مصرف بیشتر از یک بار ماهی سفید در هفته می تواند حدود ۲۵ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را کاهش دهد و این در حالیست که در مقابل مصرف همان مقدار ماهی صدف، خرچنگ و میگو حدود ۳۶ درصد خطر ابتلا به دیابت نوع دوم را افزایش می دهد.
ممکن است افزایش خطر دیابت براثر مصرف ماهی صدف به تنهایی نباشد و مخلفات سرو شده با این غذا مانند سس مایونز یا روغن و کرد استفاده شده در آن عامل اصلی این خطر باشند.
بر این اساس محققان مصرف ماهی صدف به علاوه انواع ماهیهای سفید و ماهی های روغن دار را روی ۹ هزار و ۸۰۱ مرد و ۱۲ هزار و ۱۸۳ زن مورد مطالعه قرار دادند که افراد شرکت کننده در این مطالعه ۴۰ تا ۷۹ سال سن داشتند و در طی یک دوره ۱۰ ساله ۷۲۵ نفر از مردان و زنان به دیابت نوع دوم مبتلا شدند که کمترین خطر با ماهی های روغن دار و سفید مرتبط بود و بیشترین خطر شامل مصرف ماهی صدف می شد.