چای سبز و کاهش خطر ابتلا به آلزایمر
نتایج کنفرانس برگزار شده مربوط به بیماری پارکینسون و آلزایمر درشهر نیس فرانسه نشان می دهد مصرف روزانه چای سبز خطر ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش می دهد . در واقع نوشیدن چای سبز به عملکرد مغز برای درک و شناخت بهتر مسائل کمک می کند .
طبق مطالعات انجام شده چای سبز حاوی آنتی اکسیدان هایی می باشد که به عملکرد مغز کمک می کند ٬ البته همه چایی ها حاوی آنتی اکسیدان می باشند اما مقدار آنتی اکسیدان موجو در چای سبز بسیار بیشتر از چای سیاه می باشد .
با بالا رفتن سن و پیر شدن سلول ها، ترشح ماده شیمیایی سروتونین کاهش می یابد، بدین ترتیب ارتباط بین سلولی و انتقال اطلاعات دچار مشکل می شود.
چای سبز با سه مکانیسم متمایزبه درمان آلزایمر کمک می کند : ۱- جلوگیری از تشکیل پلاک آمیلوئید ۲- شکستن پلاک موجود ۳- ایجاد سلول های عصبی جدید در مغز .
مواد شیمیایی طبیعی موجود در چای سبز میتواند مرحله اصلی بیماری آلزایمر را مختل کند. محققان پیش از این فرآیندی را در بیماری آلزایمر شناسایی کرده بودند که طی آن، تودههای خطرناک پروتئینی بر سلولهای مغزی قرار میگیرند و باعث مرگ آنان میشوند.
پس از این، پژوهشگران عصاره چای سبز را به این منطقه وارد کردند. این عصاره باعث تغییر شکل طبیعی پروتئینهای آمیلوئید شد که منجر به عدم توانایی آنها در اتصال به پروتئین روی سطح سلولهای عصبی موسوم به “پریون” و نهایتا ناتوانی در ایجاد اختلال در عملکرد سلولهای مغزی شد.