تخم کتان در زمان بارداری

مطلب را به اشتراک بگذارید

تخم کتان در زمان بارداری

تحقیقات در این باره هنوز کامل نشده اند و به همین دلیل بعضی از پزشکان مصرف تخم کتان در دوران بارداری را تجویز نمی کنند. گفته می شود که تخم کتان سرشار از مواد مغذی است و برای بعضی از بیماری های خاص، مانند سرطان، دیابت و بیماری های قلبی بسیار سودمند می باشد. قابل درک است که زنان باردار نسبت به مصرف نوع ماده غذایی جدید نگران باشند، که آیا برای کودک خود که هنوز به دنیا نیامده مضر است یا خیر. در ادامه به این سؤال پاسخ داده خواهد شد. 

تخم کتان دقیقاً چیست؟

تخم کتان محصولی است با فیبر بالا که در مناطق سردسیری رشد می کند. در هندوستان به آن “آلسی” می گویند. تخم کتان منبع بسیار خوبی از فیبر محلول و اُمگا ۳ است. در کنار اُمگا ۳، حاوی lignan، ویتامین B6، زینک، ویتامین E، منگنز، پتاسیم و پروتئین نیز می باشد. با توجه به خواصی که تخم کتان دارا می باشد نباید از برنامه غذایی خارج بماند. ولی آیا در زمان بارداری نیز همان تاثیر را خواهد داشت؟

امنیت مصرف تخم کتان در دوران بارداری:

تحقیقاتی که روی حیوانات انجام گرفته شده، نشانگر آن بوده اند که مصرف میزان بالایی از تخم کتان، ۴ قاشق غذا خوری، ممکن است روی جنین تاثیرات منفی داشته باشد. ولی در حال حاضر هیچ آزمایشی بر روی انسان انجام نگرفته است.

فواید مصرف محدود تخم کتان در زمان بارداری:

– حاوی اُمگا ۳ است که در زمان بارداری لازم می باشد.
– نوعی ملین است و می تواند در برطرف کردن یبوست های دوران بارداری کمک کند.
– منبع بسیار خوبی از فیبر محلول می باشد.
– قند خون را کاهش می دهد پس می تواند درکاهش قند خون ناشی از بارداری نیز مفید باشد.
– باعث کاهش گُر گرفتگی های دوران بارداری می شود.

چگونه تخم کتان را در رژیم غذایی دوران بارداری قرار دهید:

تخم کتان به صورت خام نباید مصرف شود. بهترین روش مصرف تخم کتان به صورت بو داده و یا پودر شده می باشد. بدین طریق تمامی خواص آن جذب می شود. تخم کتان را همیشه در محفظه ای کیپ (زیپ کیپ) نگهداری کنید. 

روش هایی برای مصرف تخم کتان:

– تخم کتان بو داده را بر روی ماست میوه ای بپاشید و یا در اسموتی خود بریزید. 
– روی سالاد خود بپاشید.
تخم کتان بو داده را می توانید با خمیر شیرینی ها و یا نان خانگی نیز مخلوط کنید.
– همراه با فرنی صبحانه خود مخلوط کنید.
– تخم کتان بو داده را می توانید در ظرف آجیل نیز مخلوط کنید.

چه میزان تخم کتان می توان در دوران بارداری مصرف کرد؟

با توجه به آن که تحقیقات در این زمینه ادامه دارند و هنوز نتایج قاطعی اعلام نشده است، بهتر است میزان مصرف تخم کتان در دوران بارداری تحت کنترل باشد. روزانه یک قاشق غذا خوری تخم کتان بو داده می تواند مواد مغذی مورد نیاز بدن شما را تأمین کند. بدون آنکه به شما و جنین آسیبی برساند.

امنیت مصرف تخم کتان در دوران شیردهی:

در این مورد اطلاعات دقیقی ارائه نشده است. تحقیقات در این زمینه ادامه دارند. پس بهتر است قبل از مصرف با پزشک خود مشورت کنید.
عضو اینستاگرام ما شوید (oab_food) و اخبار تحقیقات پزشکی روز جهان را دریافت کنید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *