ویتامین‌ها و املاح رفع خستگی

مطلب را به اشتراک بگذارید

خستگی یکی از آن آفت‌هایی است که اکثر ما مجبوریم با آن کنار بیاییم. از آن جایی که علائم این مشکل چندان آشکار نیست، افراد برای مبارزه با آن اقدام خاصی نمی‌کنند، اما در عین حال بخش اعظمی‌از لذت‌های زندگی خود را به دلیل ضعف و خستگی جسمانی از دست می‌دهند.
احساس بی‌حالی و کمبود انرژی هنگام برخاستن از خواب، خستگی هنگامی‌‌که در جامعه مشغول به فعالیت هستید، بی‌رمقی هنگام دیدن فیلم‌ها یا خواندن کتاب‌ها و بسیاری از فعالیت‌های دیگر از مصادیق این مشکل هستند.
این یک واقعیت در رابطه با خستگی و بی‌حالی است و افرادی که دچار این مشکل هستند می‌دانند که تأثیرات آن بر زندگی‌شان تا چه حد جدی و ناخوشایند است. علل بالقوه زیادی برای این مشکل ذکر شده است، طیف وسیع آن‌ها شامل علل روانی تا انواع بیماری‌های جسمانی می‌شود. از میان این علل، گاه احساس خستگی به دلیل کمبود برخی ویتامین‌ها و املاح ایجاد می‌شود و یا حتی اگر علت ایجاد آن کمبود این مواد نباشد، می‌توان این مشکل را با افزایش ویتامین و املاح دریافتی رفع کرد. در این قسمت به چند راه اشاره می‌کنیم که از طریق آن‌ها می‌توان با مصرف ویتامین‌ها و املاح انرژی بدن را افزایش داد.
آهن
کم‌خونی شرایطی است که در آن میزان آهن موجود در خون فرد کاهش یافته است. از آنجا که خون برای ایجاد گلبول‌های قرمز، که اکسیژن را در بدن حمل و جا به جا می‌کنند، بسیار لازم است، این شرایط (کم خونی) منجر به کمبود اکسیژن و در نهایت کمبود انرژی می‌شود (مخصوصاً انرژی هوازی). در نتیجه افزایش مصرف آهن به شما اکسیژن و نهایتاً انرژی بیشتری می‌دهد.
روی
دریافت روی از راه‌های گوناگون برای مبارزه با خستگی مفید است. برای مثال قدرت عضلات را افزایش داده و در نتیجه احساس کوفتگی در بدن شما کاهش می‌یابد. در عین حال، روی برای بسیاری از آنزیم‌ها که در تجزیه مواد غذایی و واکنش‌های شیمیایی نقش دارند، مفید است. مصرف روی با منیزیم تولید هورمون تستوسترون را بهبود می‌بخشد. این هورمون مردانه در میزان قدرت، انرژی، بسیاری از مسائل دیگر نقش دارد.
منیزیم
منیزیم برای تولید ATP از گلوکز در بدن بسیار ضروری است. ATP در واقع یک نوع منبع ذخیره انرژی در بدن ما محسوب می‌شود و بدون آن ما حتی برای انجام فعالیت‌های معمول و روزانه خود نیز انرژی نخواهیم داشت.
کلسیم
کلسیم نه تنها استخوان‌ها را تقویت می‌کند، بلکه در تقویت رباط‌ها و زردپی‌های بدن نیز بسیار موثر است و در نتیجه مصرف آن، انقباض و انبساط عضلانی و ماهیچه‌ای شما راحت‌تر و قوی‌تر خواهد بود. این امر نیز در کاهش احساس خستگی که در خیلی مواقع به دلیل خستگی عضلانی است موثر می‌باشد. علاوه بر همه موارد مذکور، کلسیم باعث کاهش استرس، که خود یکی از علل اصلی احساس خستگی و فرسودگی است، نیز می‌شود.همان طور که دیدید، ویتامین‌ها و املاح از طرق گوناگون در افزایش انرژی شما موثرند و خیلی اوقات احساس خستگی و بی‌حالی در درجه اول به دلیل کمبود این ویتامین‌ها و املاح ایجاد می‌شود. از آنجا که دریافت این مواد برای بدن شما بسیار مفید و ضروری است، باید مطمئن شوید که این مواد به میزان کافی به بدن شما می‌رسند مخصوصاً اگر اغلب اوقات خسته و بی‌حال هستید.
ویتامین B6
ویتامین B6 برای تبدیل کربوهیدرات به انرژی و متابولیسم اسیدهای آمینه موجود در پروتئین‌ها در بدن ما بسیار ضروری است. کربوهیدرات منبع اصلی گلوکز و در نتیجه منبع اصلی انرژی در بدن ما است. به همین خاطر است که اگر ما نتوانیم انرژی خود را از این منبع تأمین کنیم، پس حتی خوردن تمام موزهای دنیا هم نمی‌تواند انرژی ما را بازگرداند. به همین خاطر شما می‌توانید با مصرف منابع غذایی و مکمل‌های ویتامین B6، درصد بیشتری از کربوهیدرات‌هایی که مصرف می‌کنید را به انرژی تبدیل کنید.
ویتامین C
ویتامین C ویتامینی است که برای سیستم ایمنی بدن ما بسیار مفید است. این ویتامین به بدن ما کمک می‌کند با بیماری‌هایی همچون سرماخوردگی و سایر مشکلاتی که انرژی ما را کاهش می‌دهند، بهتر مبارزه کند. سیستم ایمنی برای انجام وظایف خود در بدن از انرژی استفاده می‌کند. به همین دلیل اگر شما بتوانید از راه‌های دیگر سیستم ایمنی را تقویت کنید، می‌توانید از انرژی صرفه‌جویی شده در قسمت‌های دیگر استفاده کنید. ویتامین‌های A و E نیز عملکرد مشابهی داشته و سیستم ایمنی را تقویت می‌کنند.
خستگی مفرط و گروه خون:
خستگی مفرط و کم داشتن انرژی و حس سستی یکی از بزرگترین مشکلات امروزی است. به ویژه ساکنین شهرهای بزرگ و آلوده مانند تهران، بیشترین رنج را از خستگی مفرط و عوارض آن می برند. دستورالعملهای ارائه شده در این کتاب خستگی مفرط و گروه خون و معرفی غذاهای بسیار سودمند و حذف یک سری از غذاها به راستی به شما کمک خواهد کرد تا با انرژی هر چه بیشتر صبح خود را آغاز نموده و روز را به پایان برسانید.
همچنین ارائه برخی از مکملها و ورزشهای خاص گروه خون و ویتامینها بیشترین کمک را در سم زدایی بدن و داشتن حس شادابی هر چه بیشتر می نماید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *