آیا فرق جو با جو دوسر را می دانید؟
با ما همراه باشید.
فرق جو با جو دوسر
جو و جو دوسر هر دو از غلات بسیار خوش طعمی هستند که ساختار خاص و خواص سلامتی بالایی دارند.
در این مقاله این دو محصول را با بررسی ویژگی های منحصر بفرد و مزایای سلامتی مقایسه می کنیم.
جو قرن ها یکی از ابتدایی ترین غلات بوده است که با طعم آجیلی و ساختار جویدنی (ترد)، مواد غذایی بالا و فیبر را فراهم می کند پس با انتخاب سوپ ها، سالاد ها، غذاهای اصلی، پوره و تطبیق پذیری آن در برنامه های آشپزی، آن را به یک گزینه مناسب در فرهنگ های مختلف تبدیل کرد.
جو دوسر محبوب ترین صبحانه در جهان است و به دلیل ساختار نرم و طعم متعادلی که دارد منبع بسیار غنی از فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. از پوره صبحانه کلاسیک تا گرانولا و محصولات آماده امروزی، جو دوسر در بسیاری از بشقاب ها به دلیل محتوا، طعم و مواد مغذی، عالی ترین ماده غذایی است.
طعم:
جو ساختار قابل جویدنی و ترد با طعم آجیلی یا تقریباً نزدیک به طعم دانه ترش دارد. همچنین تا حدی چسبناک است ولی در بیشتر مواقع دانه ها مجزا از هم هستند.
جو دوسر طعمی ملایم دارد و نسبت به جو بسیار نرم تر است.
مواد مغذی و فرق جو با جو دوسر:
هر دو محصولی از غلات کامل هستند که مواد مغذی بسیاری دارند و در رژیم غذایی متعادل قرار می گیرند اما تفاوت هایی دارند:
-
جو کالری بالا و پروتئین کمی در هر وعده نسبت به جو دوسر دارد و حاوی تیامین، منگنز و سلنیوم است، غنی از ویتامین B است و کربوهیدرات بالا و قند پایینی دارد.
-
جو دوسر به دلیل داشتن فیبر محلول بسیار شناخته شده است که سطح کلسترول را کاهش می دهد و سلامت قلب را بهبود می بخشد. پس خطر ابتلا به بیماری های قلبی را کاهش می دهد همچنین غنی از منگنز، فسفر، منیزیم و ویتامین B است.
-
جو دوسر بطور طبیعی قند آنچنانی ندارد اما در برخی محصولات صبحانه کلمه (قند افزودنی) نوشته شده است پس دقت کنید که چقدر شکر، شکر قهوه ای، عسل یا شربت افرا به آن اضافه می کنید چون با موادی که اضافه می کنید می توانید صبحانه خود را ناسالم کنید اما سعی کنید محصولی را انتخاب کنید که قند افزودنی نداشته باشد.
هر دو محصول، چربی کمی دارند و آنتی اکسیدان های مفیدی دارند.
محتوای گلوتن:
مهم ترین و کلیدی ترین فرق جو با جو دوسر محتوای گلوتن آن هاست زیرا جو حاوی گلوتن است و برای افرادی که دچار بیماری سلیاک هستند محصولی ناسالم به شمار می رود اما جو دوسر فاقد گلوتن است.
هر دو دارای شاخص گلیسمی پایین هستند.
جو دوسر نیز که شاخص گلیسمی پایینی دارد بستگی به نوع و پخت آن متفاوت است. اما انتخاب بسیار خوبی است برای ثابت نگه داشتن قند خون به دلیل شاخص گلیسمی متعادل و فیبر بسیار بالایی که دارد زیرا هضم را آسان تر و آرامتر می کند و از بالا رفتن ناگهانی قند خون پیشگیری می کند.
هر دو محصول حاوی فیبر محلول بتاگلوکان هستند که در کاهش کلسترول و قند خون بسیار حائز اهمیت اند.
مقدار مواد مغذی در هر ۱۰۰ گرم جو و جو دوسر (براساس USDA) و (فرق جو با جو دوسر)
مواد مغذی |
جو |
جو دوسر |
---|---|---|
فرق جو با جو دوسر در مقدار منگنز |
۴٫۷۲ میلیگرم |
۱٫۹۴ میلی گرم |
پروتئین |
۱۶٫۹ گرم |
۱۲٫۵ گرم |
فرق جو با جو دوسر در مقدار فیبر |
۱۰٫۶ گرم |
۱۷٫۳ گرم |
آهن |
۴٫۷۲ میلیگرم |
۳٫۶ میلی گرم |
فرق جو با جو دوسر در مقدار منیزیم |
۱۷۷ میلیگرم |
۱۳۳ میلی گرم |
فسفر |
۵۲۳ میلیگرم |
۲۶۴ میلی گرم |
زینک |
۳٫۹۷ میلیگرم |
۲٫۷۷ میلی گرم |
فرق جو با جو دوسر در مقدار آب |
۸٫۲۲ گرم |
۹٫۴۴ گرم |
منابع: fdc.nal.usda.gov/fdc-app.html#/food-details
theincrediblebulks.com/barley-vs-oats