چربی سوزی با ورزش

چربی سوزی با ورزش

مطلب را به اشتراک بگذارید

ورزش مهمترین فعالیتی است که چربی سوزی را افزایش میدهد.زیرا انجام منظم تمرینات ورزشی باعث گسترش توده ماهیچه ای شده و توده ماهیچه ای در مقایسه با توده چربی، در حالت استراحت انرژی بیشتری مصرف میکند.یعنی هرکس توده ماهیچه ای بیشتری داشته باشد ،سوخت و ساز بالاتری دارد و بیشتر چربی میسوزاند.
قند و چربی، دو سوخت اصلی تامین کننده انرژی در طول فعالیت ورزشی هستند.پروتئین تنها در موارد اورژانس که قند و چربی برای سوختن مهیا نیستند مورد استفاده قرار میگیرد.
چربی برای سوختن احتیاج به مصرف اکسیژن دارد و بکارگیری اکسیژن نیز کمی زمان بر است،بنابراین در شروع هرنوع فعالیتی بدن چون احتیاج به یک منبع سریع سوخت دارد، ابتدا قند را میسوزاند زیرا قند میتواند به شکل بی هوازی و بدون مصرف اکسیزن سوخته شود و سپس اگر شدت ورزش متوسط باشد که بدن بتواند و فرصت داشته باشد که از اکسیژن استفاده کند، میتواند تدریجا چربی را وارد مسیر سوختن نماید، به این خاطر بهتر است در شروع هر فعالیت ابتدا به مدت ۱۰ دقیقه عمل گرم کردن بدن صورت گیرد و پس از آن حداقل به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه ،فعالیت ورزشی ادامه یابد تا چربی بدن مصرف گردد.
با این حال در هنگام ورزش همیشه قند و چربی با هم ولی به نسبت های متفاوت میسوزند،این نسبت ها بستگی به شدت و مدت ورزش دارد.
در فعالیتهایی که شدت کمتر (شدت متوسط) و مدت طولانی تری دارند (مثلا در ورزشهایی که تقریبا ۹۰ دقیقه طول میکشد)، بدن بیشتر چربی میسوزاند مثل پیاده روی و شنا، ولی دو ورزشهای پرشدت و کوتاه مدت مثل وزنه برداری و دو سرعت، بدن بیشتر قند میسوزاند.

دو مثال:

۱- راه رفتن روی تردمیل به مدت ۳۰ دقیقه: ۱۸۰ کالری میسوزاند که ۱۰۸ کالری آن از چربی تامین میشود.نسبت سوخت چربی به قند، ۴۰ / ۶۰ است.
۲- دویدن روی تردمیل به مدت ۳۰ دقیقه: ۴۰۰ کالری میسوزاند که ۱۲۰ کالری آن از چربی تامین میشود. نسبت سوخت چربی به قند، ۷۰ / ۳۰ است.

نکته ۱:

علت بالاتر بودن سطح سوخت و ساز آقایان در مقایسه با خانم ها هم این است که بافت ماهیچه ای در بدن آقایان به طور طبیعی از خانم ها بیشتر است.میزان مصرف انرژی پایه در زنها،۱۰-۵% کمتر از مردها است.

نکته ۲:

افراد چاق کم تحرک که شروع به انجام تمرینات منظم ورزشی میکنند، ممکن است در۲ ماه اول، وزن بدنشان تغییر نکند یا حتی زیاد شود،زیرا ابتدا به موازات سوختن توده چربی، توده ماهیچه ای هم شروع به گسترش می کند و از آنجایی که توده ماهیچه ای سنگین است کاهش وزن نمود نمیکند.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *