لوزالمعده (پانکراس) از چه اجزایی تشکیل شده است؟

مطلب را به اشتراک بگذارید

لوزالمعده متشکل از سه قسمت سر، تنه و دم است. قسمت سر آن در قوسی از اثنی‌عشر (دوازدهه) قرار گرفته‌است. تنه لوزالمعده در پشت معده قرار دارد و دم آن تا نزدیک طحال امتداد دارد. وزن پانکراس حدود صد گرم است.

عملکرد پانکراس

پانکراس هم یک غده درون ریز (غده‌ای که ترشحات آن با نام هورمون وارد جریان خون می‌شوند) و هم یک غده برون ریز (غده‌ای که ترشحات آن به خارج از بدن هدایت می‌شود) است که آنزیمها و مواد دیگری ترشح می‌کند، که مستقیماً وارد محیط روده شده و به هضم پروتئین، چربی و کربوهیدرات کمک می‌کند.

تشخیص و درمان

تست ها و روش های مورد استفاده برای تشخیص پانکراتیت عبارتند از :

• آزمایش خون برای افزایش سطح آنزیم های پانکراس
• بهترین آزمایش رادیولوژیک برای ارزیابی ساختار پانکراس شامل توموگرافی کامپیوتری (سی تی اسکن)
• سونوگرافی شکم جهت تشخیص التهاب لوزالمعده و سنگ های کیسه صفرا
• اندوسکوپی برای بررسی التهاب و انسداد پانکراس یا مجرای صفرا
• ام ار ای جهت تشخیص التهاب در کیسه صفرا و پانکراس

اختلالات شایع پانکراس

دیابت نوع یک

سیستم ایمنی بدن به سلول های تولید انسولین پانکراس حمله کرده و از بین می برد. با داشتن این شرایط تزریق انسولین برای کنترل قند خون ضروری است.

دیابت نوع دو

پانکراس قدرت تولید انسولین را از دست می دهد و بدن نسبت به انسولین مقاومت پیدا می کند و قند خون بالا می رود.

فیبروزسیستیک

اختلال ژنتیکی که بر روی ارگان های مختلف بدن از جمله شش و پانکراس تاثیر می گذارد و منجر به بروز مشکلات هضم و دیابت می شود.

سرطان پانکراس

پانکراس حاوی سلول های متفاوتی است که هر یک از آنها می توانند به ایجاد تومورهای متفاوتی منجر شوند.شایع ترین نوع سرطان به مسیر مجرای صفراوی مربوط می شود.از آنجایکه معمولا علائم اولیه کمی دارد به همین خاطر سرطان پانکراس در شرایط حاد، خود را نشان می دهد.

پانکراتیت

پانکراتیت یعنی التهاب (لوزالمعده (پانکراس.پانکراس توسط مواد شیمیایی که برای هضم تولید می کند بعضی مواقع دچار التهاب و آسیب می شود، چنین شرایطی به مرگ بافت پانکراس منجر می شود.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *