیه ها – سرماخوردگی و مسمومیت نیز به کار برد.
مضرات:
1- مصرف شیر پر چرب برای افراد مبتلا به چاقی- کلسترول خون- تصلب شرایین- اسید اوریک- قولنج- آترومی و …مضر می باشد.
2- افراد مبتلا به ناراحتی های طحال – معده – اسهال – آسم – صرع سوزاک- سیفلیس – برص – نقرس – و … نباید در مصرف شیر گاو زیاده روی کند.
3- مصرف شیر تازه دوشیده شده، ممکن است موجب تب و نیز مصرف نجوشیده و غیر پاستوریزه موجب تب مالت گردد.
4- زیاده روی در مصرف شیر گاو موجب گاز روده – یبوست – ناراحتی کبد – استفراغ – احساس تشنگی – سرگیجه – سردرد و … می شود.
شیر گاو و گروه خون: مصرف شیر گاو برای دارندگان گروه خونی B سودمند، و برای سه گروه خونی دیگر مضر میباشد.