خواص و مضرات برنج سفید

مطلب را به اشتراک بگذارید

• برنج سفید نیروبخشی طبیعی است، دارای خاصیت ادرار آور است، فاقد کلسترول است و خاصیت گوارشی و ضد التهابی دارد. 
• برنج سفید منبع غنی از فیبر خوراکی است که برای داشتن سیستم گوارشی سالم بسیار ضروری است، زیرا عملکرد سیستم های مختلف بدن را منظم نگه می دارد. 
• برنج سفید دارای پروتئین است ، که برای رشد و ترمیم ماهیچه ها ضروری است. پروتئین جزء مهمی از مو، ناخن و پوست نیز می باشد.
• برنج سفید دارای مقادیر بالای منگنز است که به عملکرد سیستم ایمنی بدن و رشد و نمو استخوان ها کمک شایانی می کند.
• برنج سفید دارای چربی خیلی کم است و به همین دلیل گزینه مناسبی برای افرادی است که به دنبال کاهش وزن هستند.
• برنج سفید عاری از گلوتن است و بنابراین برای مصرف افرادی که نسبت به گلوتن و پروتئین موجود در گندم، جو و چاودار حساسیت دارند، بسیار مناسب است. 
• برنج سفید دارای ویتامین B1 است که برای داشتن قلبی تندرست و سیستم عصبی سالم بسیار ضروری است.
• برنج سفید دارای نشاسته مقاومی است که به صورت هضم نشده به روده انتقال یافته و موجب رشد باکتری های مفید در روده می گردد که این امر برای سلامت روده ها بسیار مفید است.
• از آنجایی که برنج سفید دارای سدیم بسیار کمی است، بنابراین مصرف آن برای افراد مبتلا به فشار خون بالا و بیماری فشار خون توصیه می گردد. 
• از پودر برنج سفید برای درمان انواع ناراحتی های پوستی استفاده می شود.
• از آرد برنج سفید نیز ضمادی درست می شود که برای درمان آکنه، سرخک، سوختگی ها و هموروئید مورد استفاده قرار می گیرد.
•  برنج حاوی آمینو اسید ها ست که برای ساخت بافت های ماهیچه ای ، آنتی بادی ها ، آنزیم ها و هورمون ها بسیار مفید و ضروری هستند. این آمینو اسید ها در سلامت پوست، مو، دید چشم، قلب، ریه ها، غدد، مغز و سیستم عصبی نقش بسزایی دارند.
• برنج به آسانی هضم می شود و برنج برای کنترل تعریق و کاهش فشار خون بسیار مفید بوده و دارای خاصیت ضد التهابی می باشد و به همین دلیل مصرف مداوم برنج از بروز بیماری اِدم (ورم) جلوگیری می کند.
• غلاف برنج، دارویی موثر در درمان اسهال خونی است. غلاف برنج ۳ ماهه دارای خواص ادرار آور است. چینی ها معتقد اند که برنج موجب افزایش اشتها، درمان ناراحتی های گوارشی و سوءهاضمه می گردد.
نکات آشپزی
• قبل از پخت و پز، برنج سفید را به درستی بشویید تا هر گونه نشاسته و پس مانده های اضافی آن زدوده شود و از چسبنده شدن برنج جلوگیری گردد.
• برنج را در قابلمه ای با کف ضخیم بپزید تا ته دیگ آن نازک تر شود.
• هنگام پخت برنج، یک قاشق روغن زیتون به آب اضافه کنید تا دانه های آن به یکدیگر نچسبند.
• از هم زدن برنج هنگام پخت خودداری کنید زیرا این کار موجب خرد شدن دانه های برنج و آزاد سازی نشاسته می شود و در نتیجه برنج چسبنده می گردد.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *