سرطان کلیه

مطلب را به اشتراک بگذارید

سرطان کلیه تقریبا ۳ درصد سرطان بالغین را تشکیل می‌دهد و در مردان دو برابر زنان دیده می‌شود. 

علایم و نشانه‌های سرطان کلیه

خون در ادرار، درد شکمی و توده کمری یا شکمی. این سه مشخصه به صورت تریاد کلاسیک در ۱۰ الی ۲۰ درصد بیماران یافت می‌شود.متاسفانه این سرطان در بیش از نیمی از بیماران در مراحل اولیه تشخیص داده نمی‌شود و ترجیحا باعث متاستازهای دور دست استخوانی و ریوی می‌شود. برای تشخیص سونوگرافی روشی غیرتهاجمی و نسبتا ارزان می‌باشد و حدود ۹۸ درصد دقت در تشخیص کیست‌های ساده دارد و همچنین در اکثر بیماران مبتلا، نیاز جهت بیوپسی سوزنی را مرتفع می‌سازد.

درمان سرطان کلیه
درمان متعارف تومورهای موضعی مرحله I و II و در برخی سرطان‌های در مرحله III عمل جراحی ریشه‌ای می‌باشد.
سرطان کلیه: بیماری پیشرفته
تا چندی پیش درمان مؤثری برای سرطان کلیه پیشرفته و متاستاتیک وجود نداشت و این بیماری با میزان بقای بسیار پایین و تاسف باری توام بود. بطوریکه میانگین بقای عمر این بیماران نزدیک ۶ ماه بود.
در حالی که علاوه بر درمان جراحی، برخی روش‌ها از جمله هورمون درمانی، شیمی درمانی و ایمونوتراپی نیز مورد استفاده قرار گرفته‌اند که هیچکدام نتایج مطلوبی نداشته‌اند.
اخیراً داروی هوشمندی به نام سوتنت (sutent) که به صورت خوراکی (روزی ۱ عدد کپسول ۵۰ میلی‌گرمی به مدت ۴ هفته و تکرار هر ۶ هفته) و خیلی کم ضرر است کشف شده که تحول عظیمی در درمان سرطان کلیه پیشرفته به وجود آورده. طرز کار این دارو محار کردن آنژیوژنز از طریق مهار کردن فاکتورهای VEGF و PDGF می‌باشد. بسیاری از سرطان‌ها و مخصوصا سرطان کلیه برای تغذیه سلول‌های خود نیاز به ساختن عروق جدید (آنژیوژنز) دارند. با مهار کردن آنژیوژنز می‌توان مانع رشد تومور و باعث از بین بردن این سلول‌ها شد.
در بررسی‌ها میانگین عمر بیمارانی که داروی سوتنت استفاده کردند بیش از دو سال بوده است. سوتنت تنها دارویی است که اخیرا مورد تأیید اداره غذا و دارو (FDA) برای سرطان کلیه پیشرفته در درمان خط اول قرار گرفته و در بسیاری از کشورها استفاده می‌شود.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *