دکتر پائولا شانن جونز، متخصص و جراح دندانپزشک میگوید: «همه ما میدانیم که تغذیه خوب و کامل کمک شایانی به سلامت بدن میکند و از این رو هر چیزی که میخوریم روی دندانها و لثه تأثیرگذار خواهد بود و فقط شکر و شیرینیجات برای سلامت دندانها مضر نیستند. جالب است بدانید که حتی بعضی از غذاهای سالم ممکن است سبب پوسیدگی شوند. از طرف دیگر برخی از آنها باعث جلوگیری از پوسیدگی دندانها، بیماریهای لثه و حتی بوی بد دهان میشوند». در ادامه، سعی بر آن شده تا برنامه غذایی مناسبی در جهت سلامت و محافظت از دندانها معرفی گردد:
کریستن گربستات، دکتر عمومی و متخصص تغذیه میگوید: غذاهای کربوهیدراتدار (مانند نان و شیرینیجات) که جویدنی هستند و بافت چسبناکی دارند، به راحتی مابین دندانها گیر میکنند و یا به لبههای لثه میچسبند و باعث تجمع باکتریها میشوند، لذا از مصرف کربوهیدراتها به عنوان میانوعده بپرهیزید و آن را به زمان صرف وعده اصلی غذا موکول کنید، زیرا هنگامی که غذای زیادتری (وعده اصلی) خورده میشود، بزاق دهان بیشتر ترشح میگردد و در نتیجه، موادی که به دندان و یا لثهها چسبیدهاند راحتتر کنده میشوند.
بیشتر چایها حاوی فلوراید نیز میباشند (فلوراید هم درون برگ چای و هم داخل دمکرده آن موجود است) که سبب حفظ مینای دندان از پوسیدگی و سلامت دندان میشود.
اکثر نوشابهها، نوشیدنیهای انرژیزا و آبمیوهها حاوی اسیدهایی مانند اسیدسیتریک و اسید فسفریک هستند (حتی اگر رژیمی و یا از نوع بدون قند باشند) که این خود باعث فرسایش و پوسیدگی مینای دندان میشود. مطالعات نشان دادهاند که استفاده از نِی در نوشیدن چنین مایعاتی سبب حفظ مینای دندان تا حد قابل توجهی میشود، زیرا نِی مایع را به عقب دهان هدایت میکند و سطح تماس اسید با دندان را کاهش میدهد.