ید و نمک یددار در دوران بارداری

مطلب را به اشتراک بگذارید

ید و نمک یددار در دوران بارداری

ید برای رشد مغز و سیستم عصبی نوزاد مناسب است. هم چنین متابولیسم بدن را تنظیم می کند. ید نقش مهمی در تنظیم غده تیروئید ایفا می کند. فقدان ید در دوران بارداری با خطر سقط جنین، زایمان زودرس و سایر خطرها ارتباط مستقیمی دارد، از این رو مصرف نمک یددار و هم چنین با سدیم کم در این دوران توصیه می شود.

میزان ید مورد نیاز:

زنان باردار: ۲۲۰ میکروگرم در روز

زنان شیرده: ۲۹۰ میکروگرم در روز

زنان غیر باردار: ۱۵۰ میکروگرم در روز

علائم کمبود ید:

کمبود ید در ایالات آمریکا غیرمعمول است اما در سراسر جهان کمبود ید یکی از مهمترین علل ناتوانی ذهنی قابل پیشگیری و آسیب مغزی است.

آیا می توان به غذای نوزاد نمک اضافه کرد؟

هیچ نیازی به اضافه کردن نمک به غذای نوزاد وجود ندارد زیرا کودکان به نمک خیلی خیلی کم نیاز دارند (کم تر از ۱ گرم در روز تا سن ۱۲ ماهگی)

کلیه های نوزادان توانایی مقابله با نمک بیش از این حد را ندارند. نوزادان تا قبل از شش ماهگی سدیم مورد نیاز را از شیر مادر دریافت می کنند ولی هنگامی که شروع به تغذیه کردند می توان از نمک دریا یددار به خصوص کم سدیم در غذای نوزاد استفاده کرد.

نمک دریا کم سدیم یددار ۴۰۰ گرمی 

نمک برای سلامتی ضروری است:

به طور کلی، اطلاعات غلطی درباره مصرف نمک وجود دارد. از یک طرف می گویند بدن به ید مخصوصا ید در نمک، برای تیروئید و عملکرد مناسب نیاز دارد، از طرفی دیگر می گویند مصرف زیاد نمک برای فشار خون، نگه داری مایعات بدن و مشکلات سلامتی دیگر مضر است. بدن ما برای هضم و گوارش پروتئین و کربوهیدرات، متابولیسم سلولی، عملکرد آدرنالین و رشد مغز به نمک احتیاج دارد اما متأسفانه درصد جذب سدیم از طریق نمک، غذاهای آماده و کنسروی و نگه دارنده ها در رژیم های غذایی امروزی بیش از حد بوده و می بایست در مصرف آن دقت بیشتری شود.

نکاتی درباره نمک دریا:

مصرف برای کودکان و زنان باردار: 

اگر چه توصیه می شود تا قبل از دو سالگی به کودکان نمک داده نشود ولی نمک دریا با سدیم کم و به ویژه یددار با کیفیت بالا برای کودکان و افراد جوان و زنان باردار کاملاً بی خطر است.

جسور باشید:

نمک دریا به ویژه یددار را با اعتماد به نفس به وعده های غذایی خود بیفزایید.

عضو اینستاگرام ما شوید (oab_food) و اخبار تحقیقات پزشکی روز جهان را دریافت کنید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

رایس کیک چند غله

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *