نارسایی قلبی

مطلب را به اشتراک بگذارید

نارسایی قلبی به این معنا نمی باشد که قلب از کار می اُفتد و دیگر راه حلی وجود ندارد. در واقع نارسایی قلبی یعنی قلب قادر نیست به درستی پمپاژکند و خون حاوی اُکسیژن را به بدن برساند. هنگامی که سلول ها به درستی تغذیه می شوند بدن می تواند بکارکرد خود را ادامه دهد. نارسایی قلبی مانع از کارکرد درست پمپاژقلب می شود و قلب نمی توان خون اُکسیژن دار را به حد کافی به سلول ها برساند. در اثر نارسایی قلبی افراد بیمار دچار تنگی نفس، خستگی و در بعضی سرفه کردن می شوند. کارهای روزمره مانند پیاده روی، خرید و بالا رفتن از پله ها می تواند برای افرادی که از بیماری نارسایی قلبی رنج می برند کارهایی دشوار باشند. 
نارسایی قلبی بیماری جدی است ومعمولاً درمانی برایش وجود ندارد. ولی بیشتر افرادی که دارای این بیماری هستند به کمک داروهای مربوطه و تغییر در زندگی روزمره خود که قبل از بیماری داشته اند قادرند زندگی معمولی را داشته باشند. البته داشتن خانواده و دوستانی که شرایط را درک کنند و همراه باشند نیز بسیار مهم و حیاتی است. 
چگونگی کارکرد قلب سالم:
قلب سالم تپشی عضلانی و قوی دارد، اندازه قلب کمی بزرگتر از مُشت دست است. کار قلب کنترل گردش خون در بدن است. قلب مداوم می تپد و با هر تپش خون حاوی اُکسیژن را به داخل رگ ها می فرستد. دارای چهار حفره می باشد دو عدد در طرف راست (دهلیز و بطن راست) و دو عدد در طرف چپ (دهلیز و بطن چپ). بین این دو حفره چپ و راست دیواری وجود دارد تا خون سمت راس با چپ مخلوط نشود. خون بدون اُکسیژن بدن از سمت راست وارد قلب می شود و قلب آن را به سمت ریه ها پمپ می کند تا اُکسیژن بگیرد و سپس سمت چپ خون حاوی اُکسیژن را به بدن پمپاژ می کند. برای این که قلب سالم کار کند چهار دریچه به طور تنظیم شده ای باید فعالیت خود را انجام دهند. 
نارسایی قلبی چیست؟
نارسایی قلبی یک بیماری مزمن است. ماهیچه های قلب قادر به انجام کار خود نیستند. قلب نمی تواند خون مورد نیاز بدن را پمپاژ کند. در ابتدا قلب خود تلاش می کند تا از پس مشکل خود بر آید. به دو روش زیر:
۱- بزرگ شدن دریچه ها: با این کار خون بیشتری از دریچه ها عبور می کند. قلب بزرگتر می شود و تپش آن از نظم خارج می شود.
۲- حجم بیشتر عضله: قلب در تلاش است تا کار خود را به درستی و کامل انجام دهد، طی این تلاش حجم عضله ها بیشتر می شوند زیرا تحت فشار قرار می گیرند. تپش قلب در این مرحله کوبنده تر می شود.
۳- تپش تند: قلب سرعت تپش خود را بالا می برد تا خون اُکسیژن دار بیشتری را بتواند وارد سلول های بدن کند.
رگ ها نیز در این میان کمک می کنند. رگ ها خود را تنگ تر می سازند تا فشار خون را بالا نگه دارند و نارسایی کارکرد قلب را جبران کنند. بدن در نوبه خود خون را از اُرگان هایی که ضروری نیستند، مانند کلیه، مغز و قلب خارج می کند. 
این فرایندها بیماری نارسایی قلب را سر پوش می گذارند ولی درمان نمی کنند. بیماری نارسایی قلبی وخیمتر می شود تا زمانی که کمک های بدن دیگر کارساز نمی باشند. در نهایت قلب و بدن قادر به ادامه نخواهند بود. سپس فرد دچار تنگی نفس و علائم دیگری می شود. نارسایی قلبی می تواند متعلق به سمت راست یا چپ یا هر دو باشد ولی در بیشتر مواقع ابتدا سمت چپ مبتلا به نارسایی می شود. 

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *