خورش باقالا سبز
مواد لازم برای ۴ نفر :
- روغن زیتون……………………………… ۶ قاشق غذاخوری
- پیاز کوجک……………………………….. ۲ عدد
- سینه مرغ………………………………….. ۲ عدد، قیمه شده
- باقلا سبز کوچک و دو نیم شده…………… ۲۰۰ گرم
- آب مرغ…………………………………… ۲ و ¼ پیمانه
- زردچوبه…………………………………. ۱ قاشق چایخوری
- دارچین…………………………………… ½ قاشق چایخوری
- جوز هندی………………………………. ¼ قاشق چایخوری
- بادنجان متوسط………………………….. ۲ عدد
- گوجه فرنگی…………………………….. ۴ تا ۶ عدد
- سیر………………………………………. ۲ حبه، له شده
- نعناع خشک…………………………….. ۲ قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل……………………………… به مقدار لازم
طرز تهیه :
مرحله ۱ – نصف روغن زیتون را در قابلمه ای ریخته، یک عدد پیاز را ریز خرد کرده و در روغن ریخته، به مدت ۵ دقیقه با حرارت ملایم تفت دهید تا نرم شود، سپس تکه های مرغ را افزوده و تفت دهید تا طلائی شوند.
مرحله ۲ – باقلا را که از قبل تمیز کرده و آنرا دو نیم کرده اید، همراه با آب مرغ اضافه کرده، درب ظرف را گذاشته و با حرارت ملایم به مدت ۴۰ دقیقه بپزید تا باقلا و مرغ ها پخته شده و آب خورش باندازه یک استکان بماند.
مرحله ۳ – در ماهیتابه ای مابقی روغن زیتون را ریخته و روی حرارت متوسط قرار داده، بادنجان ها را با پوست خوب شسته، خرد کرده و همراه با یک پیاز باقیمانده که خرد کرده اید، تفت دهید تا قهوه ای روشن شوند، سپس سیر و گوجه های خرد شده و نعناع را افزوده، نمک و فلفل آنرا تست کرده و مخلوط را از روی حرارت برداشته، کنار بگذارید.
مرحله ۴ – برنج را به روش همیشگی دم کنید. هنگام سرو غذا، مخلوط بادنجان را به خورش اضافه کرده و در ظرف دلخواه کشیده، با کمی نعناع یا سبزی تازه تزئین نموده و همراه با برنج سرو نمائید.
نکات :
می توانید در این خورش از ۲ قاشق آب گوجه فرنگی غلیظ نیز استفاده کنید.
اگر از باقلای خشک استفاده می کنید، بهتر است آنها را از قبل کمی نیم پز کرده و سپس مورد استفاده قرار دهید.
البته تمام مواد غذایی باید بر اساس گروه خون انتخاب شود. بطور مثال : مصرف گوشت مرغ برای دارندگان گروه خونی O و A بلامانع، و برای گروه خونی B و AB مضر میباشد.