۱۰ مزیت مغذی کینوا

مطلب را به اشتراک بگذارید

۱۰ مزیت مغذی کینوا

کینوا دانه ای ۷۰۰۰ ساله است که در مناطق کوهستانی جنوب آمریکا یافت می شود و با توجه به مزایای قابل توجهی که دارد در سال های اخیر محبوبیت ویژه ای بین مردم پیدا کرده است. این دانه سرشار از پروتین، آنتی اکسیدان ها،ویتامین ها و مواد مغذی بیشتری نسبت به دانه های دیگر است. سازمان خواربار و کشاورزی  ملل متحد به دلیل سرشار بودن این دانه از مواد مغذی و ارزان بودن آن نسبت به ارزش غذایی آن، سال ۲۰۱۳ را سال کینوا نامید و گفت از این دانه برای از بین بردن گرسنگی و سو تغذیه در سراسر جهان کمک زیادی به آنها کرده است.

برخی از مزایای بسیار مهم این دانه که باعث شده مردم آن را به عنوان دانه ای خوشمزه در رژیم غذایی خود بگنجانند در زیر آمده است:

۱- سرشار از پروتئین

کینوا از معدود دانه های مغذی است که دارای ۹ نوع آمینو اسید مختلف ضروری بدن می باشد. در واقع این دانه مانند یک پروتئین حیوانی عمل می کند. کینوا علاوه بر ۸ آمینواسید دیگر، شامل لیزین نیز می باشد. یک فنجان کینوا حدود ۲۲۰ کالری و ۸ گرم پروتئین برای بدن شما فراهم می کند. این پروتیئن معادل یک تخم مرغ یا ۳۰ گرم مرغ، ماهی و یا پروتئین حیوانی است.

کینوا دانه ای است شگفت انگیز. از این دانه به عنوان تقویت کننده در رژیم غذایی خود استفاده کنید و لذت ببرید. اما همیشه به یاد داشته باشید باید در رژیم غذایی خود تنوع داشته باشید و از منابع مختلف تامین مواد مغذی استفاده کنید.

۲- کینوا فاقد گلوتن

این دانه فاقد گلوتن است پس برای بیماران مبتلا به سلیاک که به دنبال رژیم غذایی بدون گلوتن هستند می تواند مفید باشد. این افراد برنج را به عنوان دانه ی مغذی در  رژیم خود قرار می دهند که بسیاری از پروتیئن ها و مواد مغذی لازم بدن را ندارد. اگر به جای برنج از کینوا در رژیم خود استفاده کنند انواع پروتئین ها، آهن، کلسیم، فیبر ودسته ویتامین های B بیشتری را دریافت خواهند کرد و با استفاده از کینوا از یک رژیم متعادلتری برخوردار خواهند شد.

۳- کینوا سرشار از فیبر

یکی از مزایای اصلی این دانه سرشار ازفیبر بودن آن است. در هر فنجان پخته شده از این دانه ۵ گرم فیبر وجود دارد. بسیاری از فیبر موجود در آن فیبر نامحلول است که فیبر مورد نیاز برای یک سیستم گوارشی سالم است. فیبر نامحلول باعث هضم راحت غذا می شود و هیچ کالری اضافی در بدن باقی نمی ماند. پس شما بدون هیچ کالری اضافی فیبر لازم خود را دریافت می کنید.

۴- سلامت قلب

یکی از  مزایای این دانه دارا بودن چربی های سالم برای قلب است. این دانه شامل ۴ گرم چربی در هر فنجان و فاقد هر گونه چربی ترانس است. حدود ۲۵% از چربی این دانه را چربی اشباع نشده سالم تشکیل می دهند و ۸% آلفالیفولنیک از نوع امگا ۳ موجود درگیاهان. با خوردن این دانه چربی ها بدن  شما به تعادل می رسند و شما از هرگونه خطر قلبی و عروقی در امان هستید. رژیم غذایی سرشار از (آلفالیفولنیک اسید) ALA می تواند باعث کاهش کلسترول و فشار خون کمک کند. ALA همچنین به کاهش التهاب ریه در افراد مبتلا به آسم و به طور کلی به بهبود عملکرد ریه نیز مفید است.

۵- آنتی اکسیدان

کینوا شامل دو آنتی اکسیدان کوریستین و کامنرول که  برای کاهش التهاب مفید هستند را داراست. یک آنتی اکسیدان دیگر پلی فنول است که ممکن است نقش چشمگیری در پیشگیری از بیماری های قلبی و عروقی، سرطان، پوکی استخوان و دیابت بازی کند.

۶- مواد مغذی

کینوا به عنوان ماده مغذی فوق العاده سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی، منیزیم و آهن است. ویتامین های دسته B ،ریبوفلاوین و فولات در این دانه وجود دارد. این دانه، فرآوری شده یا تصفیه می شود بنابراین کلیه خاصیت های آن دست نخورده باقی می ماند. این دانه حاوی کلسیم، منیزیم، آهن و پتاسیم قابل توجهی نسبت به سایر غلات است.

کینوا ارگانیک سه رنگ ۲۵۰ گرمی

کینوا سه رنگ ارگانیک

 

 ۸۰% مردم به دلیل کمبود منیزیم دچار درد عضلات، بی خوابی و اضطراب هستند. این غله حاوی میزان قابل توجهی منیزیم است. بسیاری از بانوان به علت از دست دادن خون زیاد در عادت های ماهانه خود دچار فقر آهن و کمبود آهن هستند این دانه منبع آهن خوبی برای تامین این فقر آهن است.

۷- کاهش وزن

با توجه به مقدار قابل توجه فیبر و پروتئین نامحلول بالا در ابن دانه کمک شایانی به افزایش احساس سیری بعد از غذا می کند و باعث افزایش مصرف و سوزاندن چربی ها در بدن شده و وزن را کاهش می دهد.

۸- درمان سرطان

کوریستین موجود در این دانه باعث افزایش مقاومت بدن در برابر انواع سرطان ها می شود.

۹- کاهش ابتلا به دیابت

افزایش مصرف کینوا باعث کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع دو می شود. مطالعات نشان می دهد استفاده دو وعده از کینوا در روز خطر ابتلا به دیابت نوع دو را تا ۲۱ % کاهش می دهد.

۱۰- نبرد علیه بیماری ها

با توجه به پروتئین بالای کینوا، فیبر، آنتی اکسیدان، ویتامین ها و مواد معدنی، این غله به عنوان یک غذای کاربردی که خطر ابتلا به بسیاری از بیماری های فراتر از بیماری های قلبی عروقی و دیابت را کاهش می دهد.

عضو اینستاگرام ما شوید (oab_food) و اخبار تحقیقات پزشکی روز جهان را دریافت کنید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

رایس کیک چند غله

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

4 پاسخ

        1. با سلام. کینوا دارای طعم منحصر به فرد خودش بوده و می توان مانند برنج دم کرده و به عنوان جایگزین برنج و گوشت استفاده کرد. این محصول را می توانید از سایت oabshop.ir تهیه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *