021-88343490

14 نوامبر روز جهانی دیابت

روز جهانی دیابت OAB

مطلب را به اشتراک بگذارید

آیا می دانید 14 نوامبر روز جهانی دیابت است؟

با ما همراه باشید.

14 نوامبر روز جهانی دیابت

روز جهانی دیابت بزرگترین کمپین آگاهی رسانی جهانی در مورد بیماری دیابت است که مخاطب آن بیش از 1 میلیارد نفر در 160 کشور دنیاست.

این رویداد هر سال در 14 نوامبر بر اساس زادروز فردریک بانتینگ، کسی که انسولین را به همراه چارلز بست در سال 1922  اختراع کرد، تعیین شد.

روز جهانی دیابت در سال 1991 توسط فدراسیون بین المللی دیابت و سازمان بهداشت جهانی ایجاد شد و در سال 2006 با تصویب قطع نامه 225/61 سازمان ملل متحد به عنوان روز رسمی در سازمان ملل متحد شناخته شد.

روز-جهانی-دیابت-OAB

دیابت نوعی بیماری مزمن و متابولیک است که سطح گلوکز خون را افزایش می دهد (قند خون)، که در طول زمان، باعث آسیب های جدی به قلب، شریان ها، چشم ها، کلیه ها و اعصاب و حتی قطع عضو می شود. متداول ترین نوع آن دیابت نوع 2 است که معمولاً در بزرگسالان اتفاق می افتد و زمانی اتفاق می افتد که بدن نسبت به انسولین مقاومت می کند یا انسولین کافی تولید نمی کند. در 3 دهه اخیر، شیوع دیابت نوع 2 در کشور ها با هر سطح درآمدی افزایش یافته است.

دیابت نوع 1 را در گذشته به عنوان دیابت نوجوانان یا دیابت مرتبط به انسولین شناختند و نوعی بیماری مزمن است که در آن لوزالمعده به خودی خود انسولین کم یا اصلاً تولید نمی کند. برای افرادی که دیابت دارند، دسترسی به درمان ها از جمله انسولین برای بقای آنها ضروری است.

تقریباً 422 میلیون نفر در جهان مبتلا به دیابت هستند. اکثراً در کشور های متوسط و کم درآمد زندگی می کنند و 1.5 میلیون نفر هر ساله به دلیل این بیماری از دنیا می روند. هم تعداد و هم شیوع دیابت در چند دهه گذشته در حال افزایش بوده است.

در سال 1980 شیوع جهانی دیابت تقریبا دو برابر شد و از 4.7 درصد به 8.5 درصد در جمعیت بزرگسال افزایش یافت. این امر همچنین نشان دهنده افزایش عوامل خطر چاقی و اضافه وزن است.

علایم:

از علایم دیابت نوع 1 ادرار مکرر، تشنگی، گرسنگی مکرر، کاهش وزن، تغییرات در بینایی و خستگی هستند. این نشانه ها معمولاً ناگهانی اتفاق می افتند. علایم دیابت نوع 2 همانند نوع 1 هستند فقط اغلب کمتر مشخص می شوند. پس این بیماری را شاید سال ها پس از شروع و پس از بروز عوارض تشخیص دهند.

روز جهانی دیابت فرصتی است تا آگاهی جهانی در مورد این بیماری را به عنوان یک موضوع بهداشت عمومی جهانی و آنچه باید بصورت فردی و جمعی برای پیشگیری، تشخیص و مدیریت بهتر دیابت انجام شود را فراهم  کند.

سازمان بهداشت جهانی این روز را به جهت دسترسی عادلانه به مراقبت ها و درمان های ضروری و به حداقل رساندن خطر ابتلا به بیماری دیابت، برجسته تر می کند. فعالیت هایی نیز در مورد دیابت و تجربیات دیگران از ابتلا به دیابت انجام می شود. تا اطلاع رسانی شود و اقدامات لازم جهت جست و جو و دسترسی به مراقبت های ویژه انجام شوند.

دیابت را می توانیم با دارو، غربالگری منظم و درمان عوارض درمان کنیم یا به تأخیر بیاندازیم و یا از عواقب آن جلوگیری کنیم.

who.int/campaigns/world-diabetes-day

un.org/en/observances/diabetes-day

مقالات مرتبط

سبوس جو دوسر 200 گرمی

درباره سبوس جو دوسر در این مطلب برای شما توضیح می دهیم. با ما همرا باشید. سبوس جو دوسر OAB (Oat Bran) سبوس جو دوسر 200 گرمی به دلیل داشتن...

جو دوسر پرک درشت

  جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟ تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید. جو دوسر پرک درشت OAB...

جو-دوسر-پرک-خرد-شده-OAB
جودو سر پرک خرد شده

چگونه میتوانیم جودو سر پرک خردشده را مصرف کنیم؟ در ادامه مطالب به چگونگی مصرف آن خواهیم پرداخت. جودو سر پرک خردشده OAB جودو سر پرک خردشده یا (Small Oat...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *