همه چیز در باره روغن کرچک

مطلب را به اشتراک بگذارید

همه چیز درباره روغن کرچک

شاید بیشتر مردم روغن کرچک را به عنوان ملین و مسهلی که قبل از انجام رادیوگرافی یا آمادگی شکمی، قبل از عمل جراحی مورد استفاده قرار می گیرد، می شناسند.
اما جالب است بدانید که این روغن گیاهی علاوه بر کاربردهای درمانی در ساخت لغزاننده های درجه یک، جوهر ماشین تایپ، چاپگر ها و رنگ کردن پارچه ها، شمع ها، موم ها، جلادهنده ها و کاربن ها نیز مورد استفاده قرار می گیرد.
روغن کرچک در دستگاه گوارش جذب بسیار کمی دارد و بخش عمده آن در روده باقی می ماند و با اثر تحریکی روی عضلات لوله گوارش و جمع شدن آب در فضای داخلی روده باعث تشکیل مدفوع آبکی شده و اجابت مزاج را تسهیل می کند. از آنجا که روغن کرچک بوی نامطبوعی دارد، انواع خوش طعم و کپسول آن نیز در داروخانه ها موجود است.
گروه خون و روغن کرچک : مصرف روغن کرچک برای دارندگان گروه های خونی O،A  و B مضر می باشد اما مصرف آن برای دارندگان گروه خونی AB بلامانع است.
خواص درمانی
برای روغن کرچک علاوه بر خاصیت مسهلی و ملینی، خواص بسیار زیاد دیگری ذکر شده است که از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد:
ـ روغن کرچک خاصیت ضدباکتریایی، ضدویروسی و ضدقارچ دارد و روی غده تیموس و بافت های لنفاوی تاثیر می گذارد و باعث کاهش تورم غدد لنفی می شود.
ـ عده ای معتقدند این روغن به علت داشتن خاصیت ضدعفونی کنندگی اش می تواند در درمان زخم های پوستی و از بین بردن قارچ های دور ناخن انگشتان دست و پا مفید باشد.
ـ اگر روغن کرچک را در فصل سرما پس از دوش گرفتن به پوست بدن بمالید، افزون بر جلوگیری از خشکی پوست از ایجاد لکه های سفید روی بدن جلوگیری می کند و اگر به موهای سرتان بمالید و بگذارید به مدت یک ساعت بماند، جلای خاصی به موهای خشک شما می دهد. بعضی می گویند اگر روزی دوبار هر بار ۱۵ دقیقه روغن کرچک را به زگیل بمالید، بعد از مدتی زگیل ها از بین می رود.
ـ مصرف موضعی روغن کرچک در درمان بیماری های رماتیسمی، آرتروز، نقرس و ناراحتی های مفصلی مفید است.
ـ افرادی که مژه ها و ابروهای خیلی نازک دارند، برای پرکردن آن می توانند قبل از خواب، روغن کرچک بمالند.
عوارض جانبی
ـ از عوارض جانبی روغن کرچک اسهال و درد شکم است.
ـ دانه های گیاه کرچک دارای ۲/۸ تا ۳ درصد مواد سمی است که خوردن ۲/۵ تا ۲۰ دانه آن ممکن است باعث مرگ انسان شود.
موارد منع مصرف
روغن کرچک در بیماری های التهابی حاد روده، انسداد روده، آپاندیست و دردهای شکمی با منشأ ناشناخته نباید مصرف شود. همچنین مصرف آن در دوران بارداری، شیردهی و در اطفال زیر ۱۲ سال نیز توصیه نمی شود.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *