پاسخ به ۵ سوال درباره بینایی

مطلب را به اشتراک بگذارید

با رسیدن به دهه چهارم از زندگی، حس بینایی به تدریج ضعیف می شود. بعضی می گویند خوردن هویج برای سلامت و تقویت بینایی مفید است و ورزش چشم نیز می تواند قدرت بینایی را تقویت کند اما آیا این موارد واقعیت دارد؟
چرا با افزایش سن دچار خشکی چشم می شویم؟
با افزایش سن، کارآیی غدد اشکی کاهش پیدا می کند، این امر می تواند روی غشای مخاطی نیز تأثیر بگذارد. این امر در بعضی افراد نسبت به دیگران بیشتر دیده می شود. زنان یائسه بدون شک این حالت را تجربه می کنند زیرا با تغییرات هورمونی تمامی غشای مخاطی آن ها خشک تر می شود. عوامل محیطی دیگر مانند زندگی در آب و هوای سرد، خشک بودن هوا و خیره شدن طولانی مدت به صفحه رایانه، تبلت و تلفن همراه نیز در این امر نقش دارد.
راه حل:
قطره های موضعی می تواند مفید باشد. از قطره های بدون مواد نگه دارنده استفاده کنید. نوشیدن آب زیاد برای تأمین آب بدن نیز اهمیت زیادی دارد. در صورتی که خشکی چشم مزمن شود، به پزشک مراجعه کنید. خشکی چشم به مدت طولانی می تواند به التهاب و تاری دید منجر شود.
آیا آن چه می خوریم روی بینایی تأثیر می گذارد؟
بله، نتایج بررسی هایی که در سال ۲۰۱۳ درباره بیماری چشم مربوط به سن انجام شد، نشان داد، در افرادی که در معرض خطر ماکولار دژنراسیون (تباهی لکه زرد) مربوط به سن (AMD) هستند که علت عمده از دست دادن بینایی است، با مصرف دوز معینی از ترکیب ویتامین E ،C و بتاکاروتن روند بیماری شان کاهش می یابد.
راه حل:
مواد غذایی غنی از ویتامین مصرف کنید. لوتئین و زیزانتین در سبزی های برگ سبز مانند کلم پیچ، اسفناج و تخم مرغ موجود است. علاوه بر آن لوتئین و زیزانتین، در پیشگیری از آب مروارید نیز نقش دارد.
آیا استعمال سیگار روی بینایی تأثیر می گذارد؟
بدون شک تأثیر گذار است. در همه تحقیقات ثابت شده است که استعمال دخانیات خطر بروز «AMD» را ۲برابر می کند.
دود سیگار و ترکیب آن رسوب ایجاد می کند و باعث ضخیم شدن شبکیه چشم می شود که به بروز «AMD» می انجامد. در آزمایشی روی نمونه های آزمایشگاهی مشخص شد قرار گرفتن در معرض دود غیرمستقیم سیگار در بینایی تغییراتی ایجاد می کند.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *