پانکراتیت چیست ؟

مطلب را به اشتراک بگذارید

پانکراتیت نوعی التهاب در لوزالمعده (پانکراس) است.پانکراس یک غده بلند و صاف است که پشت معده و در قسمت فوقانی شکم قرار دارد.پانکراس آنزیم هایی جهت هضم بهتر غذا تولید می کند و این کار عملکرد قند ( گلوکز) بدن را تنظیم می کند.

پانکراتیت یا بصورت حاد یا مزمن بروز می کند. پانکراتیت حاد ناگهان رخ می دهد و به مدت چند روز طول میکشد.اما پانکراتیت مزمن معمولاً در پی حملات مکرر پانکراتیت حاد بروز می‌کند زیرا لوزالمعده در بین حملات کاملاً بهبود نمی‌یابد.

علائم پانکراتیت

علائم و نشانه های پانکراتیت نسبت به نوعی که تجربه می کنید متفاوت است.
علائم و نشانه های پانکراتیت حاد عبارتند از : درد شدید شکم،تب، ضربان قلب بالا،حالت تهوع،استفراغ وتعریق.
علائم و نشانه های پانکراتیت مزمن عبارتند از : تهوع،استفراغ،کاهش وزن و اسهال چرب.

عوارض پانکراتیت

پانکراتیت عوارض جبران ناپذیری دارد از جمله :

• پانکراتیت حاد می تواند پانکراس شما را به علت باکتری و عفونت آسیب پذیر کند.عفونت های پانکراس جدی هستند و نیاز به درمان فشرده دارند مانند عمل جراحی برای برداشتن بافت آلوده.

• پانکراتیت حاد ممکن است باعث نارسایی کلیه شود و اگر نارسایی کلیه شدید و مداوم باشد می تواند با دیالیز درمان شود.

• پانکراتیت حاد می تواند با تغییرات شیمیایی در بدن بر عملکرد ریه ها تاثیر بگذارد و باعث می شود تا سطح اکسیژن شما به سطح خطرناکی پایین بیاید.

• پانکراتیت مزمن به سلول های تولید کننده انسولین موجود در پانکراس آسیب می رساند و به دیابت منجر می شود.

• هم پانکراتیت حاد و هم مزمن می تواند پانکراس بدن را به تولید آنزیم های کمتر جهت تجزیه مواد غذایی دچار کند .این عامل می تواند به سوتغذیه،اسهال و کاهش وزن منجر شود.

• التهاب طولانی مدت در پانکراس ناشی از پانکراتیت مزمن یک عامل خطر برای ایجاد سرطان پانکراس است.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

رایس کیک چند غله

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *