خواص متمایز کله پاچه

مطلب را به اشتراک بگذارید

کله پاچه غذایی پرانرژی و با کیفیت پروتئین بالا محسوب می شود. پروتئین موجود در آن برای رشد و ترمیم بسیاری از بافت های بدن مفید است. زبان گوسفند سرشار از ویتامین های گروه B بخصوص ویتامین B۱۲ می باشد که این ویتامین ها نقش های مفید زیادی برای بدن دارند. بعنوان مثال ویتامین ۱۲ B، در خونسازی و عملکرد سیستم عصبی نقش دارد. پاچه گوسفند دارای طبع سرد است و خواصی چون رقیق کنندگی خون، ملین، التیام دهنده زخم های داخلی و افزایش دهنده شیر مادر را دارد. نشان داده شده است که این غذا حاوی ماده مغذی به نام کوآنزیم Q۱۰ است. کوآنزیم Q۱۰ بعنوان یک آنتی اکسیدان قوی است که از طریق دفع مواد مضر تولید شده در بدن در نتیجه فرایند های متابولیکی مختلف و جلوگیری از آسیب سلول ها نقش مهمی را ایفا می کند. همچنین استحکام عملکرد سلول، تحریک سیستم ایمنی، بهبودی و کنترل بیماری های فشار خون، سکته قلبی، پارکینسون، انواع سرطان و غیره از دیگر نقش های کوآنزیم Q۱۰ می باشد.

مضرات کله پاچه
کله پاچه با وجود دارا بودن پروتئین و ویتامین ها، سرشار از کلسترول و اسیدهای چرب مضر است. کلسترول بعنوان چربی است که خاصیت رسوب کردن در عروق خونی بدن را داشته و در کنار سایر عوامل خطر منجر به انسداد و گرفتگی رگ شده و زمینه ساز بروز بیماری های قلبی عروقی، سکته و بسیاری دیگر از بیماری های مزمن می شود. شایان ذکر است که در میان قسمت های مختلف کله پاچه، مغز گاو و گوسفند محتوای کلسترول بیشتری دارند. به گونه ای که مغز گوسفند به اندازه ۸ زرده تخم مرغ کلسترول دارد و جزء مواد غذایی بسیار پرچرب محسوب می شود. از این رو کسانی که چربی خون بالایی دارند، کلسترول و اسید اوریک خونشان بالا است و مبتلا به نقرس و ناراحتی کلیوی هستند، باید از مصرف بی رویه کله پاچه اجتناب کنند.بر خلاف تصور عمومی که کله پاچه را برای افرادی که ناراحتی های مفصلی و آرتریت دارند، مفید می دانند، محتوای بالای چربی های اشباع و ترانس موجود در کله پاچه فرایندهای التهابی موجود در این بیماران را بدتر کرده و توصیه نمی گردد.
توجه:
با در نظر گرفتن اینکه اخیرا تغییراتی از جمله مصرف بی رویه غذاهای آماده که محتوای چربی، قندهای تصفیه شده و نمک بالایی دارند، کاهش فعالیت فیزیکی و غیره در شیوه زندگی افراد رخ داده است و این تغییرات زمینه ساز بروز بسیاری از بیماری های مزمن شده اند از این رو رعایت رژیم غذایی صحیح از طریق افزایش مصرف سبزی ها و میوه های تازه و غلات کامل سبوسدار و کاهش مصرف گوشت های قرمز و مواد غذایی پرچرب مفید خواهد بود. مصرف بی رویه کله پاچه بخصوص در مناطق سنتی که عادت به مصرف هفتگی این غذا دارند بدلیل مضراتی که ذکر شد توصیه نمی گردد.
توجه داشته باشید کله پاچه برای گروه خون A مناسب نمی باشد اما سایرگروه های خونی O، A  و AB  از مصرف زیاد این غذا اجتناب نمایند.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *