زرد چوبه و خواص آن

مطلب را به اشتراک بگذارید

زرد چوبه و خواص آن

زردچوبه در جنگل های جنوب و جنوب شرقی آسیا رشد می کند و یکی از مواد اصلی است که در غذاهای پاکستانی، هندی، ایرانی و تایلندی استفاده می گردد. زرد چوبه دارای خواص درمانی بسیاری است. بیش از ۲۵۰۰ سال است که هندی ها از زرد چوبه برای مصارف مختلف، به خصوص برای رنگ زنی، استفاده می کنند. زردچوبه، گیاهی پایا از خانواده زنجبیل است که معمولاً از پودر زرد رنگ آن به عنوان ادویه در پخت و پز استفاده می شود. همچنین، زردچوبه دارای یک ماده فعال دارویی به نام کورکومین است که خاصیت ضد التهابی، ضد اکسیدانی و ضد باکتریایی دارد. مطالعات اخیر نشان داده است که زرد چوبه معجزه گر است و در درمان بسیاری از بیماری ها از قبیل آرتروز، آلزایمر، سرطان، دیابت، ایدز، کلسترول بالا، سوزش سردل، یرقان، اختلالات کبدی و اختلالات قاعدگی نقش بسزایی دارد.

مواد مغذی موجود در ۵ گرم زردچوبه عبارتند از :

فیبر رژیمی

 ۹۶۰میلی گرم

منگنز

۰٫۳۶ میلی گرم

ویتامین B6

۰٫۰۸ میلی گرم

آهن

۱٫۸۸ میلی گرم

پتاسیم

۱۱۴٫۴۸  میلی گرم

زردچوبه ارگانیک ۲۰۰ گرمی 

در اینجا به چند مورد از خواص زردچوبه اشاره می کنیم :
۱- زردچوبه یک عامل ضد عفونی کننده و ضد باکتری طبیعی است که در ضد عفونی کردن بریدگی ها و سوختگی ها نقس بسزایی دارد.

۲- مصرف زرد چوبه به همراه گل کلم از بروز و پیشرفت سرطان پروستات جلوگیری می کند.
۳- مصرف مداوم زرد چوبه از ایجاد سلول های سرطانی، به ویژه سرطان سینه، جلوگیری کرده و سلول های سرطانی را نابود می کند.
۴- زردچوبه از بروز ملانوم (جدی ترین نوع سرطان پوست) جلوگیری کرده و موجب خودکشی سلول های سرطانی می گردد.
۵- بروز سرطان خون در کودکان را کاهش می دهد.
۶- به طور طبیعی کبد را سم زدایی می کند.
۷- زرد چوبه تجمع پلاک آمیلوئید در مغز را از بین برده و در نتیجه از بروز آلزایمر جلوگیری می کند. پلاک های آمیلوئیدی، رسوب پروتئینی هستند که در اطراف سلول های عصبی تشکیل شده و با عملکرد آنها تداخل می یابند.
۸- مصرف زردچوبه از ایجاد متاستاز در انواع سرطان پیشگیری می کند. متاستاز (Metastasis)‏ به گسترش و مهاجرت سلول‌های سرطانی از یک بافت به بافت‌های دیگر، گفته می‌شود.
۹- زرد چوبه یک ماده طبیعی ضد التهاب و ضد درد است که هیچ عارضه جانبی نیز ندارد.
۱۰- از پیشرفت سریع بیماری ام اس جلوگیری می کند.
۱۱- مصرف زردچوبه به متابولیسم چربی ها و کنترل وزن کمک شایانی می کند.
۱۲- در طب چینی از زردچوبه برای درمان افسردگی استفاده می شود.
۱۳- به دلیل داشتن خواص ضد التهابی، زرد چوبه دارویی طبیعی برای درمان آرتروز و روماتیسم مفصلی است.
۱۴- از رشد عروق خونی جدید در تومورها جلوگیری می کند.
۱۵- التیام زخم ها را سرعت بخشیده و به بازسازی پوست آسیب دیده کمک شایانی می نماید.
۱۶- به درمان پسوریازیس و دیگر بیماریهای التهابی پوست کمک شایانی می کند.
۱۷- کورکومین موجود در زردچوبه، آسیب کبدی را که در نهایت منجر به بیماری سیروز (Cirrhosis) می شود، به تاخیر می اندازد. سخت شدن سلولهای کبدی یا سیروز به التهاب شدید کبد گفته می شود.
۱۸- اضافه کردن ادویه جات خاص، از جمله زردچوبه، می تواند سطح آمین های هتروسیکلیک را کاهش دهد. آمین های هتروسیکلیک ترکیبات سرطان زایی هستند که در هنگام کباب کردن، آب پز کردن و سرخ کردن گوشت به وجود می آیند.
۱۹- کورکومین موجود در زردچوبه، تاثیر شیمی درمانی و پرتو درمانی را در نابودی سلول های سرطانی افزایش می دهد.
۲۰- خاصیت ضد التهابی زرد چوبه موجب کاهش التهاب در بیماران مبتلا به آسم می گردد.
۲۱- خواص ضد باکتریایی، ضد ویروسی و ضد قارچی زرد چوبه در مبارزه با سرماخوردگی، سرفه و آنفلوآنزا نقش بسزایی دارد.
۲۲- عوامل آنتی اکسیدانی موجود در زردچوبه موجب کاهش مقاومت به انسولین گشته و از شروع دیابت نوع ۲ جلوگیری می کنند. خاصیت آنتی اکسیدانی زرد چوبه با رادیکال های آزاد سرطان زا نیز مبارزه کرده و از بروز انواع سرطان جلوگیری می کند.

عوارض جانبی

مصرف متعادل زردچوبه هیچ ضرری ندارد اما مصرف بی رویه آن ممکن است موجب از دست دادن آب بدن و یبوست گردد. بنابراین مصرف زرد چوبه برای افرادی که دارای سنگ کیسه صفرا یا انسداد صفراوی هستند، مضر است. از آنجایی که زردچوبه نوعی محرک رحمی است، بنابراین به خانم های حامله توصیه می شود، قبل از مصرف آن با پزشک معالج خود مشورت کنند. زردچوبه دارای خاصیت ضد پلاکتی است و مانع از لخته شدن خون می گردد، بنابراین افرادی که از داروهای رقیق کننده خون استفاده می کنند، می بایست از مصرف زردچوبه خود داری کنند.
عضو اینستاگرام ما شوید (oab_food) و اخبار تحقیقات پزشکی روز جهان را دریافت کنید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *