۸ استراتژی برای بازگشت به فرم اولیه برای دارنده گروه خون B

مطلب را به اشتراک بگذارید

۱- از کارکرد متابولیسمی خود آگاه باشید
هدف شما نباید تنها کاهش وزن باشد بلکه می بایست ماهیچه سازی و کالری سوزی صحیح باشد علاوه بر آگاهی از وزن خود دانستن میزان سوخت و ساز پایه (کیفیت کالری سوزی) و شاخص توده بدنی (نسبت ماهیجه به چربی) بسیار مهم است.
میزان سوخت و ساز پایه (BMR):
این میزان سوخت و ساز بدن، در حال استراحت است و نشان می دهد که به چه سرعتی کالری می سوزانید. این میزان کالری است که فقط برای عملکرد اندامهای حیاتی ضروری است. شما می توانید میزان سوخت و ساز پایه خود را از طریق ضرب کردن وزن خود در ۲۲ کالری به دست آورید. اگر شما میزان فعالیت بدنی بالایی دارید (فعالیت توصیه شده برنامه ورزشی گروه خون B) عدد به دست آمده را ضرب در ۱/۶ کنیدتا کالری های سوخته در طول روز را بدست آورید.
مثال: BMR فردی با وزن ۷۰ کیلو گرم به طریق زیر محاسبه می گردد:
(BMR در حالت استراحت در طول ۲۴ ساعت) کالری  ۱۵۴۰ = کالری ۲۲ × ۷۰کیلوگرم
(BMR  افراد ورزشکار در حالت استراحت در طول ۲۴ ساعت ) ۲۴۶۴ =۱/۶ ×۱۵۴۰
شاخص توده بدنی (BMI): این شاخص میزان چربی بدن را بر اساس وزن و قد اندازه گیری می کند. شاخص توده بدنی بالاتر از ۲۵ اضافه وزن محسوب می شود. برای محاسبه شاخص توده بدنی، وزن خود را تقسیم بر مجذور قد به متر نمائید.
مثال: BMI فردی به قد ۱/۵۷ متر و وزن ۷۰ کیلو گرم به طریق زیر محاسبه می گردد :
۲/۴۶۴۹ = ۱/۵۷ × ۱/۵۷
(BMI یا توده چربی بدن) = ۲/۴۶۴۹ ÷۷۰ کیلو گرم
۲- برطرف کردن اختلالات سلامتی
برای معاینه کامل و مطمئن شدن از اینکه اضافه وزن شما به علت اختلال  متابولیسمی نیست به پزشک خود مراجعه کنید. مخصوصاً از وجود عفونت های مزمن ویروسی و اختلالات خود ایمنی همچون سندروم خستگی مفرط آگاهی حاصل کرده تا بتوانید سلامت خود را تضمین و به آرامی از وزن خود کم نمائید.
۳- غذاهایی که سوخت و ساز صحیح دارند را انتخاب کنید.
رژیم غذایی ویژه گروه خون B را دنبال کنید و برای شروعی عالی به برنامه غذایی زیر توجه نمائید.
رژیم غذایی ۷ روزه برای دارندگان گروه خون B
 گوشت گوسفند و بره کم چرب و ارگانیک: ۴ تا ۶ وعده در هفته
• ماهی غنی از اسیدهای چرب امگا  ۳: ۳ تا ۴ وعده در هفته
• فراوردهای لبنی تخمیر شده: ۱ تا ۲ وعده در روز همانند کفیر و ماست.
• فراوردهای لبنی تخمیر نشده: ۴ تا ۷ وعده در هفته
• تخم مرغ: ۲ تا ۳ عدد در هفته
• روغن زیتون یا روغن بزرک: یک وعده در روز
• سبزیجات سبز: ۲ تا ۳ وعده در روز
• سایر سبزیجات سودمند: ۵ تا ۷ وعده در هفته
• میوه: ۲ تا ۳ وعده در روز
• غلات (مجاز): ۳ تا ۴ وعده در هفته
۴- از استرس بکاهید
دارندگان گروه خون B به همراه مشکل اضافه وزن و متابولیسم کنُد، مشکل دیگری به عنوان تأثیرات کورتیزول بالا را  نیز دارند، داشتن استرس به طور مداوم در افراد دارنده گروه خون B باعث اضافه وزن شده و علت آن میزان بالای هورمون استرس کورتیزول و به تبع آن مقاوت به انسولین می شود. چاقی مفرط، خود نیز منجر به مقاومت به انسولین می شود و این چرخه ای خطرناک برای دارندگان گروه خون B محسوب  می شود .میزان کورتیزول بالا، به هورمون لپتین نیز ارتباط دارد که این هورمون در ارتباط با ژن چاقی باعث افزایش اشتها می شود.
۵- تنظیم زمان وعده های غذایی 
معمولاً زمان خوردن وعده غذایی مهم تر از میزان وعده می باشد. اگر بیشترین میزان کالری را در ساعات اولیه روز مصرف کنید، می توانید از وزن خود کم کنید، در حالی که مصرف همان میزان کالری دیر وقت، باعث افزایش وزن می شود. نخوردن صبحانه یا خوردن به میزان کم در صبح باعث کنُد شدن متابولیسم در دارندگان گروه خون B می شود، همچنین هورمون های کورتیزول و تیروئید هر دو تحت تأثیر قرار می گیرند. این مسئله در مورد ناهار نیز صدق می کند
اگر شما در مورد کاهش وزن جدی هستید صبحانه ای مفصل و ناهاری خوب و مغذی و به میزان کافی شام در اوایل شب (نه دیر وقت) میل نمائید. سعی کنید در شب از مصرف تنقلات خودداری نمائید.
۶- به ورزش های آیروبیک بپردازید

فعال باشید و هر هفته حداقل ۴ بار و هر بار ۳۰ تا ۴۵ دقیقه به ورزش آیروبیک بپردازید. از ورزش های جدول زیر می توانید یکی را انتخاب کنید.

ورزش

مدت زمان

تعداد در هفته

تنیس

۴۵-۶۰ دقیقه

۲ الی ۳ بار

دوچرخه سواری

۴۵-۶۰ دقیقه

۳ بار

پیاده روی یا کوه نوردی

۳۰-۶۰ دقیقه

۳ بار

گلف

۶۰-۹۰ دقیقه

۲ بار

۷- ورزش های آرام بخش
سلامت کلی جسمی برای دارندگان گروه خون B از طریق ایجاد تعادل بین ورزش های آیروبیک و ورزش هایی که باعث آرامش ذهنی می شوند بدست  می آید. حداقل ۲ بار در هفته به انجام ورزش های کاهش دهنده استرس همچون تای چی یا یوگا بپردازید.

۸- عجله نکنید
تمرکز خود را برروی سلامت جسمی به جای کاهش وزن نگاه دارید، از روش های بسیار سخت استفاده نکنید مخصوصاً اگر مادر شیرده هستید. کاهش وزن مخصوصاً در دوران شیردهی نه تنها صحیح نیست بلکه  خطرناک است.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

رایس کیک چند غله

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *