مقایسه گندم با چاودار

مقایسه گندم با چاودار پرک OAB

مطلب را به اشتراک بگذارید

در این مطلب درباره مقایسه گندم با چاودار توضیحاتی ارائه می کنیم.

با ما همراه باشید.

مقایسه گندم با چاودار پرک

این گیاهان دانه هایی را تولید می کنند که منبع غذایی عالی برای انسان ها و حتی حیوانات به شمار می روند. غلات از قسمت هایی به نام اندوسپرم، جوانه و سبوس تشکیل می شوند. جوانه غلات کامل حاوی ویتامین ها و فیبر است و اغلب برای افزایش ارزش غذایی مورد استفاده قرار می گیرد. سبوس نیز لایه بیرونی دانه است و حاوی فیبر و برخی اسیدهای چرب می باشد.

گندم:

گندم یکی از اولین غلاتی است که در دوران باستان کشت شد. در شرایط آب و هوایی معتدل رشد می کند و به عنوان سومین محصول جهان شناخته شده است، اما بر اساس گفته وب سایت Gramene، مردم گندم را بیشتر از هر دانه دیگر در تغذیه خود استفاده می کنند. گندم به طور معمول به آرد تبدیل می شود. گندم به دلیل داشتن گلوتن برای افراد سلیاکی مناسب نمی باشد. از گندم در ماکارونی، نان و غلات مختلف برای صبحانه استفاده می شود و یکی از اجزای تشکیل دهنده بسیاری از غذاهاست. گندم به انواع زمستانه و بهاره، و همچنین انواع سخت و نرم تقسیم می شود. متأسفانه جزو غلاتی است که دارای کربوهیدرات ساده بوده و برای افراد دیابتی مضر است و باعث چاقی و تجمع چربی در بدن می شود.

مقایسه گندم با چاودار پرک

آلرژی گندم:

آلرژی گندم واکنش منفی ناشی از تولید آنتی‌بادی‌های IgE در برابر پروتئین‌های گندم شامل آلبومین، گلوبولین، گلیادین و گلوتنین می‌باشد. اصلی‌ترین واکنش‌هایی که منجر به تولید IgE می شوند، مربوط به واکنش در برابر آلبومین و گلوبولین گندم می‌باشد. گلیادین و گلوتنین بندرت ممکن است موجب تولید IgE شوند.

برخلاف بیماری سلیاک که ارثی است، آلرژی گندم در هر فردی ممکن است بروز نماید. واکنش‌های آلرژیک ممکن است حاصل مصرف غذاهای حاوی گندم یا استنشاق آرد گندم ایجاد شود (آسم).

مقایسه-گندم-با-چاودار-پرک-1--OAB

علائم آلرژی:

واکنش‌های آلرژیک گندم (تولید آنتی‌باید IgE) معمولاً در مدت چند دقیقه تا چند ساعت بعد از خوردن یا استنشاق خاک گندم آغاز می‌شود. بیشترین علایم شایع شامل خارش یا کهیر در سطح پوست، اگزما، عوارض گوارشی (انقباض ناحیه شکم) تهوع، سر درد و استفراغ و اختلالات تنفسی می‌باشد.

در بیشتر موارد تشخیص بیماری مشکل می‌باشد. تشخیص معمولاً مستلزم انجام آزمایشات بالینی و بررسی سابقه پزشکی، سابقه فامیلی، سابقه غذایی است.

داروها جهت درمان این بیماری بی‌تأثیرند. پرهیز از مصرف گندم و غذاهای حاوی گندم تنها راه درمان است. پرهیز کامل گلوتن ممکن است سخت باشد زیرا بخشی از پروتئین گندم ممکن است در سایر غذاها پنهان باشد. از گروه غلات برنج یا ذرت می‌توانند جایگزین شوند. در چنین شرایطی متخصص تغذیه باید به نحوه درمان نظارت داشته باشد.

آلرژی به گلوتن گندم بیشتر در افراد دارنده گروه خون B و O مشهود است.

مقایسه گندم با چاودار:

چاودار:

غله ای بسیار مقاوم است که در آب و هوای سرد نیز می تواند رشد کند و نسبت به خشکسالی و یخ زدگی از خود مقاومت نشان می دهد. چاودار برای مصرف انسان و حتی خوراک حیوانات نیز استفاده می شود. از چاودار در انواع نان و به خصوص برای وعده صبحانه مصرف می شود.

تغذیه با چاودار:

مصرف چاودار، کربوهیدرات پیچیده، فیبر و انواع ویتامین از جمله ویتامین E، ویتامین B، ریبوفلاوین و هم چنین مواد معدنی مانند کلسیم، پتاسیم و فسفر را برای بدن فراهم می کند. گلوتن چاودار در مقابل گلوتن گندم بسیار ناچیز می باشد، از این رو برای افرادی که به گلوتن حساسیت دارند می تواند مناسب باشد و از آن جا که برخلاف گندم حاوی کربوهیدرات پیچیده است، لذا برای مصرف افراد دیابتی مانعی ندارد و جزو غلاتی است که در لاغری نقش بسزایی دارد.

مزایای مصرف نان چاودار برای کاهش وزن در مقایسه با نان گندم:

چاودار غله ای شبیه به جو است که در صورت استفاده از آن در انواع نان، طعم خاصی به نان می دهد. اگر هدف شما کاهش وزن باشد، چاودار می تواند گزینه مناسبی باشد. چاودار سطح قند خون را بالا نمی برد و هم چنین می تواند از گرسنگی غیر قابل کنترل و کاهش انرژی جلوگیری کند. مصرف چاودار پرک در یک رژیم غذایی کم کالری می تواند به شما در دستیابی به وزن ایده آل شما کمک کند. چاودار به شما کمک می کند تا پس از مصرف وعده های غذایی احساس سیری طولانی مدت کنید.

نان چاودار می تواند جایگزین بسیار خوبی به جای گندم باشد و به عنوان یک صبحانه کم کالری مورد استفاده قرار گیرد. یک نشریه در مجله تغذیه در سال ۲۰۰۹ یک مطالعه کوچک انجام داد و نشان داد که صبحانه حاوی چاودار پرک، در مقایسه با گندم، باعث کاهش گرسنگی شرکت کنندگان در این مطالعه در طی هشت ساعت شد. مطالعه دیگری که در سال ۲۰۱۵ منتشر شد، نشان می دهد که نان ترد چاودار در تمام صبحانه ها، در مقایسه با نان ترد گندم، موجب افزایش احساس سیری و کاهش قند خون می شود.

 

خرید-چاودار-پرک-صبحانه-فوری-OAB

جهت خرید و مشاهده قیمت چاودار پرک درجه یک OAB کلیک کنید.

چاودار و کاهش وزن:

در مطالعه ای که در سال ۲۰۱۰ در مجله تغذیه آمریکایی منتشر شد، محققان دریافتند که مصرف غلات کامل از جمله چاودار، با کاهش چربی های دور شکم ارتباط مستقیم دارد. مصرف دانه های تصفیه شده، مانند نان سفید یا نان پیتزا، با افزایش چربی های موضعی، خطر ابتلا به بیماری های مزمن را افزایش می دهد.

چاودار و تعادل قند خون در مقایسه با گندم:

مطالعه ای در سال ۲۰۱۰ بر روی موش ها نشان داد که چاودار، نسبت به گندم، حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد. مصرف نان حاوی غلات کامل از جمله چاودار، در مقایسه با نان حاوی گندم، تأثیر مثبتی بر میزان قند خون و انسولین دارد.

یک تکه متوسط ​​نان چاودار حاوی حدود ۷۰ کالری است. چاودار دارای عطر و طعم بیشتری نسبت به گندم است. نان چاودار حاوی گلوتن بسیار کمی است و برای افراد سلیاکی مشکلی ایجاد نمی کند.

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *