ناخنهای شکننده در اثر مواد شوینده و شیمیایی

مطلب را به اشتراک بگذارید

ناخنهای شکننده در اثر مواد شوینده و شیمیایی

یکی ازشایع ترین بیماری های ناخن، خشکی و شکنندگی ناخن و همچنین ریش ریش شدن کناره ناخن است که در اثر تماس زیاد با آب، مواد شوینده و شیمیایی ایجاد می شود.

خشکی و شکنندگی ناخن ها اغلب در میان خانم های خانه دار مشاهده می شود، در این حالت ناخن ها لایه لایه و سطح آنها ناهموار می شود.

بلند کردن ناخن، استفاده بیش از حد از سوهان ناخن، مانیکور کردن مداوم، استفاده بیش از حد از لاک ناخن و به کار بردن لاک پاک کن های حاوی استون موجب آسیب به بافت ناخن و شکنندگی آن می شود.

شکل ظاهری و سلامت ناخن ها، نشان دهنده وضعیت سلامتی و تغذیه فرد هستند. سوءتغذیه و کمبود برخی ویتامین ها و مواد معدنی نه تنها موجب کندی رشد ناخن ها می شوند بلکه موجب آسیب ناخن ها شده و با خشکی و شکنندگی آنها همراه هستند.

بر اساس مطالعات نقش بیوتین که یکی از ویتامین های گروه B به شمار می رود، در سلامتی ناخن به اثبات رسیده است. پژوهشگران در بررسی ارتباط تغذیه و سلامت ناخن ها متوجه شدند افرادی که ناخن های نازک و شکننده داشتند وقتی به مقدار ۲٫۵ میلی گرم (۲۵۰۰ میکروگرم) یا تقریباً ۷۰ برابر مقدار متوسط نیاز روزانه بیوتین مصرف می کردند، ضخامت ناخن هایشان ۲۵ درصد افزایش می یافت.

لازم به ذکر است که این دوز را فقط زیر نظر پزشک می توان مصرف نمود.

جگر، کره بادام زمینی ، زرده ی تخم مرغ ، سویا، غلات سبوس دار و قارچ از جمله منابع غنی بیوتین به شمار می روند و به سلامت ناخن ها کمک می کنند.

محافظت از ناخن ها :

از شستشوی افراطی دست ها بپزهیزید زیرا آب ناخن ها را خشک کرده و موجب شکستن آنها می شود.

ناخن ها را مرطوب نگهدارید. برای این کار به انتهای ناخن ها کرم مرطوب کننده یا گلیسرین بزنید و ماساژ دهید.

دست هایتان را با صابون های ملایم بشویید.

هنگام شستشوی ظروف، استفاده از مواد شوینده و نظافت منزل حتما از دستکش استفاده کنید.

بهتر است در زیر دستکش پلاستیکی، دستکش نخی بپوشید.

به طور مداوم لاک نزنید. این کار هم موجب شکنندگی ناخن و هم موجب تغییر رنگ و زرد شدن آنها می شود.

برای پاک کردن لاک از لاک پاک کن های بدون استون استفاده کنید.

برای صاف و مرتب کردن ناخن هایتان از سوهان، ناخن گیر و قیچی مناسب استفاده کنید.

در سوهان کشیدن و مانیکور کردن زیاده روی نکنید.

ناخن هایتان را بیش از حد بلند نکنید زیرا احتمال آسیب و شکنندگی ناخن های بلند بیشتر است.

ترجیحا ناخن هایتان را به صورت صاف و چهارگوش کوتاه کنید.

از ناخن مصنوعی به ندرت و تنها در مناسبت ها استفاده کنید.

این نکته را بدانید که کاشت ناخن مصنوعی به ناخن و بافت های اطراف آن صدمه وارد می کند.

از یک الگوی تغذیه مناسب که شامل همه گروه های غذایی به ویژه انواع میوه ها و سبزیجات باشد، پیروی کنید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

رایس کیک چند غله

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *