رابطه بیماری سلیاک و افسردگی

مطلب را به اشتراک بگذارید

سلیاک یک بیماری شایع است که افراد مبتلا به آن به گلوتن موجود در گندم و فرآورده های آن، از جمله نان، حساسیت دارند. 
علائم آن شامل درد شکم، اسهال و یبوست، خستگی، درد مفاصل، کمبود آهن، سوزن سوزن شدن و بی حسی دست و پا و پوکی استخوان هستند. 

تحقیقات اخیر نشان داده که بیماری سلیاک همچنین ممکن است موجب افسردگی شود.
برآورد شده است که در سال ۲۰۲۰ افسردگی دومین رتبه ناتوانی در جهان را خواهد داشت. اولین رتبه به بیماری های قلبی اختصاص دارد.

مطالعات متعددی ارتباط بین بیماری سلیاک و افسردگی را بررسی کرده اند. علت دقیق افزایش خطر ابتلا به افسردگی در افراد مبتلا به بیماری سلیاک شناخته شده نیست. 
شاید دلیل این امر آن باشد که این افراد همواره با استرس یک بیماری مزمن زندگی می کنند، و احتمال ابتلا به افسردگی در آن ها افزایش می یابد.

دیگر علائم عصبی حاصل از بیماری سلیاک، از جمله سوزن سوزن شدن و بی حسی، فقدان هماهنگی، و تشنج، نیز سیستم عصبی را تحت تاثیر قرار می دهند، و منجر به افسردگی می شوند.
بیماری سلیاک توانایی بدن را به جذب ویتامین های حیاتی مانند فولات و B6 کاهش می دهد. برخی از مطالعات نشان داده اند که سطوح پایین فولات با بیماری های عصبی و روانی همراه است. 

کمبود تغذیه ای دیگری که ممکن است در افسردگی نقش داشته باشد، کمبود اسید های آمینه ضروری مانند  تریپتوفان است. 
افراد مبتلا به بیماری سلیاک ممکن است قادر به جذب کافی از این پروتئین مهم نباشند. تریپتوفان در بدن به سروتونین تبدیل می شود. سروتونین یک ماده شیمیایی است که به بهبود خلق و خو کمک می کند. سطوح پایین سروتونین با افسردگی در ارتباط است. 
برای بهبود این بیماری باید سعی کنید از گندم و فرآورده های آن استفاده نکنید. یک رژیم غذایی سالم و مناسب شما را از آسیب های این بیماری در امان نگه می دارد. 

جودوسر بهترین جایگزین گندم برای این افراد است. 
جودوسر بر خلاف گندم برای دارندگان هر چهار گروه خونی مناسب و سودمند است. به علاوه، جودوسر خواص بی شماری دارد که می توانید در مقالات زیر مطالعه کنید.

تریپتوفان
تریپتوفان یک اسید آمینه ضروری مورد نیاز برای رشد عمومی و توسعه، تولید نیاسین، و ایجاد سروتونین در بدن است. 

غذاهایی با تریپتوفان بالا می توان آجیل، دانه ها، سویا، پنیر، گوشت قرمز، مرغ، بوقلمون، ماهی، جو، لوبیا، عدس، و تخم مرغ را نام برد. 
مصرف روزانه توصیه شده برای تریپتوفان ۴ میلی گرم به ازای هر کیلوگرم از وزن بدن، و یا ۱٫۸میلی گرم به ازای هر پوند است. 
در ادامه  لیستی از  ۱۰ نوع ماده غذایی با بالاترین میزان تریپتوفان معرفی شده است.

دانه ها و آجیل ها
کنجد، دانه آفتابگردان، پسته، بادام زمینی، بادام، فندق

دانه های سویا
توفو، سویا جوانه زده

پنیر ها
پنیر چدار، پارمسان، موزارلا، رومانو، گودا

منابع حیوانی
خرگوش، گوشت گاو، گوشت گوساله، مرغ، بوقلمون، ماهی قزل آلا، ماهی خال مخالی، میگو، تخم مرغ

غلات
جو دوسر

حبوبات
لوبیا، باقلا، عدس

البته دقت کنید که مواد غذایی فوق را حتماً بر اساس گروه خونی خود انتخاب کرده و میل کنید. 

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

3 پاسخ

  1. علت اصلی افسردگی ما سلیاکی ها اینه که از جامعه ترد میشیم هیچ کس دیگه مارو نمیخواد کسی حاض نیست با ما بره بزرون تفریح چون مزاحمیم کم کم خودمونو میکشیم کنار. یاد میگیریم هرگز از کسی انتظاری نداشته باشیم حتی راه رفتن تو خیابونایی که پر از بوی خوش غذاست عذاب آوره چون بهت یادآوری میکنه که چقد از لذت های کوچیک دنیا محرومی

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *