کلم و خواص آن

مطلب را به اشتراک بگذارید

کلم و خواص آن

کلم با نام علمی (Brassica oleracea) ، گیاهی است دو ساله از خانواده کلمیان که از آسیا و مدیترانه سرچشمه گرفته است. در سراسر جهان ، بیش از ۴۰۰ نوع کلم با اشکال ، اندازه ها و رنگ های مختلف وجود دارد. رایج ترین نوع کلم ، کلم گرد سبزرنگ است. از کلم نه تنها در انواع سالاد ها ، سوپ ها و غذاها استفاده می شود ، بلکه دارای خواص درمانی بسیاری نیز است.
کلم دارای مواد معدنی مختلف مانند کلسیم ، آهن ، منیزیم ، پتاسیم ، فسفر و روی و همچنین ویتامین های بسیاری اعم از ویتامین A ، C ، B و K است که همگی آنتی اکسیدان های طبیعی بوده و از بروز بیماری های قلبی و سرطان جلوگیری می کنند. خاصیت آنتی اکسیدانی کلم قرمز نسبت به کلم سبز بیشتر است. بهتر است کلم را خام میل کنید زیرا خواص نوع خام آن بیشتر از نوع پخته شده آن است.
همچنین ، کلم دارای فیبر خواراکی است که برای کارکرد مناسب دستگاه گوارش بدن بسیار مفید و ضروری است. کلم بسیار کم کالری است ، بنابراین بهترین انتخاب برای افرادی است که می خواهند لاغر شوند. کلم سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و با عفونت ناشی از میکروب ها و ویروس ها مبارزه می کند.
البته توجه داشته باشید که بر اساس نوع گروه خونیتان ، نوع کلم انتخابی مهم بوده و به عنوان مثال کلم بروکلی و کلم قمری برای کلیه افراد با هر چهار گروه خون مناسب بوده اما کلم قرمز و چینی برای دارندگان گروه خون A مضر است ، و یا گل کلم که برای دارندگان گروه خون O مضر می باشد. به همین منظور می بایست در انتخاب نوع کلم بر اساس گروه خونیتان دقت لازم را به خرج دهید.

مواد مغذی موجود در ۷۰ گرم کلم عبارتند از :

ماده مغذی

درصد ارزش غذایی روزانه

ویتامین K

۶۶٫۵%

ویتامین C

۴۲٫۷%

ویتامین B6

۴٫۵%

ویتامین B1

۲٫۶%

فولات

۷٫۵%

فیبر

۷%

منگنز

۵٫۵%

پتاسیم

۳٫۴%

کلسیم

۲٫۸%

کالری

۰%

کلم دارای خواص بیشماری است که می توانید با کلیک بر روی عکس زیر به مطالعه آنها بپردازید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

رایس کیک چند غله

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *