تخم کتان طلایی ۲۰۰ گرمی

تخم کتان طلایی

مطلب را به اشتراک بگذارید

تخم کتان طلایی ۲۰۰ گرمی

دانه کتان چیست و چه مزایایی دارد؟

بذر کتان که به آن تخم بزرک نیز می‌گویند منبعی سرشار از مواد مغذی مانند فیبر، منگنز، ویتامین B1، اسید چرب آلفا لینولنیک، و امگا ۳ است.
بذرکتان از درخت کتان گرفته می‌شود درختی قدیمی که در مصر و چین رشد می کند. بذر کتان منبع خوبی از چربی سالم، آنتی اکسیدان، و فیبر است.
تحقیقات نشان می دهد که بذر کتان می‌تواند در کاهش خطر ابتلا به دیابت، سرطان و بیماری‌های قلبی نیز مفید و موثر باشد.
پادشاه شارلمانی در قرن هشتم به مزایای سلامتی بذر کتان ایمان داشت آن طور که تمایل داشت افراد وفادار به او از این بذر مصرف کنند. و از این موضوع اطمینان پیدا کند قانونی در این مورد تصویب کرده بود.

نام لاتین و علمی درخت کتان Linum usitatissimum، به معنی «مفیدترین» می باشد.

مشخصات تغذیه‌ ای تخم کتان

دو نوع اصلی بذر کتان وجود دارد، بذر کتان طلایی و بذر کتان قهوه‌ای. مشخصات تغذیه‌ هر دو خیلی شبیه هم است و هر دو به اندازه‌ی هم حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ هستند.

انجمن تغذیه‌ آمریکا بر اهمیت این ماده‌ی غذایی تاکید دارد. این انجمن بیان کرده که بذر کتان نه تنها منبعی عالی برای ۲ اسید چرب مورد نیاز سلامت بدن است (اسید لینولیک و اسید آلفا لینولنیک) بلکه منبعی سرشار از فیبر و مواد مغذی و ویتامین‌ها نیز به شمار می‌رود.


خواص تخم کتان برای سلامتی

حفاظت در برابر سرطان

مصرف بذر کتان، ممکن است از شما در برابر سرطان سینه، پروستات و روده محافظت کند. بذر کتان بخاطر اینکه حاوی امگا-۳ است مانع چسبیدن سلول‌های بدخیم سرطانی به دیگر سلول‌ها می شود و از رشد و پخش سلول‌های سرطانی جلوگیری می‌کند.

لیگنان نیز خاصیت ضد رگ زایی داشته و از رشد تومورها عروق خونی، جلوگیری می‌کند. یک تحقیق آمریکایی که در سی و چهارمین نشست سالیانه‌ انجمن سرطانشناسی آمریکا مطرح شد روشن کرد که مصرف بذر کتان می‌تواند از رشد تومور سرطان پروستات جلوگیری نماید.

دکتر وندی سرپرست این تحقیق می‌گوید که تیم ما از اینکه بذر کتان تاثیری محافظتی بر سرطان پروستات گذاشت شگفت زده شد.

کاهش کلسترول

محققان مرکز تحقیقات سلامت و تغذیه‌ دانشگاه آیووا دریافتند که سطح کلسترول در میان مردمانی که در برنامه‌ی غذایی‌ آنها بذر کتان وجود داردپایین‌تر است. سوزان هندریچ سرپرست این تحقیق می‌گوید: مردمانی که نمی‌توانند Lipitor مصرف کنند بذر کتان می‌تواند قسمتی از فواید کاهش کلسترول چنین داروهایی را برایتان تامین کند.

پیشگیری از گر گرفتگی

تحقیقی در مجله‌ انکولوژی نشان می‌دهد مصرف یک برنامه‌ غذایی حاوی بذر کتان می‌تواند احتمال ابتلا به گر گرفتگی در دوران یائسگی زنان را کاهش دهد.

دکتر پرودی می گوید: نه تنها به نظر می ‌رسد که بذر کتان در کاهش ا ابتلا به گر گرفتگی مفید است حتی فوایدی برای روان مصرف کننده هم دارد.

بهبود سطح قند خون

مصرف بذر کتان به صورت روزانه قند خون را در مردان و زنان چاقی که پیش دیابت دارند، تحت کنترل در خواهد آورد.

حفاظت در برابر اشعه‌ها

محققان نشان داده‌ اند که حفظ یک برنامه‌ غذایی شامل بذر کتان، می‌تواند از پوست شما در برابر اشعه‌ها محافظت کند.

محققان به این نتیجه رسیده ‌اند که بذر کتان آنتی اکسیدانی قوی است و خواص ضد التهابی شناخته شده‌ هم دارد می‌تواند در برابر اشعه‌ها از بدن شما حفاظت نماید.


نکات جدید و سودمند تخم کتان

شاید در ابتدا افزودن تخم کتان در برنامه غذایی خود دشوار به نظر برسد. می توانید از افزودن آن در مافین ها، کوکی ها و یا نان شروع کنید. در تحقیقاتی که اخیرا صورت گرفته است نشان داده شده که تخم کتان را می توانید به غداهای پخته شده نیز بیافزایید و این عمل باعث از بین رفتن اُمگا ۳ موجود در تخم کتان نمی شود. حتی قرار گرفتن مواد غذایی در فِر با درجه حرارت ۳۰۰ فارنهایت (برای ساعاتی) نیز باعث کاهش امگا ۳ موجود در تخم کتان نمی شود. این عمل بر مافین ها، کوکی ها و نان مورد آزمایش قرار گرفته است. در هنگام استفاده از تخم کتان در نانوایی آشکار شده که تنها ۸-۴ درصد از امگا ۳ آن از بین می رود و همچنین آشکار شده که تخم کتان دارای آنتی اکسیدان بالایی بوده و کلسترول آن نسبت به نان بدون تخم کتان پایین می باشد. این خبر برای کسانی که مایل به استفاده از تخم کتان در پخت و پز می باشند بسیار خوشحال کننده خواهد بود. محققان تخم کتان را در مقایسه با غذاهای متداول از نظر کاهش کلسترول در رتبه ی اول قرار داده اند. 
یکی دیگر از نکات مثبت تخم کتان (به دلیل داشتن آنتی اُکسیدان بالا) موثر بودن آن در برابر بیماری های قلبی و عروقی می باشد.
در تحقیقات اخیر موثر بودن آن در افرادی که بدنشان نسبت به انسولین مقاومت می کند نیز اثبات شده است.

ایده هایی برای استفاده از تخم کتان در غذاها

– در سرلاک (سرد یا گرم) اضافه کنید.
– در مافین، کوکی یا نان خانگی خود اضافه کنید.
– به بشقاب سبزیجات خود اضافه کنید.

طرز تهیه :

تخم کتان بو داده، بسیار نرم و خوش طعم بوده و از مصرف آن لذت ببرید.
تخم کتان بو داده را می توانید در انواع صبحانه، ماست، سوپ، غذاها، آب میوه و انواع گوشت چرخ کرده استفاده کنید. همچنین از آن در تهیه انواع نان، شیرینی و بیسکویت استفاده نمائید

عضو اینستاگرام ما شوید (oab_food) و اخبار تحقیقات پزشکی روز جهان را دریافت کنید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *