۱۶ اکتبر روز جهانی غذا

روز جهانی غذا OAB

مطلب را به اشتراک بگذارید

آیا می دانستید که ۱۶ اکتبر روز جهانی غذا است؟

با ما همراه باشید.

۱۶ اکتبر روز جهانی غذا

تاریخچه روز جهانی غذا

روز جهانی غذا در سال ۱۹۴۵ توسط سازمان غذا و کشاورزی FAO، آژانس تخصصی سازمان ملل، تعیین شد. اما ۳۴ سال بعد طول کشید تا در بیستمین کنفرانس FAO در نوامبر سال ۱۹۷۹ به عنوان تعطیلات جهانی شناخته شود.

پس از آن،  ۱۵۰ کشور این روز را زمانی که سازمان ملل متحد آن را به رسمیت شناخت، هر سال جشن گرفتند. تا سال ۲۰۱۴ ایده تغذیه جهانی و رفع فقر در مناطق روستایی ترویج یافت.

هدف اصلی در جشن سالانه روز جهانی غذا ارتقای امنیت غذایی در سراسر جهان بویژه در مواقع بحرانی است. راه اندازی سازمان FAO از طرف سازمان ملل متحد نقش بسزایی در پیشبرد این هدف ارزشمند ایفا کرده است.

برگزاری جشن سالانه اهمیت این سازمان را تأکید می کند و به افزایش آگاهی نسبت به نیاز های مبرم به سیاست های موفق کشاورزی که باید توسط دولت اجرا شود کمک می کند. تا اطمینان از دسترسی به غذا برای عموم در جهان حاصل شود.

در سال های اخیر، در روز جهانی غذا، بر زمینه های مختلف امنیت غذایی و کشاورزی از جمله جوامع ماهیگیری، تغییرات آب و هوا و تنوع زیستی متمرکز است.

 

بسیاری از سازمان ها در کل جهان، این روز را به رسمیت می شناسند از جمله صندوق بین المللی توسعه کشاورزی و برنامه جهانی غذا. بسیاری از مشاغل نیز در این روز شرکت می کنند.

یکی از بهترین فعالیت هایی که باید در روز جهانی غذا انجام دهید این است که غذا را به دست افراد نیازمند برسانید. فرصت های بسیاری وجود دارند تا در این روز به خوبی مشارکت کنید.

به یک سازمان تأمین غذا و یا مؤسسه خیریه، کمک مالی کنید:

راههای مختلفی برای انجام این کار وجود دارد از جمع آوری کمک های مالی تا فعالیت های حمایتی. اگر بتوانید آگاهی و مقدار مبلغ را در این فرآیند افزایش دهید، بسیار عالی است!

نوع غذایی که در یک بسته وجود دارد نیز شامل کوکی ها، میوه ها و سبزیجات کنسرو شده، چای، قهوه، کنسرو لوبیا، کنسرو گوشت، سس پاستا، برنج، ماکارونی، سوپ و غلات هستند.

به یک مزرعه یا تولید کننده مواد غذایی مراجعه کنید:

بازدید از یک رستوران و آشپزخانه، مزرعه یا محل تولید لبنیات محلی برای مشاهده زمان و تلاشی که برای تولید مواد غذایی صرف می کنند مهم است.

روز-جهانی-غذا-OAB

 

در روز جهانی غذا در یک رویداد شرکت کنید:

این مورد شامل کنسرت ها، مسابقه، اجراهای فرهنگی، نمایشگاه ها، راهپیمایی های گرسنگی، و ماراتن است. اگر این برنامه ها وجود ندارند، خوب است که شما برگزار کننده باشید!

در مورد کشور های جهان بیشتر بدانید:

کشور هایی در جهان وجود دارند که نیاز به کمک دارند زیرا با گرسنگی مبارزه می کنند مانند کشور کنیا. قیمت مواد غذایی اساسی در این کشور بسیار گران است و باعث می شود که کودکان در این کشور از گرسنگی رنج ببرند.

بیش از ۱۵۰ کشور در این روز شرکت می کنند و کنفرانس ها و رویداد های بسیاری برگزار می شود.

در کشور قبرس برنامه هایی در مدارس ابتدایی و متوسطه برگزار می شوند که معلمان به دانش آموزان در مورد روز جهانی غذا آموزش می دهند. در ایتالیا، بسیاری از نمایشگاه ها، کنفرانس ها، توسط سازمان های غیر دولتی NGO ، آژانس های بین المللی و تحقیقاتی، دانشگاه ها و وزارتخانه ها برگزار می گردد.

حتی بسیاری از کشور ها از این فرصت استفاده می کنند تا مناطق محروم و نیازمند جامعه خود را پوشش دهند. مثل کشور فیلیپین که فعالیتها جهت جمع آوری غذا ها و هدایا انجام میشوند تا به خانواده های محروم حومه در کشور خود کمک کنند.

هدف از روز جهانی غذا (FAO)

هدف از این روز، افزایش آگاهی رسانی و اقدام جهانی برای افرادی است که از گرسنگی رنج می برند و برجسته کردن تضمین نیاز به یک رژیم غذایی سالم برای همه است. با رشد جمعیت جهان، نیاز به تلاش و نوآوری بیشتری است تا تولید محصولات کشاورزی ، بهبود زنجیره عرضه جهانی، کاهش تلفات و ضایعات غذایی و اطمینان از دسترسی غذا برای افرادی که از کمبود غذا و سوءتغذیه رنج می برند افزایش یابد. اعضای جامعه بین المللی بر این باور اند که می توان گرسنگی را از نسل های بعدی ریشه کن کرد و جهت دستیابی به این هدف با هم همکاری می کنند.

روز جهانی غذا در ایران

ایران از سال ۱۹۵۳ که به سازمان FAO پیوست همکاری طولانی مدتی با یکدیگر داشتند. این همکاری با بازگشایی دفتر در کشور در سال ۱۹۹۲ مستحکم شد و سازمان FAO سیاست ها و کمک های فنی در راستای ترویج توسعه پایدار در زمینه کشاورزی و بخش های روستایی ارائه کرد. اخیرأ، بر مشاوره ها، ظرفیت سازی، برنامه ریزی ها جهت افزایش تولیدات کشاورزی و بهبود جنگلداری تأکید دارد.

سازمان FAO تقریبأ ۲۰۰ پروژه ملی و منطقه ای را در ایران اجرا کرده است.

این پروژه ها در ایران، بر کمک های فنی در این زمینه ها هستند:

  • ظرفیت سازی

  • توسعه سیاست و استراتژی ها

  • تولید زراعی

  • بهداشت دام و دامداری

  • شیلات و پرورش آبزیان

  • برنامه ها برای شرایط اورژانسی و توان بخشی

  • جنگلداری

  • مدیریت آب و حسابداری آب

  • تغییرات آب و هوا

 

روز جهانی غذا در ایران

در راستای اولویت های کشور در زمینه های توسعه پایدار کشاورزی و روستایی، FAO یک چارچوب برنامه کشوری را دنبال کرد و در سال های ۲۰۱۷ تا ۲۰۲۱ بر مبنای چهار اصل اجرا شد:

-کشاورزی با محیطی پایدار و آب و هوای هوشمند

– امنیت و ایمنی غذایی و مواد مغذی

– توسعه روستایی فراگیر و ارتجاعی

– اقتصاد و جامعه دانش بنیان

ظرفیت جهانی و تخصص فنی FAO ، این امکان را برا ی سازمان فراهم ساخت تا از ابتکارات دولت ایران حمایت کند.

حمایتی که هدف آن تقویت ساختار نهادی و قابلیت های موجود در ایران برای:

  • ترویج مداخلات فراگیرتر

  • مشارکت تمام ذینفعان مربوطه

  • و حمایت از دیگر نهاد های خارجی است.

غذا چیست؟ 

غذا چیزی است که ما را زنده نگه می دارد و با مصرف آن املاح، ویتامین ها و مواد معدنی به بدن جذب می شوند و روح و روان ما را نیز زنده نگه می دارد. برای رشد، فرآیند های مهم حیاتی بدن و تأمین انرژی حائز اهمیت است. سالم خوری و زنده خواری یعنی استفاده از سبزیجات تازه، میوه ها، غلات، حبوبات، دانه ها.

از مصرف غذاهای مرده اجتناب کنید، یعنی سرخ کردنی ها و فست فود هایی که بیش از حد چربی های ناسالم اشباع شده دارند.

پس بیایید مهربانی را از بشقاب خودمان آغاز کنیم و با مصرف غذاهای سالم، سلامت بدن خودمان را بدون استفاده از دارو و مواد شیمیایی تضمین کنیم.

 

.daysoftheyear.com/days/world-food

https://www.internationaldays.org

https://www.fao.org/iran/en

مقالات مرتبط

زیتون-شور-ماری-با-هسته

زیتون ماری

آشنایی با زیتون ماری: راز های سلامتی و طعم طبیعی. با ما همراه باشید. زیتون ماری (شور با

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *