کبد چرب و ژنتیک

مطلب را به اشتراک بگذارید

کبد چرب به طور عمده معمولاً ناشی از ۲عامل الکلی و غیر الکلی (NAFLD) است. چرب شدن کبد ناشی از الکل در اثر مصرف بیش از حد الکل ایجاد می شود. 
عامل دیگر در اثر مصرف الکل ایجاد نشده، و به تغذیه، سبک زندگی، عدم تحرک، و ژنتیک و… بستگی دارد.
در این مقاله به بررسی رابطه ی ژنتیک با ابتلا به کبد چرب ناشی از عوامل غیر الکلی می پردازیم. 
این نوع از کبد چرب بسیار رایج است، مخصوصاً در آمریکا و اروپا. تقریباً یک سوم آمریکای ها دارای کبد چرب هستند. 
برخی افراد بیشتر از سایرین مستعد ابتلا به این بیماری هستند، و دربرخی موارد می توان گفت که این استعداد با اصل و نصب و ژن آن ها گره خورده است. 
کبد چرب در ۳۳% از آمرکایی- اروپایی ها، ۴۵٪ از اسپانیایی-آمریکایی ها، و ۲۴٪ از آمریکایی های آفریقایی تبار رخ می دهد. 
محققان به رهبری هلن H. هابز، رئیس ژنتیک بالینی در مرکز پزشکی دانشگاه جنوب غربی تگزاس، به تحقیق در مورد تنوع ژن ها پرداختند. با شناسایی بیش از ۱۲۰۰۰ ژن، تنها یک ژن به چربی کبد مرتبط بود، یک ژن با عملکرد ناشناخته به نام PNPLA3.
این نوع ژن در ۴۹ درصد اسپانیایی-آمریکایی ها، ۲۳ درصد از اروپایی-آمریکایی ها، و ۱۷ درصد از آمریکایی های آفریقایی تبار دیده شد. 
این نوع ژن با التهاب کبد نیز مرتبط است. 

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *