021-88343490

توصیه هایی برای حساسیت پوستی و فصلی

مطلب را به اشتراک بگذارید

حساسیت‌های پوستی با علایمی مانند قرمزی، پوسته شدن، خارش و… خود را نشان می‌دهد. این نوع از حساسیت‌ها همراه با حساسیت تنفسی بیشتر در فصل بهار دیده می‌شود و متخصصان توصیه‌های مختلفی برای رفع آن می‌کنند. 
بیشتر افرادی که دچار حساسیت‌های پوستی می‌شوند، درمان‌های رایج را روی پوست و درمان‌های موضعی متمرکز می‌کنند، در حالی که اکثر بیماری‌های پوستی بازتابی از شرایط داخلی بدن است. 
از دیدگاه طب سنتی، پوست در حکم سطل زباله‌ای برای کل بدن است و از آنجا که عوارض پوستی به سرعت قابل تشخیص است، سیستم بدن به گونه‌ای طراحی شده است که مواد زاید را به پوست بریزد و این مواد را از ارگان‌های حیاتی مانند قلب، کبد و مغز دور نگه دارد. بنابراین اگر فردی دچار مشکلات پوستی می‌شود، این احتمال وجود دارد که در عملکرد دستگاه‌های بدن وی، اختلالاتی ایجاد شده و مواد زاید زیادی داخل بدن انباشته شده است. 
معمولاً انباشت این فضولات ناشی از مصرف خوراکی‌های ناسالم است و در مواردی نیز به دلیل عملکرد نامناسب دستگاه گوارش می‌باشد. 
از جمله مواردی که در بروز بیماری‌های پوستی موثر است، ترشحات سر است که از طریق ترشحات پشت حلق وارد دستگاه تنفس و دستگاه گوارش می‌شود و در ‌نهایت به عضلات رباط و پوست سرایت می‌کند. چنان چه به تجربه هم مشاهده شده است بسیاری از افرادی که مشکلات پوستی دارند دارای ترشحات پشت حلق هستند و هنگامی که ترشحات پشت حلق درمان می‌شود عوارض پوستی کاهش می‌یابد. 
در بهار که فصل معتدل است، بدن مواد زاید انباشته شده در طول زمستان را آماده دفع می‌کند و بخشی از آن را به پوست می‌ریزد. به همین دلیل جوش، دمل و انواع مشکلات پوستی در فصل بهار افزایش می‌یابد. 

درمان:
برای درمان این نوع حساسیت‌های پوستی فصلی یا غیرفصلی باید به چند نکته توجه کرد. اول اینکه باید از مصرف غذاهای تند و تیز که ادویه زیادی مانند فلفل، زنجبیل یا سیر و پیاز دارد، پرهیز کرد. همین طور باید میزان مصرف غذاهای چرب و شیرین را محدود کرد زیرا این مواد غذایی زمینه ساز افزایش تولید صفراست. 
توصیه می‌شود به جای این مواد غذایی، از غذاهای لطیف و سهل الهضم که خون غلیظی تولید نمی‌کند و فضولات زیادی ندارد، استفاده شود. به عنوان مثال گوشت پرندگان، تخم مرغ عسلی و غذاهایی که به راحتی هضم می‌شود، مصرف این مواد برای افرادی که مشکلات پوستی دارند، مفید است. 
افرادی که دچار پرخوری هستند حتماً باید این عادت خود را اصلاح کنند و حجم غذای مصرفی خود را کاهش دهند. همچنین عملکرد مناسب دستگاه گوارش اهمیت زیادی دارد. از این رو اگر فردی دچار یبوست است باید یبوست خود را با مصرف موادی مانند خاکشیر حل شده در آب جوش، آلو، تمر هندی و… بر اساس مزاج خود برطرف کند. برای اصلاح وضعیت کبد نیز می‌توان از عرق کاسنی، شاه تره و سکنجبین استفاده کرد. 
باید دانست که در بسیاری از موارد حساسیت‌های فصلی با حساسیت‌های پوستی همراه است؛ افرادی که دچار حساسیت‌های فصلی با علایم عطسه یا آبریزش از بینی، خارش و سوزش بینی و گلو هستند، به حساسیت تنفسی مبتلا هستند که آن‌ها نیز می‌توانند از همین درمان‌ها استفاده کنند. افزون بر این چکاندن قطره بنفشه داخل بینی نیز مفید است. 
از جمله راهکارهای موثر دیگر برای رفع حساسیت‌های پوستی، استفاده از گیاهانی است که در این فصل رویش می‌کند. مانند ریواس که می‌توان از آن در غذا استفاده و یا شربت ریواس تهیه کرد. سبزی خرفه یا تخم خرفه همراه با عرق کاسنی نیز در درمان این حساسیت‌ها موثر است. 
حساسیت‌های پوستی بیشتر در افرادی دیده می‌شود که مزاج‌های گرم دموی و صفراوی دارند. 
اگر مادر گرم مزاج است، باید وضعیت وی اصلاح شود و اگر نوزاد یبوست دارد با مصرف شیرخشت و ترنجبین مشکل وی نیز برطرف شود. همچنین می‌توان کمی عرق کاسنی به کودک داد. 

مقالات مرتبط

سبوس جو دوسر 200 گرمی

درباره سبوس جو دوسر در این مطلب برای شما توضیح می دهیم. با ما همرا باشید. سبوس جو دوسر OAB (Oat Bran) سبوس جو دوسر 200 گرمی به دلیل داشتن...

جو دوسر پرک درشت

  جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟ تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید. جو دوسر پرک درشت OAB...

جو-دوسر-پرک-خرد-شده-OAB
جودو سر پرک خرد شده

چگونه میتوانیم جودو سر پرک خردشده را مصرف کنیم؟ در ادامه مطالب به چگونگی مصرف آن خواهیم پرداخت. جودو سر پرک خردشده OAB جودو سر پرک خردشده یا (Small Oat...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *