۸ مورد از ارزش غذایی و مزایای دانه کتان

مطلب را به اشتراک بگذارید

۸ مورد از ارزش غذایی و مزایای دانه کتان

۱ – سرشار از فیبر است، با کربوهیدرات کم

یکی از بهترین مزایای دانه کتان دارا بودن موسیلاژ بالا است.موسیلاژ یک نوع فیبر ژل مانندی است که محلول در آب است و مزایای باور نکردنی برای گوارش دارا است.موسیلاژ می تواند مواد غدایی در معده را با سرعت بیشتری به روده کوچک فرستاده و می تواند جذب مواد غدایی را افزایش دهد.همچنین دانه کتان هر دو فیبر(محلول و غیر محلول) را دارا است و باعث کاهش کلسترول می شود و دیابت را نیز به طور چشم گیری کاهش می دهد.مصرف ۳۰ -۴۰ گرم در روز دانه کتان به شما کمک بسیاری در درمان دیابت خواهد کرد.

۲ – سلامت پوست و مو

اگر می خواهید پوست و مو سالم و شادابی داشته باشید دانه کتان را به وعده غذایی خود اضافه کنید. چربی ALA در دانه های کتان چربی ضروری برای پوست و مو شما است و دارای ویتامین های گروه ب است که از ریزش مو جلوگیری می کند و به ترمیم پوست و مو شما کمک می کند.دانه کتان می تواند کسانی که آکنه پوست دارند را نیز بهبود بخشد.شما می توانید حتی دانه کتان را آسیاب نمایید و به عنوان ماسک مو و ماسک صورت مورد استفاده قرار دهید چون به عنوان مرطوب کننده عمل می کند .

۳ – کمک به کاهش وزن

مجله تغذیه ای یک مقاله ای را ثبت کرد که دانه کتان به کاهش وزن کمک می کند.از آنجایی که کتان دارای چربی های مفید است و دارای فیبر است به کاهش وزن کمک شایانی می کند.کتان دارای کالری خیلی کمی است و از آنجایی که دارای چربی های مفید است به کاهش التهاب بدن کمک می کند.به برنامه کاهش وزن خود روزانه ۲ قاشق غذا خوری دانه کتان به سالاد و سوپ خود اضافه کنید تا کاهش وزن خودتان را شاهد باشید.

۴ – کاهش کلسترول خون

طی تحقیقی که نتیجه آن در مجله تغذیه و متابولیسم به چاپ رسید افزودن دانه کتان به رژیم غذایی خود به طور طبیعی می تواند سطح کلسترول را کاهش دهد.افرادی که دارای کلسترول بالا هستند و نمی توانند دارو مصرف کنند می توانند دانه کتان را به برنامه روزانه خود اضافه کنند تا کلسترول خونشان کم شود.

۵ – دانه های کتان فاقد گلوتن هستند

بذر کتان ضد التهاب می باشد، بسیار مناسب است برای افرادی که به بیماری سلیاک مبتلا هستند یا به گلوتن حساسیت دارند. جایگزین خوبی برای اسیدهای چرب امگا ۳ برای افراد مبتلا به آلرژی به غذاهای دریایی است.

۶ – دانه کتان دارای آنتی اکسیدان بسیار بالایی است

لیگنانهایی موجود در دانه کتان ترکیباتی شیمیایی مشابه استروژن و دارای خواص آنتی اکسیدانی هستند که می‌توانند با رادیکال‌های آزاد بدن مقابله کند. بذر کتان یکی از بهترین منابع لیگنان است.آنتی اکسیدان موجود در دانه کتان ضد پیری است و باعث متعادل نگه داشتن هورمون ها می شود.

۷ – سلامت گوارش

شاید بزرگترین مزیت دانه کتان توانایی آن برای ترویج سلامت دستگاه گوارش است. دانه کتان به حفاظت از پوشش های دستگاه گوارش و حفظ سلامت دستگاه گوارش کمک کند. نشان داده شده است که برای افراد مبتلا به بیماری کرون یا دیگر بیماری های گوارشی مفید است، و التهاب روده را کاهش می دهد.

۸ – ضد سرطان

یک مطالعه که در مجله تحقیقات سرطان بالینی منتشر شده است بر این باوراست که مصرف بذر کتان ممکن است خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهد. سه لیگنان موجود در flaxseeds می توان توسط باکتری مفید روده به آنترولاکتون و انترودیول تبدیل شود که هر دو هورمون به طور طبیعی در تعادل هورمونهایی که باعث سرطان سینه می شوند موثر است.

تخم کتان طلایی ۲۰۰ گرمی

تخم کتان طلایی

لیگنان موجود در تخم کتان

لیگنان یکی از طبقات عمده‌ی فیتواستروژن هاست. ترکیباتی شیمیایی مشابه استروژن و دارای خواص آنتی اکسیدانی است که می‌تواند با رادیکال‌های آزاد بدن مقابله کند. بذر کتان یکی از بهترین منابع لیگنان است.

فیبر تخم کتان

بذر کتان سرشار از فیبر محلول (قابل حل در آب) و فیبر غیر محلول (غیر قابل حل در آب) است. به گفته‌ی مایو کلینیک، فیبر محلول، در آب حل شده و ماده‌ی ژل مانندی می‌سازد که به کاهش کلسترول خون کمک خواهد کرد. در حالیکه فیبر غیر محلول آب را به خود جذب کرده و باعث نرم شدن مدفوع می شود و باعث خواهد شد که مواد غذایی در دستگاه گوارش شما به سرعت حرکت کنند. بدین ترتیب از یبوست جلوگیری خواهد کرد.

عوارض جانبی و احتیاط‌ ها

با وجود اینکه تحقیقات در مورد مصرف بذر کتان در دوران بارداری کم است خانم‌های باردار همیشه باید جانب احتیاط را رعایت کنند و از آنجایی که بذر کتان خواص شبه استروژنی دارد، از مصرف زیاد آن دوری کنندعلاوه بر این به اعتقاد مرکز پزشکی دانشگاه مریلند افرادی که به اسهال مبتلا هستند هم باید ازمصرف زیاد بذر کتان دوری کنند چون سرشار از فیبر است.

عضو اینستاگرام ما شوید (oab_food) و اخبار تحقیقات پزشکی روز جهان را دریافت کنید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *