تریامسینولون ان ان (.Triamcinolone N.N)

مطلب را به اشتراک بگذارید

موارد و مقدار مصرف:‏
درمان کاندیدیاز پوستی و التهاب پوستی همراه با عفونت کاندیدیایی یا باکتریایی.  
بزرگسالان و کودکان: دو بار در روز، صبح و شب، بر روی پوست مالیده می‌شود. ‏
عوارض جانبی:‏
موضعی: حساسیت مفرط (تاول ، سوزش، خارش، پوسته پوسته شدن، خشکی، یا سایر علائم تحریکی که از قبل وجود ‏نداشته است).  
سایر عوارض: آکنه یا پوست چرب، افزایش رشد مو بخصوص در صورت، افزایش ریزش مو بخصوص در پوست سر، ‏خطوط قرمز ارغوانی بر روی بازو، صورت، ساق پا، تنه یا کشاله ران، آتروفی پوست (با مصرف طولانی مدت دارو ‏پوست نازک شده و به راحتی کبود می‌شود). ‏
فارماکوکینتیک:‏
جذب: نیستاتین بعد از مصرف موضعی از پوست یا مخاط سالم جذب نمی‌ شود. تریامسینولون ممکن است از طریق پوست ‏سالم به طور سیستمیک جذب شود. التهاب و یا بیماریهای دیگر پوستی، جذب نیستاتین را بعد از مصرف موضعی افزایش ‏می‌دهند.  
پخش: تریامسینولون جذب شده در مقادیر مختلف به پروتئینهای پلاسما پیوند می‌یابد.  
متابولیسم: تریامسینولون جذب نشده بیشتر در پوست و تریامسینولون جذب شده عمدتاً در کبد متابولیزه می‌شود.  
دفع: تریامسینولون جذب شده از طریق کلیه‌ها دفع می‌شود. مقداری از تریامسینولون و متابولیتهای آن از طریق صفرا دفع ‏می‌شود. ‏
موارد منع مصرف و احتیاط:‏ 
موارد احتیاط: عدم تحمل نیستاتین یا آدرنوکورتیکوئیدها، وجود عفونتهای قارچی پوست (بجز کاندیدیاز در مورد ‏تریامسینولون)، تبخال ساده، عفونتهای سلی پوست، آبله گاوی، اگزمای واکسیناتوم، آبله مرغان یا سایر عفونتهای ویروسی ‏پوست. ‏‏ 
اشکال دارویی:‏‏  
Cream: (Triamcinolone Acetonide 1mg + Neomycin (As Sulfate) 2.5mg +Nystatin 100,000 U) / ‎g‏  
Ointment: (Triamcinolone Acetonide 1mg + Neomycin (As Sulfate) 2.5mg +Nystatin 100,000 ‎U) / g‏ 
اطلاعات دیگر: ‏
طبقه‌بندی فارماکولوژیک: داروی ترکیبی.  
طبقه‌بندی درمانی: ضد قارچ، ضد باکتری، کورتیکواستروئید.  
طبقه‌بندی مصرف در بارداری: رده ‏C‏  
ملاحظات اختصاصی:‏
‏۱ـ اثربخشی آدرنوکورتیکوئیدهای موضعی به آزاد شدن دارو از حامل، حل شدن آن در سطح پوست، نفوذ آن به اپیدرم و ‏رسیدن آن به محل اثر دارو در قسمت زنده اپیدرم و درم بستگی دارد.  
‏۲ـ در صورت مصرف این دارو برای درمان کاندیدیاز، از پانسمان موضع باید خودداری شود، زیرا موجب رشد مخمر و ‏آزاد سازی آندوتوکسین تحریک کننده می‌شود.  
‏۳ـ در صورت تداوم نشانه‌ها بعد از ۲۵ روز درمان، باید مصرف این دارو قطع شود.  
نکات قابل توصیه به بیمار: 
‏۱ـ یک لایه نازک از پماد را بر روی موضع مالیده و به آرامی مالش دهید.  
‏۲ـ بدون اجازه پزشک از پانسمان کردن موضع اجتناب کنید.  
‏۳ـ دوره درمان را کامل کنید و بیش از مقدار توصیه شده مصرف نکنید.  
‏۴ـ در صورت فراموش کردن یک نوبت مصرف دارو، به محض به یاد آوردن آن را مصرف کنید، ولی اگر زمان نوبت ‏مصرف بعدی فرارسیده باشد، از مصرف آن خودداری کنید.  
‏۵ـ برای بهبود عفونت و جلوگیری از عود آن، بهداشت را رعایت کنید موضع را تا حد امکان خنک و خشک نگه دارید.  
‏۶ـ در صورت عدم بهبود طی ۳-۲ هفته به پزشک اطلاع دهید.  
مصرف در سالمندان: عوارضی برای آنان ثابت نشده است.  
مصرف در کودکان: جذب سیستمیک این دارو در کودکان نسبت به بزرگسالان بیشتر است. کودکان ممکن است نسبت به ‏سرکوب محور هیپوتالاموس ـ هیپوفیز ـ غده فوق کلیوی (‏HPA‏) و بروز سندرم کوشینگ (که در اثر مصرف موضعی ‏آدرنوکورتیکوئیدها ایجاد می‌شود) مستعدتر باشند، زیرا نسبت سطح به وزن بدن در کودکان بیشتر است. سرکوب محور ‏HPA، سندرم کوشینگ و زیادی فشار جمجمه در کودکانی که آدرنوکورتیکوئید موضعی مصرف می‌کنند، گزارش شده ‏است. بنابراین، باید حداقل مقدار مؤثر این دار و در کودکان مصرف شود. درمان طولانی مدت آدرنوکورتیکوئید ممکن است ‏در رشد و نمو کودکان تداخل کند.  
به عنوان یک قانون کلی، مصرف بیش از دو هفته و بیش از یک بار در روز تریامسینولون یک درصد (آدرنوکورتیکوئید با ‏اثر متوسط) در کودکان باید با دقت و توسط پزشک ارزیابی شود، بخصوص اگر دارو بر روی بیش از ۱۰-۵ درصد از ‏سطح بدن مصرف یا از پانسمان بسته استفاده شود.  
مصرف در شیردهی: عوارضی برای آن در انسان ثابت نشده است. ‏

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

رایس کیک چند غله

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *