۷ ماده غذایی در کاهش کلسترول

مطلب را به اشتراک بگذارید

حبوبات:

تمامی حبوبات از قبیل لوبیا چیتی، قرمز، سفید، سیاه، نخودها، لوبیا و عدس منابعی از فیبرهای حل شدنی هستند. فیبر در روده‌ کوچک به نمک‌های صفرا که بیشتراز کلسترول است چسبیده و موجب دفع نمک‌ها می‌گردد. در حین این عمل کبد باید کلسترول بیشتری مصرف نماید تا نمک تولید کند بنابراین میزان کلسترول موجود در بدن تبدیل به کلسترول مضر می‌شود و حبوبات باعث دفع این چربی های اظافه میگردند. مصرف حداقل نصف فنجان حبوبات پخته در روز میزان کلسترول مضر را به طور میانگین تا ۸٪ کاهش می‌دهد. به نظر می‌رسد لوبیا چیتی و نخود بیشترین را در کاهش کلسترول به خود اختصاص می‌دهند.

توجه داشته باشید که مصرف نخود برای دارندگان گروه خون O,A,AB بسیار مضر است و دارندگان گروه خون A و B می توانند از مصرف لوبیا چیتی لذت ببرند. حبوبات را حتما بر اساس گروه خون خود مصرف کنید.

سیب ها:
سرشار از فیبر و آنتی اکسیدن: 
سیب ها نیز دارای فیبرهای حل نشدنی هستند که موجب کاهش کلسترول می شوند.خوردن دو سیب در روز فرایند اکسیداسیون کلسترول مضر را کند می کند. آنتی اکسیدنها ازاهمیت زیادی برخوردار هستند. کلسترول مضر براثر برخی فعل و انفعالات با رادیکال‌های آزاد ترکیب شده اکسید می‌شوند و به احتمال زیاد منجر به التهابات و تشکیل پلاک در جداره شریان‌های حیاتی می‌گردند.
آجیل و مغزها: 
گردو، بادام، پسته، تخمه کدو تنبل، و بذر کتان همگی منابع بسیار خوبی از پروتین، انواع چربی‌های اشباع نشده، ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر محسوب می‌شوند. مشاهده شده هنگامی که چربی‌های موجود در آجیل‌ها و مغزها در رژیم‌غذایی جایگزین چربی‌های اشباع شده گردند، موجب کاهش کلسترول مضر می شود.توجه باید داشت که از اجیل و مغزهای شور و شیرین باید دوری کرد.
جو دو سر سبوسدار: 
جو دوسر سبوس‌دار حاوی بتاگلوکان می باشد. فیبر محلول در آب میزان گردش کلسترول مضر در خون را کاهش می‌دهد.
جذب روزانه ۳ گرم بتاگلوکان موجود در جو دو سربه طور میانگین تا ۷ ٪ از میزان کلسترول مضر موجود در بدن کم می کند. ترکیبات آنتی اکسیدانی پلی فنول موجود در جو دوسر سبوس دار می‌تواند با محافظت از سلول‌های خونی در برابر چسبیدن به جداره رگ‌ها مانع التهابات و تشکیل پلاک گردند.

چای سبز:
چای سبز که سرشار از آنتی اکسیدان است به کاهش میزان کلسترول مضر کمک فراوانی می کنند. اما چای سبز منبع غنی از آنتی اکسیدان می باشد.چای سبز باعث کاهش دو درصدی کلسترول مضر خون می شود.
روزانه حداقل ۳ فنجان یا بیشتر چای سبز بنوشید اما نوشیدن چند فنجان چای سبز روزانه کفایت کرده و از جذب حداکثر کافئین جلوگیری می کند.
گریپ فروت قرمز:
خوردن یک گریپ فروت قرمز در روز به مدت یک ماه میزان کلسترول مضر را در حدود ۲۰٪ کاهش می‌دهد اما به یاد داشته باشید که گریپ فروت تاثیر داروهای قلبی از قبیل استاتین‌ها و مسدودکننده‌ های کانال کلسیم را افزایش می‌دهد. در صورت مصرف این داروها پیش ازخوردن میوه گریپ فروت یا آب میوه آن با پزشک خود مشورت کنید. داروهای رقیق کننده خون مانند وارفارین نیز نمی بایست با گریپ فروت زیاد مصرف شود.
شراب قرمز یا انگورها:
ماده‌ای شیمیایی به نام رسوراترول که در انگور قرمز یافت می‌شود و موجب شکل‌گیری شراب قرمز می‌گردد و موجب کاهش میزان کلسترول مضراست. این ماده مانع انسداد شریان‌ها شده که این را مدیون خواص آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی آن هستیم یک لیوان شراب قرمز را به همراه وعده غذایی خود میل کنید و کمک به رفع انقباضات رگ‌های خونی که بر اثر مصرف وعده‌های چرب و منجر به گرفتگی عروق حملات قلبی می‌شود خواهد کرد.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *