بیماری لوپوس سیستمیک

بیماری لوپوس سیستمیک

مطلب را به اشتراک بگذارید

لوپوس سیستمیک

لوپوس یک بیماری خود ایمنی است، بدین معنی که سیستم ایمنی به اشتباه به ارگان ها و بافت های سالم بدن حمله ور می شود. این حمله می تواند به هر قسمتی از بدن روی داده و باعث التهاب و صدمه به مفاصل، پوست، کلیه ها، قلب، شش، رگ های خونی و مغز انسان شود. ۹۰ % افرادی که از این بیماری رنج می برند بعد از قرار گرفتن در معرض آفتاب دچار خارش پوست می شوند. ۵۰ % این افراد از ناراحتی کلیه ها و قلب شکایت دارند و چون لوپوس باعث تحریک مفاصل می شود، در بعضی مواقع بیماری آرترید روماتوئید را به همراه خواهد آورد.

علائم و نشانه های لوپوس:
• خستگی مفرط
• درد و ورم مفاصل
• درد و گرفتگی عضلات
• تب با علت ناشناخته
• خارش پوست و بثورات جلدی در طول بینی و گونه ها
• عوارض کلیوی
• ریزش مو
• تهوع، استفراغ، درد شکم
• زخم دهان و بینی
• سردرد، میگرن، صرع، سکته مغزی
• کم خونی
• افسردگی
• حساسیت به نور آفتاب

چه چیز باعث لوپوس می شود؟

دانشمندان هنوز عوامل اصلی بروز لوپوس را کشف نکرده اند، اما معتقدند شاخص هایی همچون ژنتیک و محیط زیست احتمالاً نقش مهمی خواهند داشت. این بیماری معمولاً در افراد بین سنین ۱۵ تا ۴۵ سال رایج می باشد و یک بیماری بلند مدت است، که ممکن است عوارضش گاهی رؤیت و گاهی محو شوند. ازآنجایی که این بیماری بیشتر بانوان را هدف قرار می دهد، محققین بر این باورند که هورمون ها نقش مهمی در این بیماری خواهند داشت. لوپوس وقتی گسترش می یابد که فرد با یک عامل خارجی آلوده شده و این عامل بسیار شبیه به پروتئین های درونی بدن انسان باشد، که در نتیجه به اشتباه مورد هجوم سیستم ایمنی بدن قرار می گیرد.

درمان لوپوس با تغذیه و مکمل های غذایی

یک برنامه جامع درمانی برای لوپوس می تواند شامل طیف وسیعی از طب مکمل و جایگزین مانند مکمل های غذایی باشد. یک رژیم غذایی سالم سرشار از سبزیجات، میوه ها و غلات سبوس دار برای هر شخص با بیماری مزمن اهمیت ویژه ای دارد. از این رو توصیه هایی برای پیشگیری و درمان خواهیم داشت.

تخم کتان حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ می باشد که التهاب را درمان می کند. در یک مطالعه مقدماتی مشخص گردید که افراد مبتلا به لوپوس با مصرف دانه کتان عملکرد کلیوی بهتری نسبت به سایرین دارند، که یکی از عوارض عمده لوپوس محسوب می شود.
• غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان مانند سبزیجات برگ دار و میوه ها مانند زغال اخته، انار و گیلاس میل نمایید.
• اجتناب از خوردن غذاهای تصفیه شده مانند نان سفید، پاستا و شکر.
• خوردن گوشت قرمز کمتر و جایگزین کردن آن با ماهی های آب سرد و لوبیا به منظور تأمین پروتئین.
• استفاده از روغن های سالم مانند روغن زیتون فرابکر.
• افراط نکردن در خوردن قهوه و سایر محرک ها مانند الکل و تنباکو.
• نوشیدن مایعات فراوان مانند آب.
• انجام ورزش روزانه و منظم به مدت ۳۰ دقیقه ۵ روز در هفته.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *