اقدامات ضروری برای کاهش چربی خون

مطلب را به اشتراک بگذارید

کلسترول ماده‌ای مومی شکل و نرم است که هم در بدن انسان ساخته می‌شود و هم از طریق مواد غذایی با منشاء حیوانی دریافت می‌شود و تامین مقدار متعادل آن برای حفظ سلامت بدن و عملکرد طبیعی مغز ضروری است اما بالا رفتن سطح آن در خون خطر بروز بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش می‌دهد.

به گفته متخصصان، تری‌ گلیسیرید نیز نوعی دیگر از چربی‌های خون است که بالا بودن سطح آن با افزایش احتمال سکته و بیماری‌های قلب و عروق همراه است. سایت اینترنتی ارگانیک در گزارش جدیدی آورده است برای کنترل و درمان چربی خون بالا در برخی موارد دارو درمانی مورد نیاز است اما با این حال در هر زمان در کنار مصـرف دارو و یا حتی برای پیشگیری از بیماری، توجه به دو اصل مهم شامل «بهبود الگوی غذایی» و «اصلاح الگوی زندگی» حیاتی است.

در همین رابطه متخصصان تغذیه تأکید دارند:
۱- مقدار انرژی دریافتی خود را کنترل کنید و مصرف فیبرهای خوراکی را در برنامه غذایی خود افزایش دهید. انرژی دریافتی روزانه را به جهت پیشگیری یا درمان اضافه وزن و چاقی همواره در کنترل داشته باشید.
دریافت فیبر غذایی، ویتامین ث، اسید فولیک و سایر مواد مغذی ضروری را از برنامه غذایی روزانه افزایش دهید. برای این منظور می‌توانید به جای نان سفید از انواع نان تهیه شده با غلات کامل و سبـوس‌دار مصرف کنید یا از جو دو سر و سبوس آن بهره ببرید. دفعات مصرف برنج سفید در هفته را کاهش داده و به جای آن از برنج قهوه‌ای یا برنج مخلوط با حبوبات یا سبزی استفاده کنید. همچنین از انواع سبزی های تازه به اشکال مختلف مثل سالاد، سبزی خوردن، خوراک سبزیجات در برنامه غذایی روزانه استفاده کنید. در میان وعده‌های روزانه بیشتر از میوه‌های تازه مصرف کنید.
۲- دریافت چربی‌های اشباع، چربی‌های ترانس و کلسترول را کاهش دهید. به همین دلیل متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند از انواع محصولات لبنی کم چرب یا فاقد چربی مصرف کنید. مصرف خامه، سرشیر، کره و روغن حیوانی را محدود کنید. از روغن نباتی جامد، مارگارین و محصولات غذایی حاوی این نوع چربی‌ها شامل بیسکویت، کیک، شیرینی، شکلات، پفک و چیپس کمتر استفاده کنید. همچنین بهتر است به جای گوشت قرمز از ماهی، سویا (دانه، پروتئین و پنیر سویا) و حبوبات استفاده کنید. مصرف غذاهای چرب، سرخ کرده، غذاهای رستورانی و فست فودها را تا حد امکان کاهش دهید. در برنامه غذایی روزانه از انواع مغزها و دانه‌ها به مقدار متعادل و به شکل بی‌نمک استفاده کنید و هر روز دو تا سه عدد مغز گردو بخورید. روغن زیتون و روغن هسته انگور هر دو به کاستن کلسترول خون کمک زیادی می نمایند.
۳- مصرف قند، شکر و محصولات شیرین را کاهش دهید. به جای قند و شکر از مقدار کمی خشکبار مثل کشمش و توت خشک و در طول روز استفاده کنید. مصرف انواع شیرینی‌‌ها، کیک، بیسکویت، کلوچه، آبنبات، شکلات، نوشابه، شربت و سایر فرآورده‌های حاوی شکر را تا حد امکان کاهش کنید.

۴- الگوی زندگی خود را اصلاح کنید. وزن اضافی خود را کاهش دهید. هر روز ۴۵ تا ۶۰ دقیقه پیاده روی کنید. حتی‌المقدور دو یا سه نوبت در هفته ساعاتی را به ورزش‌های هوازی مورد علاقه‌تان بپردازید. از استعمال دخانیات جدا پرهیز کنید. با تغذیه مناسب و ورزش، سایز دور شکم خود را کاهش دهید. از مصرف نوشیدنی‌های الکلی بپرهیزید. در صورت ابتلا به دیابت زیر نظر پزشک، میزان قند خون خود را کنترل نمایید و بالاخره اینکه با خواب، استراحت کافی، آرامش و افکار مثبت از استرس و اضطراب دوری کنید.

از مهم ترین خواص روغن زیتون اٌرگانیک می توان به موارد زیر اشاره کرد:

جلوگیری از بیماری های قلبی عروقی

جلوگیری از سرطان

کاهش فشار خون

درمان دیابت

خواص آنتی اکسیدانی

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *