B12 چه خواصی دارد و آیا باعث کاهش وزن می شود؟

مطلب را به اشتراک بگذارید

به تازگی باب شده که می گویند مصرف ویتامین B12 موجب کاهش وزن می شود. اما آیا این ادعا واقعی است؟ می خواهیم نظر متخصصان را در این باره بپرسیم. 
متخصصان به هیچ عنوان با این ادعا موافق نیستند.
ویتامین B12 نقش مهمی در بدن ایفا می کند، از جمله سنتز DNA، تشکیل گلبول های قرمز خون و تبدیل چربی ها و پروتئین ها به انرژی. 
کمبود B12 می تواند منجر به بیماری های مختلف، از جمله کم خونی مگالوبلاستیک، که مهمترین آن است، شود.
شایع ترین علامت کم خونی مگالوبلاستیک خستگی است. این شکل از کم خونی  و همچنین سایر مسائل مربوط به سلامت در ارتباط با کمبود B12 می توانند به راحتی با مصرف این ویتامین درمان شوند. 
پس به خاطر بسپارید که هر گونه ادعا در قبال کاهش وزن با مصرف این ویتامین، نادرست می باشد.
بسیاری از افراد، ویتامین B12 را از طریق مواد غذایی تأمین می کنند. این ویتامین به طور طبیعی در برخی غذاهای مبتنی بر پروتئین حیوانی، مانند حلزون صدف دار، گوشت و مرغ،  تخم مرغ، شیر و سایر محصولات لبنی، موجود است.                  
مصرف هر ماده ی غذایی برای هر گروه خونی مناسب نیست. برای حفظ سلامت خود، حتماً سعی کنید بر اساس گروه خونی خود تغذیه کنید. 
علاوه بر موارد فوق، غلات کامل مانند جو دوسر نیز حاوی این ویتامین هستند و لازم به ذکر است که مصرف جو دوسر برای هر چهار گروه خونی بسیار سودمند است و خواص فراوانی دارد.
به افرادی که از رژیم گیاهخواری پیروی می کنند، برای این که به کمبود ویتامین B12 دچار نشوند، توصیه می شود که حتماً از جو دوسر استفاده کنند.
گروه دیگر از افرادی که در معرض کمبود این ویتامین قرار دارند عبارتند از: سالمندان، افرادی که HIV مثبت هستند، افرادی که تحت عمل جراحی دستگاه گوارش قرار گرفته اند، افراد مبتلا به اختلالات خاص گوارشی، مثل مبتلایان به بیماری سلیاک.
بیماری سلیاک اختلال خود ایمنی است که باعث عدم تحمل گلوتن می شود. 
گلوتن ماده ای است که در گندم و فرآورده های آن، مثل نان، یافت می شود.
افراد مسن و یا کسانی که تحت عمل جراحی معده قرار گرفته اند، به طور کلی دارای سطوح پایین اسید  معده هستند، که می تواند منجر به  کاهش جذب B12 از غذاهای حیوانی شود. این افراد بهتر است B12 را از غذاهای غنی شده یا مکمل دریافت کنند.  
جو دوسر بهترین انتخاب برای این افراد است.             
همچنین، افرادی که داروی متفورمین مصرف می کنند، در معرض خطر کمبود ویتامین B12 قرار دارند. 
با تجویز پزشک می توان از مکمل های این ویتامین با دوز متوسط نیز استفاده کرد.
پزشکان برای افراد کم خون، معمولاً دوزهای بالاتری تجویز می کنند.
۲٫۴ میکروگرم ویتامین B12 در روز برای افراد بیش از ۱۴ سال مناسب است.
هیچ تفاوتی در میزان توصیه شده برای مردان و زنان وجود ندارد. 
زنان باردار و شیرده به مقدار بیشتری از این ویتامین نیازمندند.
خوشبختانه هیچ گونه عوارض جدی در مصرف میزان زیادی از این ویتامین و یا مکمل های آن و یا حتی تزریق آن وجود ندارد. پس اگر تا کنون تصور می کردید که با مصرف این ویتامین لاغر خواهید شد، و مقدار زیادی از آن را مصرف کرده اید، نگران نباشید.                 
این نکته را به خاطر بسپارید که فقط با تغذیه ی سالم، رژیم غذایی معقول و غنی، و ورزش مناسب، و پیروی از سبک زندگی سالم می توانید موفق به کاهش وزن شوید. 
از قرص های لاغری و مکمل ها استفاده نکنید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه1

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *