021-88343490

نقرس

مطلب را به اشتراک بگذارید

تجمع اسید اوریک در خون موجب ایجاد کریستال ها یا بلورهایی در مفاصل شده و باعث درد و التهاب ناگهانی در آنها می شود، که در نهایت منجر به ایجاد نقرس می گردد. نقرس نوعی آرتروز است.

 بدن بیماران مبتلا به نقرس، اسید اوریک زیادی ترشح می کند و یا به اندازه کافی اسید اوریک دفع نمی کند. مفصل انگشت بزرگ پا، رایج ترین نقطه جمع شدن کریستال های اسید اوریک می باشد، البته این بیماری می تواند مفاصل دیگر را نیز تحت تأثیر قرار دهد. حمله های نقرس معمولاً ناگهانی پیش می آید و باعث ورم مفاصل به مدت بیش از یک هفته می شود. پوست روی این مفاصل معمولا قرمز و براق می شود. کریستال های اسید اوریک باعث پیش آمدن برجستگی های زیر پوست در نقاطی از بدن مانند آرنج ها، پاشنه ها و گوش ها می شوند. کریستال های اسید اوریک می توانند باعث تشکیل سنگ های کلیوی نیز بشوند.

دلایل بسیاری مانند مصرف الکل زیاد، خوردن بعضی از غذا های غنی از پورین مانند غذا های دریایی، لوبیا ها، نان های شیرین و غذ اهای کنسروی می توانند باعث پیش آمدن حمله های نقرس بشود. نقرس می تواند بر اثر استرس، فشار خون بالا و بعضی درمان های پزشکی مثل شیمی درمانی نیز پیش بیاید.
حلزون صدف دار، گوشت قرمز و لبنیات پر چرب همگی دارای پورین هستند. پورین ترکیبی است که تبدیل به اسید اوریک می شود. افراد مبتلا به نقرس می بایست بر اساس گروه خون خود، روزانه بیشتر از 150 گرم گوشت قرمز و یا سفید مصرف نکنند. برای تأمین پروتئین مورد نیاز بدن نیز می توانند از حبوبات مناسب گروه خونشان استفاده کنند که منبع غنی منیزیم و کلسیم هستند. 
پورین (purines)، در تمام بافتهای بدن انسان وجود دارد و در بسیاری از غذاها نیز یافت می شوند. بیماری نقرس، در اثر اضافه شدن اسید اوریک در بدن به وجود می آید. اسید اوریک از تجزیه شدن پورین در بدن تولید می شود. وجود اسید اوریک بیش از اندازه در بدن می تواند دو دلیل داشته باشد. دلیل اول، تولید اضافی اسید اوریک توسط بدن و دلیل دوم، اختلال در دفع اسید اوریک توسط کلیه ها. همچنین خوردن غذاهائی که مقدار پورین بالائی دارند، می تواند باعث بالارفتن میزان اسید اوریک خون شود و سرعت ابتلا به بیماری نقرس را سریع تر کند. 
بیماری نقرس، یکی از دردناک ترین بیماری های روماتیسمی محسوب می شود که می تواند از هر 100000 نفر، 840 نفر را مبتلا کند. معمولا”، بیماری نقرس روی مفاصل تأثیر می گذارد و از شست پا شروع می شود. همچنین ممکن است به پشت پا، مچ پا، پاشنه، زانوها، مچ دستها، انگشتان دست و یا آرنج صدمه بزند. 
توصیه می شود افرادی که از بیماری نقرس رنج می برند مصرف غذاهای حاوی پورین را کاهش دهند.
پورین در همه غذاهای پروتئین دار یافت می شود، اما همه این غذاها لازم نیست از رژیم غذائیتان حذف شوند. 
غذاهای حاوی پورین:
– آبجو و دیگر نوشیدنی های الکلی 
– ماهی کولی ، ساردین در روغن، کیلکا 
– مخمر 
– انواع گوشت (دل، جگر سیاه، قلوه، دنبلان) 
– انواع لوبیا 
– عصاره گوشت، آبگوشت غلیظ، گوشتهای فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس 
– انواع قارچ ها، اسفناج، مارچوبه، گل کلم 

مقالات مرتبط

سبوس جو دوسر 200 گرمی

درباره سبوس جو دوسر در این مطلب برای شما توضیح می دهیم. با ما همرا باشید. سبوس جو دوسر OAB (Oat Bran) سبوس جو دوسر 200 گرمی به دلیل داشتن...

جو دوسر پرک درشت

  جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟ تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید. جو دوسر پرک درشت OAB...

جو-دوسر-پرک-خرد-شده-OAB
جودو سر پرک خرد شده

چگونه میتوانیم جودو سر پرک خردشده را مصرف کنیم؟ در ادامه مطالب به چگونگی مصرف آن خواهیم پرداخت. جودو سر پرک خردشده OAB جودو سر پرک خردشده یا (Small Oat...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *