مزایای چاودار

مطلب را به اشتراک بگذارید

چاودار چیست؟

چاودار گیاهی از خانواده گندمیان است. مقاوم ترین غله نسبت به سرما چاودار گیاهی از نوع غلات کـــه ارتفاعـش تا دو متـر نیز میرسد.

مزایای استفاده از چاودار

۱- کاهش وزن:

از چاودار اغلب برای کاهش وزن استفاده می کنند. فیبـر زیاد مـوجـود در چــاودار منحصر به فرد است  و باعث جذب  آب زیاد می شود. از این رو احساس سیری طولانی مدت به فرد می دهد و برخلاف برنج که کربوهیدرات ساده است، چاودار کربوهیدرات پیچیده و سودمندی است که مصرف آن قند خون کنترل شده و میل به مصرف شیرنی کم می شود.

۲- جلوگیری از به وجود آمدن سنگ های کیسه صفرا:

تحقیقات اخیر نشان داده است که چاودار در کاهش به وجود آمدن سنگ های کیسه صفرا کمک می کند. فیبر محلول در چاودار باعث کم شدن اسید هایی از معده است که به صفرا ریخته و سنگ های صفراوی را تشکیل می دهند.

۳- کنترل دیابت:

بیماران دیابتی همواره نگران اند که چه چیزی را بخورند چه چیزی را نخورند. زیرا ممکن است  بعضی از غذا هایی را که می خورند باعث افزایش قند خونشان شود و این یک نوع زنگ خطر برایشان محسوب می شود. گندم باعث افزایش بیشتر سطح انسولین می شود زیرا مولکول های کوچکتری دارند و  به راحتی به شکر تبدیل می شوند و باعث افزایش انسولین در بدن می شود. اما چاودار به دلیل این که از مولکول های بزرگتری تشکیل شده است به سرعت تجزیه نمی شود بنابراین قند خون را مانند گندم بالا نمی برد.

۴- افزایش عمکرد متابولیک:

همه انسانها دارای ژن هایی هستند که باعث حساس شدن بدن در برابرابتلا به بسیاری از بیماری ها است. دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که مصرف چاودار باعث تنظیم و بهبود کارکرد ژن های بدن شده و از ابتلا ژنتیکی فرد به برخی از بیماری به ویژه دیابت جلوگیری می کند.

۵- بهبود هضم:

همان طور که در بخش کاهش وزن اشاره شد ترکیبات چشمگیر و چگالی فیبر های رژیمی در چاودار برای کسانی که از یبوست یا مسدود شدن روده ها رنج می برند بسیار مناسب است، زیرا گاز اضافی و در معده را کاهش می دهد و از بروز زخم معده، سنگ های صفراوی یا حتی سرطان روده بزرگ تا حدودی جلو گیری می کند.

چاودار پرک صبحانه فوری ۲۰۰ گرمی

چاودار پرک

۶- کاهش فشار خون:

دانه های چاوداربه دلیل دارا بودن فیبر و ویتامین ها و مواد معدنی  برای سلامت قلب بسیار مفید هستند مخصوصا برای کسانی که دارای فشارخون بالایی هستند و با قراردادن پرک چاودار در رژیم غذایی شان  کمک به تنظیم فشار خون نیز می کنند.

۷- جلو گیری از سرطان:

تحقیقات در زمینه آنتی اکسیدانی دانه های چاودار نشان داده است که استفاده از پرک چاودار اثرات مثبتی در کاهش و حتی پیشگیری  از بروز سرطان ها دارد، به ویژه سرطان پستان، سرطان روده بزرگ و سرطان پروستات.

۸- جلو گیری از آسم:

اگرچه آسم در دوران کودکی به عنوان یک اپیدمی بهداشتی باید درمان شود ولی استفاده از چاودار به طور قابل توجهی خطر ابتلا به آسم را در دوران کودکی کاهش می دهد. در تحقیقات انجام شده در مدارس نشان داده شده است کسانی که در رژیم غذایی فرزندانشان از چاودار استفاده کرده اند تا ۶۰% ابتلا به آسم در فرزندانشان کم شده است.

۹- ضد بیماری قلبی و عروقی:

این پرک منبع خوبی از فیبر است. مصرف منظم غذا های غنی از فیبر برای  کاستن سطح کلسترول بسیار مفید اند بنابراین این غلات به جلو گیری از مشکلات قلبی و عروقی ناشی از سطح بالا کلسترول کمک می کند.

۱۰- مناسب برای زنان یائسه:

چاودار منبع غنی از لیگنان است که دارای خواص فیتواستروژنیک است که باعث کاهش سندروم یائسگی می شود. لیگنان یک ماده مغذی موجود در چاودار است که زنان یائسه را ازابتلا به سرطان پستان و هم چنین اختلات قلب وعروق از جمله آترواسکلروز (تصلب شراین) حفظ میکند.

۱۱- افزایش رشد مو:

چاودار دارای میزان بالای منیزیم است که برای رشد و سلامت موها و داشتن پوستی شفاف مهم است. این مواد مغذی باعث جلو گیری از ریزش مو و تاب خوردن مو میشود. درعین حال باعث ضخیم تر و بلند تر شدن مو ها می شود.

۱۲- پاکسازی پوست:

منیزیم موجود در چاودار قادر به سم زدایی اپیدرم و حفظ پوست پاک و روشن است. افراد مبتلا به آلرژی می توانند از چاودار استفاده کنند.

۱۳- ضد پیری پوست:

چاودار منبع غنی از مواد معدنی مختلف مانند کلسیم، آهن، روی و منیزیم است که تمامی این مواد در کاهش نشانه های پیری مانند چین و چروک، لکه های پوستی و غیره  نقش مهمی دارد. آنتی اکسیدان های چاودار با رادیکال های آزاد مبارزه می کنند. بنابراین اضافه کردن چاودار به رژیم غذایی باعث کاهش پیری پوست می شود.

عضو اینستاگرام ما شوید (oab_food) و اخبار تحقیقات پزشکی روز جهان را دریافت کنید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *