عادت های بدی که سلامت دندان هایتان را به خطر می اندازد

مطلب را به اشتراک بگذارید

دندان نقشی غیر قابل انکار در سلامتی و زیبایی دارد. همچنین هزینه های هنگفت دندانپزشکی سبب می شود که پزشکان تحقیقات گسترده ای روی سلامت دندان داشته باشند. تغذیه نقش موثری در حفظ سلامت دندان ها دارد؛ علاوه بر آن باید از عادت های اشتباهی که به دندان ها آسیب می زند اجتناب کرد.
در ادامه به چند عادت اشتباه که دندان ها را از بین می برند اشاره شده است:

جویدن یخ

جویدن یخ سبب ترک برداشتن دندان و آسیب به مینا و بافت نرم دندان می شود. اگر به جویدن یخ عادت دارید، آدامس را جایگزین آن کنید.

دندان قروچه

دندان قروچه که معمولا ریشه روانی دارد؛ سبب آسیب به دندان ها می شود. استفاده از محافظ دندان در شب توصیه شده است.

آب نبات

شکر موجود در آبنبات، به پلاک های دندان می چسبد. باکتری های موجود در پلاک، شکر را به اسید تبدیل می کنند و دندان ها به سرعت پوسیده می شوند. آبنبات های سرما خوردگی نیز به دندان ها آسیب می زنند.

پاستیل

ماندگاری پاستیل روی دندان بسیار بیشتر از آبنبات است. بنابر این توصیه می شود که پس از مصرف پاستیل به سرعت دندان ها مسواک شود.

نوشابه و آبمیوه های مصنوعی

یک بطری کوچک نوشابه حاوی ۱۱ قاشق شکر است. به علاوه اسید فسفریک و اسید سیتریک موجود در آن به دندان ها آسیب می زند. تاثیر مخرب شیرین کننده های مصنوعی بر دندان بیشتر از شیرین کننده های طبیعی است.

شکستن تنقلات و بازکردن در اشیا با دندان

دندان ابزاری برای شکستن و باز کردن در اشیا نیست؛ این کار سبب می شود دندان ها ترک برداند و مینای دندان آسیب ببیند.

نوشابه های انرژی زا

نوشابه های انرژی زا حاوی بیشترین مقدار قند هستند و استفاده از آن ها به هیچ عنوان توصیه نمی شوند.

آب مرکبات

آب مرکبات به دلیل خاصیت اسیدی، مینای دندان را از بین می برند، به همین علت توصیه شده است که با نی مصرف شوند.

چیپس و غذاهای دیگر حاوی نشاسته

پلاک های موجود روی دندان نشاسته را به اسید تبدیل می کنند، بنابراین لازم است پس از مصرف غذاهای حاوی نشاسته، مسواک زده شود.

سیگار

سیگار مهمترین عامل سرطان زبان، لب و دهان و زردی و پوسیدگی دندان است.

و موارد دیگر:

مصرف بیش از اندازه قهوه

جویدن مداد

لواشک و تنقلات ترش

آب گیری لیمو ترش با دندان

مصرف غذاهای سرد و گرم

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *