تنفس

تنفس

مطلب را به اشتراک بگذارید

تنفس

تعجب نکنید اگر کار روی شکم را از تنفس شروع می کنیم . زیرا تنفس کلید تمام تمرینهایی است که در ادامه به شما توصیه خواهم کرد .

حتماً می پرسید که کجا ورزش کنید؟ اهمیتی ندارد ، یک سطح صاف ۱٫۵ متر در ۶۰ سانتی متر کافی است . تنها به یک تشک کوچوک ابری با روکش نخی و به رنگ شاد، احتیاج داریم . استفاده از چنین تشکی آسان است ، راحت جمع می شود و خیلی گران نیست .

لباس کم بپوشید تا هم برای حرکت آزاد باشید هم بتوانید حرکات خود را ببینید . البته، در طول تمرینها به کمی اراده ، علاقه و اشتیاق نیز احتیاج خواهید داشت .

نحوۀ قرار گرفتن بدن در شروع تمرین :

-خوابیده روی پشت ؛
-چانه بدون انقباض به طرف سینه پایین آید ( کمی غبغب پیدا می کنید)، تا مهره های گردن خوب کشیده شوند ؛
-ناحیه مهره های کمری کاملاً با زمین در تماس است ؛
-زانوها جمع و کف پاها صاف روی زمین قرار می گیرند ؛

-دستها خیلی نرم در امتداد بدن قرار می گیرند و کف آنها رو به آسمان است .

مرحلۀ اول : عمل دَم

۱- آرام و آهسته در حالی که هوا را با لذت وارد مجرای بینی می کنیدعمل دَم را انجام دهید، خیال کنید ، مدتی طولانی ، بوی عطر گُلی را استشمام می کنید ( مراقب باشید هوا را ناگهانی بالا نکشید ، زیرا ممکن است مجرای بینی را ببندید ).

۲- طبیعتاً، با ادامۀ عمل دم ، ریه تان از هوا پُر خواهد شد .

۳- قفسۀ سینه بالا می آید ، دنده ها از هم جدا می شوند و در حالی که هنوز گُل خود را می بویید، حس می کنید و یا حس خواهید کرد که ریه های شما باد کرده و پُر می شوند .

۴- اگر باز هم به فرو بردن هوا ادامه دهید ، هوا برای یافتن جای بیشتر ، ریه ها را به سمت پایین هم منبسط می کند، ( زیرا قفسۀ سینه حجم محدودی دارد). در نتیجه دیافراگم پایین آمده و اعضاء درون حفرۀ شکم را عقب می زند وشکَم کمی برجسته می شود . حالا ریه ها کاملاً پُر شده اند!

مرحلۀ دوم : عمل بازدم 

۱- ابتدا با دهان هوا را خارج کنید ، در حالی که آه عمیقی می کشید . گویی تمام فشار دنیا ، در یک لحظه بر دوش شما گذاشته شده است ( البته این تصوری بیش نیست) ؛

-دنده ها پایین می آیند ؛

-جناغ سینه کمی فرو می رود و در این مرحله ، برای آن که بتوانید به خارج کردن هوای داخل ریه ها ادامه دهید ، یا لااقل حداکثر هوای ممکن را خارج کنید ( نمی شود به کل همه را خارج کرد )، عضلات شکم به کمک شما می آیند . بالاخره به اصل ماجرا رسیدیم !

۲- برای آن که هنگام بازدم از عضلات خود استفاده کنید ، آنها را آهسته ، آرام و با تمرکز فکر جمع و فشرده کنید . شکم فشرده می شود (مراقب باشید ، آنرا تو ندهید یا گود نکنید ، زیرا این کار به هیچ دردی  نمی خورد)  تا اعضاء داخلی آن تنگتر کنار هم قرار گیرند و برای آن که بتواند باز هم بیشتر فشرده شود ، عضلاترا وادارید که دیافراگم را دوباره رو به بالا فشار می دهند. 
در این بالا بردن هم ، حداکثر هوا به بیرون فرستاده می شود ( به شرط آن که دهان خود را ، مثل آن که بخواهید روی آینه ای ها کنید ، کمی باز نگه دارید).  به ترتیب تخلیۀ هوا کاملاً یا تقریباً انجام گرفته است . در همین حالت فشرده کمی باقی بمانید ، سپس خود را رها کنید .

مرحلۀ سوم 

زمان میان دَم و بازدم شبیه به جذر و مد دریا است . این فاصله کوتاه ، ولی به اندازه، دو مرحلۀ پیش مهم است . در این فاصله یکی دو ثانیه خود را آزاد بگذارید، تا اگر عضله ای منقبض است ، شل شود .

و دوباره عمل دَم را تکرار کنید .

امتحان کنیم ببنیم درست انجام می دهید :

 مرحلۀ اول : با بینی ، خیلی آرام ، تنفس عمیقی بکشید ( به یک گُل فکر کنید ). سوراخهای بینی باز باشند . تا ته تنفس بکشید، بدون آن که جابه جا شوید ، یا پشت تان از زمین بلند شود .

مرحلۀ دوم : کل هوا را از دهان خارج کنید . آه بزرگی بکشید ، سپس عضلات شکم را جمع کنید.

مرحلۀ سوم : زمان استراحت است . عضلات را رها کنید .

دوباره شروع می کنیم 

 

نفس را به آرامی فرو برید، طوری که احساس کنید حفره های داخل ریۀ شما باد می کنند و تدریجاً تمام کیسه های کوچک آن از هوا پُر می شوند .

نفس را بیرون دهید : حداکثر ممکن هوا را خارج کنید، این کار به شما کمک می کند که هوای کهنه را با هوای تازه و حاوی اکسیژن عوض کنید. بدیهی است که برای پر کردن یک ظرف آب تمیز ، ابتدا باید آب کثیف آن را دور بریزیم …… این عمل را ۴ الی ۵ بار دیگر پیش از آن که تمرینهای اصلی شکم را آغاز کنیم ، ادامه می دهیم

 آیا شما می دانید که تا این لحظه، بدون آن که متوجه باشید، عضلات شکم خود را پرورش داده اید! 

ترفندهای کوچک : 

اگر ابتدا برای شما مشکل است که هوا را عمیقاً فرو دهید ، از بازدم شروع کنید  حد اکثر هوای درون ریه ها را بیرون بفرستید تا به اصطلاح « ظرفتان خالی شود» ، سپس تنفس را ادامه دهید : هوا را فرو ببرید ، خارج کنید  استراحت کنید ، و به همین ترتیب تکرار کنید.

توجه کردید که هر بار ، هنگام بازدم ، تکرار می کنم شکم خود را «فشرده» کنید . در این مورد اصرار دارم ، چون کلید موفقیت در انجام همین عمل است . در ضمن مراقب باشید ، فشردن شکم ، گود کردن و تو دادن آن نیست .

-به تنهایی ، فهمیدن طرز کار بدن آسان نیست . امّا ، برای این کار روشهای ساده  مختلفی وجود دارد:

– برای کنترل طرز کار بدن ، در حالی که کف دستها و انگشتهای شما کاملاً باز هستند ، یک دست را روی سینه و دست دیگر را روی شکم قرار دهید . در این حالت شما می توانید کنترل کنید که آیا قفسه سینه بالا و پایین می ورد و یا عضلات شکم به طرز صحیحی فشرده می شوند یا خیر ؟

– همچنین می توانید دستها را کاملاً باز کنید و در دو طرف قفسه سینه قرار دهید : به این ترتیب که هنگام دَم ، دستها را از هم دور شوند و بر عکس هنگام بازدم ، به هم نزدیک شوند .

– اگر هنگام دم سوت می کشید و نفستان کوتاه می شود ، به این دلیل است که سوراخهای بینی خود را ببندید . در این مورد بیشتر احتیاط کنید.

– و اگر هنگام بازدم سوت می کشید برای آن است که دهان خود را می بندید و لبها را به جای باز کردن به هم می فشرید ، به ها کردن روی آینه فکر کنید ، به شما کمک می کند مشکلتان را رفع کنید.

نکته قابل توجه : 

درست  نفس کشیدن و جا افتادن این مسئله برای ما خیلی مشکل است . 

حتما ً می گویید : « همه نفس می کشند » . درست است ، ولی در جواب باید بگویم که بعضی ها به اندازه ای نفس می کشند که فقط از خفگی نمیرند . تصّورمی کنم ، از نظر تئوری عمل تنفس را درک کرده باشید. امّا بدنتان که مسئول انجام حرکت است ، تقریباً همیشه به زمان بیشتری نیاز دارد تا خود را با شما وفق دهد، فرمان ببرد و در نهایت شما را راضی کند .

فقط با تکرار بی وقفه ، هر روزه و بدون دلسردی است که می توان به نتیجه مثبت و دلخواه رسید.   

به هر ترتیب ما به دنبال « خوب ایده آل » نیستیم ، مسئله پیشرفت است و نقطه شروع هر کجا که باشد اگر علاقه داشته باشید ، حتماً برنده خواهید شد . این تنها چیزی است که اهمیت دارد. چون بهتر شدن از هر چیزی بهتر است ، قبول ندارید؟

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *