ناهار مدرسه

مطلب را به اشتراک بگذارید

چه غذایی برای بردن به مدرسه برای کودک خود آماده کنید؟

بیشتر مدارس دارای بوفه هستند و کودکان می توانند از آنجا برای وعده غذایی خود مواد غذایی تهیه کنند ولی آیا تمامی موارد خوراکی برای کودکان مفید است؟ کودک در مدرسه این امکان را دارد تا میان مواد غذایی خود انتخاب کند پس بهتر است تا کودک را نیز از مواد غذایی سالم و نا سالم مطلع سازید.
خوردن مواد غذایی سالم باعث بالا رفتن انرژی می شود و برای دوران تحصیلی تغذیه سالم و پُر انرژی بسیار مهم است. همچنین در غذایی که از منزل برای کودک خود انتخاب می کنید نیز دقت داشته باشید. وعده غذایی که شامل یک کیک شکلاتی و سیب زمینی سرخ کرده باشد نمی تواند انرژی لازم را برای روز کودک فراهم سازد.
کودکان در سنین رشد باید تغذیه ای سالم و مقوی داشته باشند تا رشدی کامل و سالم را دنبال کنند. همچنین تغذیه تاثیر مستقیمی بر حافظه دارد. قدرت یادگیری کودک نیز با خوردن خوراکی های درست و انرژی زا تقویت می شود. خوراکی مانند سوخت برای بدن است. مانند ماشینی که اگر سوختی خراب داشته باشد خوب کار نخواهد کرد بدن انسان نیز همینطور است.

بخرید یا نخرید:
به کودک خود یاد دهید تا منو مواد غذایی بوفه مدرسه را مطالعه کند و مواد با ارزش غذایی بالا را برای خرید انتخاب کند. می توانید خود از این منو مطلع شوید و با کودک خود برای خرید مواد غذایی درست صحبت کنید.
برای بستن خوراکی برای کودک از منزل می توانید از خوراکی های مورد علاقه او استفاده کنید. از کودک خود بپرسید که چه چیزهایی را دوست دارد تا برای خوردن در مدرسه داشته باشد. اگر مواد غذایی ناسالم راانتخاب کرد به او توضیح دهید که چرا آن مواد برای او مفید نیستند و به جای آن چه مواد غذایی دیگری را می تواند انتخاب کند که سالم باشند و انرژی بالایی را در طول روز برای او داشته باشد. می توانید کودک خود را در آماده کردن غذایی خود دخیل کنید و بگذارید تا او احساس مسئولیت کند و حس کند بزرگ شده است.

۱۰ مرحله تا ناهاری عالی:

۱- میوه و سبزیجات را انتخاب کنید: انتخاب کردن میوه و سبزیجات مانند برنده شدن در مسابقه ای با جایزه ایی طلایی می ماند. سبزیجات سرشار از مواد معدنی هستند. بشقاب شما را رنگی و زیبا می کنند و حاوی ویتامین های فراوان و فیبر بالا هستند. سعی کنید تا در ناهار فرزند خود یک یا دو نوع میوه نیز قرار دهید.

۲- در مورد چربی بدانید: کودکان نیاز به کمی چربی در وعده غذایی خود دارند تا سالم بمانند. ولی باید میزان آن را رعایت کرد. چربی در کره، روغن ها، پنیر، حبوبات و گوشت وجود دارد. برخی از مواد غذایی که دارای چربی بیشتری هستند شامل: سیب زمینی سرخ کرده، هات داگ، چیزبرگر، ماکارونی و پنیرها می باشد. اگر فرزند شما به این مواد غذایی علاقه مند است مشکلی ندارد (که به احتما زیاد کودک عاشق این نوع خوراکی ها است!) باید میزان مصرف آن ها را کنترل کنید. با فاصله زمانی بیشتری و با مقدار نسبتاً کم صرف شوند. مواد غذایی که چربی کمی دارند معمولاً پخته شده و یا گریل شده هستند. برخی از مواد غذایی حاوی چربی پایین شامل میوه ها، سبزیجات و شیر کم چرب می باشد.

۳- بگذارید غلات سلطنت کنند: غلات شامل نان، جو دو سر پرک، تخم کتان بو داده، برنج و پاستا می شود. برنج قهوه ای غله کامل است در حالی که برنج سفید غله کاملی محسوب نمی شود. و همچنین می توان برای نان قهوه ای و سفید گفت.

۴- آشامیدن: تنها خوراکی ها نیستند که اهمیت دارند بلکه آشامیدن نیز بسیار مهم می باشد. بر اساس نوع گروه خون کودکتان شیر یا شیر سویا، می تواند میان وعده خوبی باشد ولی اگر شیر دوست ندارید آب را انتخاب کنید. از نوشیدنی های گاز دار و آب میوه های آماده دوری کنید.

۵- ناهار خود را متعادل نگه دارید: وقتی از وعده غذایی متعادل صحبت می شود به این معنا است که میزان کمی ار تمامی مواد مغذی در آن وجود داشته باشد. به عنوان مثال یک وعده غذایی متعادل شامل: غلات، میوه، سبزیجات، گوشت، پروتئین، لبنیات و پنیر است. سعی کنید تا برای فرزند خود و همچنین در خانه این روال را رعایت کنید.

۶- مخلوط کنید: آیا شما هر روز یک نوع ناهار را میل می کنید؟! اگر هر روز هات داگ میل می کنید زمان آن رسیده تا این عادت را ترک کنید. بهتر است تا روال خُورد و خوراک خود را تغییر دهید. استفاده از غذاهای متنوع به بدن این اجازه را می دهد تا مواد معدنی بیشتری را جذب کند.

۷- از ساندویچ های آماده دوری کنید: در بیشتر مدارس اسنک هایی آماده می کنند. آب نبات ها و نوشابه های گاز دار نیز در بوفه موجود می باشند. مشکلی ندارد اگر از این مواد گاهی استفاده شود ولی نباشد آن ها را به عنوان وعده غذایی محسوب کنید.

۸- تمیز کردن بشقاب: بدلیل این که ناهار زمان شلوغی است و ممکن است زمان داده شده برای ناهار نیز کم باشد. پس سعی کنید به زبان بدن خود گوش دهید و اگر سیر شدید ولی هنوز در بشقاب شما غذا باقی مانده است نگران نباشید بهتر است تا به اندازه بخورید تا این که حتماً بشقاب خود را تمیز کنید. بهترین روش کشیدن کم غذا در بشقاب می باشد.

۹- به روش خود وفادار باشید: زمان ناهار می تواند مانند باغ وحش شوند! پس به فرزند خود بیاموزید تا تحت تاثیر این جَو قرار نگیرد. به فرزند خود بگویید تا همان نکاتی را که در منزل هنگام صرف غذا رعایت می کند باید در مدرسه نیز رعایت کند. مانند: جویدن با دهان بسته، صحبت نکردن هنگام جویدن. غذای دیگران را مسخره نکند و مؤدب باشد و غذا را به خوبی بجود.

۱۰- خندیدن هنگام نوشیدن: حتماً به فرزند خود گوش زد کنید تا هنگامی که دوستانش آشامیدنی می نوشند حرفی خنده دار نگوید!

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *