روشهای درمان یبوست با طب سنتی

مطلب را به اشتراک بگذارید

روشهای درمان یبوست با طب سنتی

با توجه به شیوع بیش حد این عارضه و شکایت در جامعه و علی الاخصوص در خانم ها ، سعی کردم درمانهایی بسیار ساده و در دسترس را از منابع و اساتید گرداوری کنیم که ماحصل در ذیل تقدیم میگردد:

فراموش نکنید قبل از درمان هر بیماری ابتدا یبوست را درمان کنید و بعد به سراغ بیماری روید.

شما می بایست به ازای هر وعده غذایی در روز یک بار دفع سهل و آسان مدفوع داشته باشید یا اینکه در شبانه روز حداقل بدون دردسر و زور زدن و غیره یکبار دفع داشته باشید در غیر این صورت احتمال غریب به یقین شما دچار یبوست هستید پس فورا درمان ذیل را شروع کنید. در نظر داشته باید درمانهای ذیل در صورت انجام صحیح هیچ گون عارضه ای ندارند.

صبح ناشتا دو قاشق غذاخوری خاکشیر را داخل یک لیوان آب جوش ریخته و بوسیله یک نعلبکی روی آنرا بپوشانید( ۵ دقیقه) تا به اصطلاح دم بکشد بعد باکمی عسل ( یک قاشق مرباخوری) آنرا شیرین نمایید و بعد میل نمایید. سعی کنید آب را در ظرف مسی بجوشانید تا از مواهب درمانی یون مس هم بهره مند شوید و برای آب نوشیدنی نیز از آب جوشیده در ظرف مسی یا برنجی پس از سرد شدن (در یخچال نگه داری شود) استفاده کنید. ضمنا مصرف آب گرم و نه جوش در در مان یبوست بسیار موثر است. اگر یبوست شما زیاد است می توانید این دستور را دو ساعت بعد از ناهار نیز تکرار نمایید. این دستور را به مدت چهارده روز ادامه دهید و بعداز آن روش زیر را برای ادامه درمان انجام دهید( پس از مراجعه و هماهنگی با درمانگر طب سنتی) :

ترکیب دو قاشق غذاخوری برگ سنا + دو قاشق غذاخوری گل سرخ را باهم مخلوط کرده به همراه یک و نیم لیوان آب به مدت ۲۰ دقیقه دم کنید و بعد از صاف کردن میل کنید.

بهترین زمان انجام این کار یک روزتعطیل(به علت ایجاد اسهال و دردسر های مربوط به آن!)، یک ساعت پس از خوردن یک صبحانه سبک(ارده با شیره یا ارده با عسل ) میباشد . قاعدتا بایستی ۳ تا ۵ نوبت دفع  داشته باشید در غیر این صورت دو روز بعد به مخلوط فوق یک قاشق غذاخوری روغن بادام شیرین اضافه نمایید تا اسهال شدیدتری ایجاد شود.

•    در صورت شدت اسهال( بیش از ۵ نوبت) می توانید از ترکیب نبات وعرق نعناع که داغ شده مصرف کنید.
•    بعد از خوردن مسهل تا ۲۴ ساعت از منزل خارج نشوید.
•    بعد از خوردن مسهل فورا نخوابید و تا چند ساعت بیدار بمانید و فعالیت کنید.
•    بعد از مصرف مسهل تا ۲۴ ساعت رابطه جنسی ممنوع است.
•    از مصرف قرص های حاوی برگ سنا مثل سی لاکس که بدون گل سرخ می باشند جدا پرهیر کنید .
•    استفاده از مسهل می بایست طبق دستور پزشک یا درمانگر طب سنتی باشد و مصرف خودسرانه و زیاد مسهل ها بسیار مضر است.

•    حداکثر در ماه دو بار از مسهل استفاده کنید مگر با نظر در مانگر طب سنتی

•    از مصرف هر روز برنج جدا پرهیز کنید و در صورت مصرف حتما آنرا با روغن زیتون فراوان یا خود زیتون به همراه مصلح برنج یعنی زیره سبز یا زعفران یا شوید میل کنید.

•    تا می توانید ازغذا های بصورت آش و سوپ مصرف کنید مخصوصا رژیم غذایی سوپهای تهیه شده با غلات سبوس دار بدون گلوتن

•    طی روز ۲۱ عدد انجیر خشک را مصرف کنید.

•    از مصرف میوه جات ترش و حالت اسیدی پرهیز کنید(در افرادسرد مزاج) و در صورت مصرف حتما مصلح آنرا مصرف کنید.(عسل یکی از بهترین مصلحات میوه های ترش مزه است)

•    مصرف روزانه یک لیوان آب انگور  تازه و طبیعی یا آب گریپ فروت توصیه میشود.

•    یک ساعت قبل از غذا  تا دو ساعت بعد از غذا و همراه غذا تا جای ممکن آب یا هر نوع نوشیدنی دیگرمصرف ننمایید.
•    شبها قبل از خواب یک قاشق مربا خوری روغن بادام شیرین مصرف کنید .(تا زمان رفع حالت یبوست)
•    بادکش کردن محوطه شکم در درمان یبوست و کاهش سایز شکم به همراه روغن مالی (زیتون یا کنجد) بسیار موثر است.

•    حتما در طی روز نیم ساعت تحرک داشته باشید.

•    از مصرف آب ولرم همراه عسل و کمی گلاب در شب یا به همراه یک قاشق غدا خوری روغن زیتون غافل نشوید.
•    از مصرف ماست و دوغ و نوشابه همراه برنج و بدون مصلح جداً پرهیز نمایید.
•    از مصرف چای سیاه پرهیز کنید.
•    برای پیشگیری از ایجاد یبوست مجدد می توانید تعداد ده عدد آلو بخارا و ده عدد انجیر خشک (برای سرد مزاج ها) را شب تا صبح داخل یک لیوان آب بخیسانید و صبح به صبح آنرا میل کنید. ( گرم مزاج ها بجای انجیر از تمبر هندی استفاده کنند)

در صورتی که با انجام توصیه های فوق مشکل یبوست درمان نشد می بایست بیمار تنقیه شود( پاکسازی روده بزرگ از طریق مقعد). برای آموزش انجام این کارلطفا به مراکز  معتبر مراجعه نمایید.

توجه : 
قبل هر گونه اقدام و مراجعه ، ابتدا به پزشک متخصص مراجعه نمایید تا عللی همچون انسداد روده بزرگ یا مشکلات خاص دیگر از سوی پزشک بررسی شود

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *