021-88343490

استفاده از دانه چیا در بارداری

استفاده از دانه چیا در بارداری OAB

مطلب را به اشتراک بگذارید

درباره استفاده از دانه چیا و فوائد آن را در بارداری توضیحاتی ارائه کرده ایم.

با ما همراه باشید.

استفاده از دانه چیا در بارداری

این دانه های کوچک به قدری ارزش غذایی بالایی دارند که بانوان باردار باید حتماً آن ها را در رژیم غذایی خود بگنجانند. برای تغذیه جنین در دوران بارداری بدن شما از مواد مغذی تهی می گردد و دانه چیا می تواند بخوبی جای مواد مغذی از دست رفته را پر کند. اضافه کردن دانه چیا به برنامه غذایی بسیار ساده است و علاوه بر تضمین سلامت مادر، به رشد جنین نیز کمک میکند.

دانه چیا سرشار از اُمگا-۳

اسید های چرب اُمگا-3 نقش مهمی در شکل گیری و رشد مغز جنین ایفا می کنند. اکثر مردم برای تأمین اُمگا-3 از ماهی سالمون یا مکمل های دارویی حاوی روغن ماهی استفاده می کنند، اما محتوای جیوه موجود در ماهی باعث تردید در بسیاری از زنان باردار می شود.

پس دانه چیا با درصد بالای اُمگا-3 جایگزین مناسبی بجای ماهی در زنان باردار می باشد. معمولاً آجیل و دانه های روغنی بدلیل اکسید و فاسد شدن، عمر مفید کوتاهی دارند. ولی دانه چیا با خاصیت بالای آنتی اکسیدانی خود می تواند تا 4 سال، بدون کم شدن خواص آن، ذخیره سازی و نگهداری شود.

دانه چیا به عنوان یک دانه غنی از کلسیم، روغن های چرب، فیبر، پروتئین، ویتامین ها و آنتی اکسیدان ها شناخته می شود.

 

فواید استفاده از دانه چیا در دوران بارداری:

دانه چیا منبع خوبی از کلسیم، آهن و ویتامین A است. با یک بار مصرف دانه چیا برای زنان باردار، بیش از 15 درصد پروتئین، بیش از یک سوم فیبر و تقریباً همه کالری مورد نیاز آن ها در سه ماهه اول فراهم می شود.

جایگزین کردن مواد مغذی از دست رفته:

بارداری فشار بسیار زیادی به بدن تحمیل می کند و دانه چیا با خواص آنتی اکسیدانی خود منبع خوبی برای جایگزینی مواد مغذی است که از بدن دفع می شوند. دانه چیا غنی از مواد معدنی ضروری مانند کلسیم، فسفر، منیزیم، منگنز، مس، زینک، آهن و نیاسین است.

دریافت کلسیم کافی برای شکل گیری اسکلت جنین در سه ماه آخر بارداری اهمیت بسیار زیادی دارد. بر اساس مطالعات، کلسیم موجود در دانه چیا 5 برابر بیشتر از شیر می باشد، علاوه بر کلسیم دانه چیا حاوی بور، یک ماده معدنی حیاتی برای سلامت استخوان ها، نیز می باشد.

آهن برای افزایش گلبول های قرمز خون ضروریست که وظیفه انتقال اکسیژن به اعضای بدن را دارند، از اینرو افزایش مصرف آهن در دوران بارداری برای توسعه حجم خون نوزاد توصیه می گردد.

طبق پژوهش های استاندارد، دانه چیا برای پیشگیری از بیماری هایی همچون آلرژی، آنژین صدری، سرطان، بیماری های قلبی و عروقی، سکته قلبی، اختلالات هورمونی، چربی خون و کاهش فشار خون مؤثر می باشد.

کنترل سطح قند خون:

سطح بالای قند خون در بارداری ریسک تولد نوزاد با وزن و فشار خون بالا و نیاز به سزارین را افزایش می دهد. استفاده از دانه چیا ماده ژلاتین مانندی در معده ایجاد می کند که روند گوارش را کندتر و با کیفیت تر می کند. پس سطح قند خون را پایدار نگه می دارد.

جلوگیری از چین و چروک:

دانه چیا حاوی مقادیر بسیار بالایی از ویتامین E می باشد که به جلوگیری از پیری زودرس پس از بارداری کمک می کند.

موهای براق و سالم:

دانه چیا منبع بسیار خوبی از روی است که در تولید سلول های تازۀ مو نقش بسزایی ایفا می کند. هم چنین میزان چربی پوست را حفظ می کند که باعث کاهش التهاب پوست و افزایش سلامتی عمر مو در دوران پس از بارداری می شود.

انرژی زا:

دانه چیا علاوه بر کاهش جذب قند، سرعت تبدیل قند و کربوهیدرات ها به انرژی را کاهش می دهد و به آن استمرار می بخشد.

این پروسه در ترکیب با محتوای بالای پروتئین در چیا منجر به افزایش انرژی پایدار در بدن می شود و باعث تقویت و سوخت رسانی به ماهیچه ها می شود.

پروتئین دانه چیا در دوران بارداری:

زنان باردار در دوران بارداری نیاز به دریافت 70 گرم پروتئین در هر روز دارند که برای رشد اندام ها و بافت های جنین لازم می باشد. هم چنین پروتئین برای رشد ماهیچه ها مفید است و به کاهش خطرات ناشی از مصرف غذاهای چرب یا شیرین کمک شایانی می کند.

آهن دانه چیا در دوران بارداری:

در دوران بارداری حجم خون تقریبأ 50 درصد کاهش پیدا می کند. آهن به تشکیل گلبول های قرمز کمک می کند و برای حمل اکسیژن در تمام نقاط بدن تا رسیدن به جنین بسیار ضروری است. هم چنین برای میزان انرژی که معمولاً در سه ماهه اول و سه ماهه آخر دچار افت می شود، نقش بسیار مهمی ایفا می کند.

زنان باردار به راحتی و با خیال راحت می توانند از دانه چیا در رژیم غذایی خود استفاده نمایند. دانه چیا صد در صد اُرگانیک و حاوی مواد مغذی و مواد معدنی سالمی است که می تواند میزان شیر زنان شیرده را افزایش دهد. سرشار از کلسیم و سایر مواد مورد نیاز مادران و نوزادان است.

زنان باردار در روز به ۳۰۰ کالری بیشتر نسبت به دوران قبل از بارداری نیاز دارند، اما همه کالری ها با هم برابر نیستند.

دانه چیا یکی از معدود مواد غذایی هایی است که می تواند در دوران بارداری همه مواد مغذی و مورد نیاز را برای حفظ سلامتی، در اختیار زنان باردار قرار دهد.

دانه چیا و کمک به یبوست:

یکی از مهم ترین فوائد دانه چیا در دوران بارداری، از بین بردن یبوست است که در دوران بارداری ظاهر می شود. دانه چیا از طریق روغن های امگا ۳ موجود در خود باعث از بین بردن یبوست می شود. این یک مسأله بسیار مهم برای زنان باردار است زیرا، می تواند از تحریک هموروئید که ممکن است در این دوران ایجاد شود، جلوگیری کند.

در صورت اضافه کردن دانه چیا به وعده های غذایی زنان باردار، سیستم گوارشی آنان بهبود می یابد. زیرا دانه چیا به مدت طولانی تری در معده می ماند و کالری بیشتری را جذب می کند.

این امر یکی از خواص دانه چیا است که برای سیستم گوارشی سودمند است، ولی از آنجایی که اشتهایشان را محدود می کند باعث می شود تا وزن کم کنند و احساس سنگینی نکنند و به شدت از چاقی پس از زایمان جلوگیری می کند.

 

خرید-دانه-چیا-ارگانیک-OAB

جهت خرید و مشاهده قیمت دانه چیا ارگانیک درجه یک OAB کلیک کنید.

افزودن چیا به برنامه غذایی:

دانه چیا بسیار تطبیق پذیر است و می توان آنرا بصورت خام یا جوانه زده استفاده کرد. اگر بصورت خام باشد عطر و طعم آجیلی دارد و می تواند مکمل خوبی برای فرنی کینوا یا جو دوسر و یا درون سالاد ها باشد.

دانه چیا قابلیت جذب آب تا ده برابر وزن خود را داراست و می تواند برای غلیظ کردن سوپ ها و اسموتی ها مورد استفاده قرار گیرد و بعنوان منبعی سرشار از پروتیئن و کلسیم باشد.

کلسیم:

کلسیم یک ماده مغذی مهم و مورد نیاز برای عملکرد اعضای بدن است که شامل کارکرد مناسب قلب، ماهیچه ها و اعصاب می باشند که این عوامل در دوران بارداری بسیار حائز اهمیت هستند. اگر به میزان کافی کلسیم دریافت نشود، باعث ایجاد پوکی استخوان در دوران بارداری و یا حتی بعد از آن می شود.

پوکی استخوان یک بیماری شایع است که به راحتی می تواند باعث شکسته شدن استخوان های نازک و شکننده در دوران بارداری و پس از آن شود.

افراد مبتلا به پوکی استخوان دارای توده استخوانی کم هستند و این توده استخوانی کم می تواند باعث شکستگی استخوان به خصوص در زنان باردار شود، به همین دلیل مصرف دانه چیا در رژیم غذایی برای زنان باردار توصیه می شود.

استحکام اسکلت و استخوان های نوزاد با دانه چیا:

بسیاری از مردم از این که دانه چیا حاوی پنج برابر کلسیم بیشتر نسبت به شیر است غافل هستند. کلسیم موجود در دانه چیا برای رشد اسکلت و استخوان های نوزاد مخصوصاً در سه ماهه آخر دوران بارداری، بسیار حیاتی است.

  • کودکان به ازای بالا رفتن سن خود به کلسیم بیشتری برای رشد استخوان ها پیدا می کنند.

کودکان بین ۱ تا ۳ سال: ۷۰۰ میلی گرم کلسیم درروز (۲ تا ۳ وعده)

بین ۴ تا ۸ سال: ۱۰۰۰ میلی گرم کلسیم در روز (۲ تا ۳ وعده)

کودکان و نوجوانان بین ۹ تا ۱۸ سال: ۱۳۰۰ میلی گرم کلسیم در روز (۴ وعده)

مقالات مرتبط

سبوس جو دوسر 200 گرمی

درباره سبوس جو دوسر در این مطلب برای شما توضیح می دهیم. با ما همرا باشید. سبوس جو دوسر OAB (Oat Bran) سبوس جو دوسر به دلیل داشتن فیبر، انواع...

جو دوسر پرک درشت

جو دوسر پرک درشت (Large Oatmeal) چیست؟ تمام خواص این غله را در این مطلب برای شما توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید. جو دوسر پرک درشت OAB جو...

جودو سر پرک خرد شده

جو دوسر پرک خرد چیست؟  خواص جو دوسر پرک خرد شده چیست؟ بسیاری از فواید این غله را در این مطلب، برای شما خواهیم گفت. با ما همراه باشید. جو...

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *