بهترین خاصیت برنج سبوس دار که از قدیم شناخته شده است، به فیبر آن برمی گردد که از یبوست و چاقی پیشگیری می کند. حُسن دیگر سبوس، القای حس سیری است. مثلاً غلات سبوس دار بیشتر از غلات تصفیه شده در دستگاه گوارش می مانند و آب به خود می گیرند و احساس سیری بیشتری به فرد می دهند.
فایده دیگر سبوس، کاهش جذب کلسترول است که باعث کاهش چربی خون شده و غیر مستقیم از بروز بیماری های قلبی – عروقی پیشگیری می کند. سبوس ۱۸ – ۱۵ درصد کلسترول خون را پایین می آورد، مثلاً فردی که کلسترول ۲۲۰ دارد، اگر روزانه نان کامل مصرف کند، این کلسترول به زیر ۲۰۰ یعنی حد طبیعی می رسد. سبوس جذب قند را نیز کم می کند و زمینه ابتلا به دیابت را کاهش می دهد. این ماده غیر مستقیم بر فشار خون هم تأثیر دارد. به این ترتیب که کاهش وزن و کاهش چربی خون می تواند باعث کاهش فشار خون شود اما مستقیم در درمان فشار خون مؤثر نیست. در ضمن جویدن بهتر و بیشتر سبوس نیز برای دندان ها مفید است.
سبوس برنج برای پوست و موهایمان بسیار مفید می باشد، زیرا مقادیر قابل توجه ویتامین B در سبوس برنج موجوداست. ویتامین های گروه B و به خصوص B۵ است چرا که این ویتامین خاصیت شگرفی در تحریک سوخت و ساز سلول های زنده و فعال پیاز مو دارد، یعنی همان چیزی که یک موی فعال برای زیستن و رشد کردن به آن نیاز دارد.
عضو اینستاگرام ما شوید (oab_food) و اخبار تحقیقات پزشکی روز جهان را دریافت کنید.
نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخشهای موردنیاز علامتگذاری شدهاند *
ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی مینویسم.
کليه حقوق اين سايت متعلق به ( شرکت OAB ) میباشد.