زیره و خواص آن

مطلب را به اشتراک بگذارید

زیره و خواص آن

زیره گیاهی است یکساله کوچک و علفی که ارتفاع آن ۶۰ سانتیمتر است. ریشه آن دراز و باریک برنگ سفید، ساقه آن راست و برگهایش به شکل نوار باریک و نخی شکل و برنگ سبز می باشد گلهای زیره سفید یا صورتی بصورت چتری در انتهای ساقه  ظاهر می شود . این گیاه بطور وحشی در مناطق مدیترانه می روید. زیره برنگهای زرد تیره ، سبز و خاکستری وجود دارد . در گویش محلی طبس به آن کرابیه می گویند.
خواص زیره
زیره سبز مصرف کنید تا سالم بمانید : زیره سبز می‌تواند در درمان و پیشگیری بیماری‌هایی مثل آنفلوانزا، کم خونی و هضم بهتر غذا نقش داشته باشد. خاصیت ضد عفونی کننده زیره سبز می‌تواند در افزایش ایمنی بدن موثر باشد؛ به همین دلیل یک ماده غذایی مفید برای درمان آنفلوانزا به حساب می‌آید.دانه‌های زیره سبز منبع غنی از آهن است که می‌تواند برای درمان کم خونی استفاده شود. مشکل کم خونی همواره معضلی برای زنان و کودکان بوده که باعث می‌شود سطح هموگلوبین خون کاهش پیدا کند. اضافه کردن این ماده به ترکیبات غذایی روزانه در جلوگیری از پیشرفت این بیماری موثر است.زیره سبز همچنین می‌تواند در هضم سریع و بهتر غذا کمک کند. مصرف زیره در کنترل دل درد، اسهال و حالت تهوع موثر است.
زیره سبز مقوی معده و هضم کننده غذا است : زیره سبز مقوی معده، ضد اسپاسم، افزایش دهنده شیر مادران شیرده و هضم کننده غذا است. زیره سبز گیاهی بوته‌ای و علفی به ارتفاع ۰،۵ متر است که خاصیت‌های زیادی دارد. از خواص زیره سبز می‌توان به بادشکن، مقوی معده، ضد اسپاسم، افزایش دهنده شیر مادران شیرده اشاره کرد و همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد.
از دیگر خواص آن می توان به موارد زیر اشاره کرد :
•    زیره سبز ضد تشنج
•    ضد صرع
•    مقوی معده
•    عرق آور
•    ضد سم
•    ضد صفرا
•    تقویت کننده قوای جنسی
•    ضد نفخ
•    ادرار آور است
•    قاعده آور است
•    برای رفع برونشیت از دم کرده زیره استفاده کنید
•    برای التیام زخم چشم ، دانه های له شده زیره سبز را در آب برنج خام خیس کرده و سپس مایع بدست آمده را قطره قطره روی زخم چشم بریزید.
•    هنگامیکه اطفال شیر خوار دل درد دارند و نفخ در شکم شان پیچیده چند قطره اسانس زیره را با روغن بادام مخلوط کرده و با آن شکم آنها را ماساژ دهید .
طرز استفاده :
دم کرده زیره : مقدر ۵ گرم زیره را در یک لیتر آب جوش ریخته و بمدت ۱۰ دقیقه دم کنید .
مخلوط با عسل : گرد زیره را به مقدر یک گرم عسل مخلوط کرده و استفاده کنید .
نکات قابل توجه :
۱- مقدار مصرف این نوع زیره نسبتاً کم است؛ به طوری که مصرف آن را در هر نوبت کمتر از ۱ گرم توصیه کرده اند.
۲- جنس، گونه  و ترکیبات گیاه زیره ی سبز با زیره ی سیاه کاملاً متفاوت است و اثرات دارویی آن ها نیز در بعضی موارد تفاوت دارد؛ به همین دلیل میزان مصرف آن ها نیز متفاوت خواهد بود. مقدار مصرف زیره ی سیاه، که در بسیاری از غذاها مصرف می شود، می تواند ده برابر زیره ی سبز باشد.
۳- بوی متفاوت این دو نوع زیره( سبز و سیاه ) به دلیل متفاوت بودن ترکیبات اصلی اسانس آن ها است.
۴- بیشترین مصرف زیره ی سبز در جهان در صنایع غذایی، ادویه جات، طم دهنده ها، خوشبو کننده ها و صنایع عطرسازی می باشد.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *