آیا در مورد روز جهانی روغن زیتون فرابکر اطلاعاتی دارید؟
با ما همراه باشید.
۳۰ سپتامبر روز جهانی روغن زیتون فرابکر
۳۰سپتامبر روز جهانی روغن زیتون فرابکر شناخته شده است.
با داشتن فواید سلامتی، زمان آن رسیده که این سنت ۸۰۰۰ ساله به قدرتی جهانی و مقاومت ناپذیر تبدیل شود.
روغن زیتون، استاندارد طلایی در میان تمام روغن هاست. غنی از آنتی اکسیدان ها و چربی های غیر اشباعی است که همه در رژیم غذایی سالم خود به آن نیاز دارند.
رژیم مدیترانه ای سالمترین رژیم است. سنگ بنا و ساختار اصلی رژیم مدیترانه ای، روغن زیتون فرابکر ارگانیک است.
روغن زیتون در ایالت متحده آمریکا بویژه کالیفرنیا تولید می شود (۹۹ درصد زیتون ها در آنجا می رویند). درختان زیتون نیز در تگزاز، کالیفرنیا، آریزونا، فلوریدا، آلاباما، هاوایی، اورگون می رود.
تاریخچه روغن زیتون فرابکر
از زمانی که رئیس جمهور غذا دوست ایالت متحده آمریکا توماس جفرسون اعلام کرد که درختان زیتون ثروتی است از بهشت و آن را یک ضرورت زندگی نامید، قرار شد که این روغن روز جهانی بنام روغن زیتون فرابکر را داشته باشد!
تاریخچه این روغن بر می گردد به ۶۰۰۰ سال پیش یا حتی بیشتر، زمانی که درخت زیتون کشت شد و از آسیای ضغیر تا مناطق مدیترانه ای رواج یافت. قرن ها نه تنها زیتون در آشپزی مورد استفاده قرار گرقت بلکه در اهداف زیبایی نیز بسیار مورد استقبال قرار گرفت.
روغن زیتون فرابکر بالاترین کیفیت را در بین روغن ها داراست که تحت له شدن و فشردگی بدون استفاده از حرارت و مواد شیمیایی در فرایند استخراج تهیه می شود.
این روغن خالص است و برای سلامت بدن بسیار حائز اهمیت است. نسبت به دیگر روغن ها تیره تر است ،زرد یا سبز تیره که بسیاری آن را طلای مایع می نامند. این روغن طعم منحصر به فردی دارد.
بسیاری از مردم روغن زیتون فرابکر را برای طعم دادن به غذا و تقویت سلامت جسمانی خود استفاده می کنند.
تاریخچه روغن زیتون:
۲۵۰۰ سال پیش از میلاد اولین بار به عنوان سوخت چراغ در مراسم مذهبی در مدیترانه استفاده شد.
۲۰۰۰ سال پیش از میلاد اولین بار در آشپزی مورد استفاده قرار گرفت.
در سال ۱۴۵۰ وارد دوران طلایی خود شد. زیرا یونانی ها برای آشپزی، سوخت، لوسیون پوست، مواد شوینده ها، آفت کش ها و عطر ها استفاده کردند.
خواص روغن زیتون فرابکر:
-
سیستم ایمنی بدن را تقویت می کند.
-
قند خون را کاهش می دهد.
-
سلامت قلب را بهبود می بخشد.
-
کبد را سم زدایی می کند.
-
حافظه را تقویت می کند.
مصرف روغن زیتون به این معناست که شما بیشتر عمر می کنید؟
گزارشات اخیر حاکی از کاهش خطر بیماری قلبی کشنده و سایر بیماری ها توسط مصرف روغن زیتون است.
این روغن خطر مرگ، بیماری قلبی، سکته، سرطان و زوال عقل را کاهش می دهد.
اگر چه رابطه بین روغن زیتون و کاهش بیماری قلبی به خوبی شناخته شده است اما محققان تلاش کردند تا کاهش مرگ و میر را در رابطه با مصرف این روغن در یابند.
این مطالعه که در مجله کالج آمریکایی قلب و عروق منتشر شد، رژیم غذایی بیش از ۹۰۰۰۰ آقا و خانم را طی ۲۸ سال بررسی کرد. در ابتدا هیچ کدام از این افراد دچار بیماری های قلبی، گردش خون یا سرطان نبودند. هر چهار سال یکبار نیز در مورد غذاهایی که مصرف می کردند از آنها سوالاتی می شد.
محققان به این نتیجه رسیدند افرادی که روغن زیتون (بیش از نصف قاشق غذاخوری در روز) را مصرف کردند، احتمال مرگ به هر دلیلی از جمله ناراحتی قلبی یا سکته، سرطان، بیماری ریه و بیماری نورودژنراتیو (مثل آلزایمر یا زوال عقل عروقی) در آنها بسیار کمتر شد.
پس از بررسی دیگر فاکتور ها به این نتیجه رسیدند، افرادی که بیشتر روغن زیتون مصرف کردند ۱۹درصد ابتلا به بیماری های قلبی و سکته در آنها کمتر شد. بیشترین تاثیر بر روی بیماری های نورودژنراتیو بود که ۲۹ درصد خطر ابتلا به آن با مصرف روغن زیتون کاهش یافت. بیماری های تنفسی نیز ۱۸ درصد و بیماری سرطان نیز ۱۷ درصد کاهش یافت.
همچنین جایگزین کردن ۱۰ گرم در هر روز (تقریبا یک قاشق غذ) از چربی ها مثل مارگارین، کره ، مایونز، چربی لبنیات با روغن زیتون نیز خطر مرگ را کاهش داد.
روغن زیتون حاوی چربی های تک غیر اشباع و ترکیبات گیاهی است که تاثیر مثبتی روی فشار خون و سطح کلسترول دارد. همچنین خواص ضد التهابی و ضد سرطانی دارد و فعالت باکتریهای مفید روده را تحریک می کند.
مدیر این مطالعات اظهار داشت: مطالعه ما افزایش مصرف روغن زیتون و روغن های گیاهی غیر اشباع را توصیه می کند.
نتیجه گیری انجمن قلب بریتانیا
بر اساس مطالعات گذشته، در مورد فواید بیشمار روغن زیتون آگاهیم. این مطالعه از نظریه مصرف روغن زیتون مناسب برای سلامت قلب و گردش خون حمایت می کند. جایگزین کردن روغن های اشباع مثل کره با روغن های غیر اشباع مثل روغن زیتون، آفتابگردان و روغن های گیاهی، سطح کلسترول خون را کاهش می دهند. این روغن همچنین جزئی از رژیم مدیترانه ای است که یک الگوی رژیمی است و برای سلامت قلب بسیار حائز اهمیت است.
این مطالعه درک ما را نسبت به اینکه چقدر روغن زیتون در خطر مرگ و میر تاثیر دارد نیز تاکید دارد.
با استفاده از این روغن برای سس سالاد ها، یا روی نان، سرخ کردن و تفت دادن، رژیم سالم و متعادلی را دنبال می کنیم.
انجمن قلب بریتانیا
bhf.org.uk/informationsupport/heart-matters-magazine
.daysoftheyear.com/days
nationaltoday.com/extra-virgin-olive-oil-day