غذاهای دریایی و خواص آنها

مطلب را به اشتراک بگذارید

غذاهای دریایی و خواص آنها

مصرف ماهی و مزایای آن  : ماهی ها بخش مهمی از یک  رژیم غذائی سالم هستند. مصرف ماهی ، به مقدار یک یا دو بار درهفته می تواند در کاهش خطر ابتلا به بیماری هائی مانند آسم دوران کودکی تا سرطان پروستات موثر باشد.

ماهی ، منبع غنی ازاسیدهای چرب  امگا ۳ است. گوشت ماهی حاوی مقدار کمی چربی و مقدار زیادی پروتئین می باشد. مصرف ماهی در دوران بارداری میزان خطر تولد نوزاد نارس را کاهش می دهد .

روش های سالم برای لذت بردن ازمصرف ماهی عبارتند از : سرخ شده ، پخت در فر ، آب پز ، بریان شده و بخار پز .

بعضی از ماهی ها حاوی مقدار زیادی جیوه می باشند و باید به ندرت مصرف شوند یا به هیچ وجه مصرف نشوند.

مزایای استفاده از ماهی ها به طور کلی به دلیل داشتن : 

–    مقدار زیاد پروتئین
–    مقدار کم چربی اشباع شده
–    مقدار زیاد چربی غیر اشباع
–    مقدار زیاد امگا ۳

مقدار مواد مغذی موجود در انواع ماهی ها : 

•    منابع غنی اسیدهای چرب امگا ۳ : ماهی سالمون ، ماهی تن، شیر ماهی، غزل آلای دریاچه ای، ساردین ، کیلکا
•    منابع غنی پروتئین : ماهی تن ، ماهی آزاد ، ماهی سرخو ، اره ماهی . مقدار پروتئین موجود در اکثر ماهی ها مشابه هم است.
•    غنی ترین منابع ویتامین B12 : حلزون ، شیر ماهی ، کیلکا ، ماهی تن باله آبی ،غزل آلای رنگین کمانی  و سالمون
•    غنی ترین منبع آهن : حلزون ، میگو ، شیر ماهی  ، اره ماهی
•    کم ترین منبع آهن :  ماهی سرخو ، ماهی خاردار دریائی
•    غنی ترین منبع روی : انواع خرچنگ ، اره ماهی و حلزون
•    غنی ترین منبع کلسیم : ماهی سالمون با استخوان
•    غنی ترین منبع چربی کل و چربی های اشباع شده و کالری ها : شیر ماهی
•    کم ترین منبع چربی کل و چربی های اشباع شده : خرچنگ دریائی (لابستر)
•    غنی ترین منبع کلسترول : میگو ، شیر ماهی  و خرچنگ دریائی (لابستر)
•    کم ترین منبع کلسترول : ماهی تن باله زرد ، ماهی تن ، ماهی سرخو ، هالیبوت (نوعی ماهی پهن بزرگ ) ، ماهی هامور ( نوعی ماهی دریاهای گرمسیر )
•    پرخطرترین از لحاظ آلاینده ها : گربه ماهی وحشی ، میگو ، غزل آلای دریاچه ای ( ماهی آب های گرم و دریاچه های حاوی سموم گیاهی )

مصرف میگو و مزایای آن 

پس از ماهی ، میگو مهمترین غذای دریائی به حساب می آید. میگو خام گوشت سفت و شفافی دارد که حاوی کالری و چربی اشباع شده کمی می باشد. میگوها اندازه  و رنگ های گوناگونی دارند مانند صورتی، خاکستری و مایل به زرد. مواد مغذی آن بسیار زیاد است و حاوی ویتامین ها و مواد معدنی بسیاری می باشد.

–    میگو حاوی ماده معدنی سلنیوم است . سلنیوم( selenium ) در خنثی سازی تاثیرات رادیکال های آزادی که باعث بروز سرطان می شوند موثر است.
–    میگو دارای  مقادیر زیادی پروتئین کم چرب و کم کالری است .
–    میگو حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای ویتامین D  می باشد که برای سلامت دندان ها و استخوان ها ضروری است ، همچنین جذب کلسیم و فسفر را در بدن تنظیم می کند.
–    میگو دارای  مقادیر زیادی  ویتامین B12 می باشد و مصرف آن  باعث عملکرد درست مغز و بلوغ گلبول های خون می گردد.
–    میگوها حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ می باشند و از آنجا که کلسترول خون را کاهش می دهند باعث محافظت بدن دربرابر بیماری های  قلبی عروقی می گردند. این اسید چرب از لخته شدن خون ، گسترش آرتروز مفصلی ، گسترش تومورهای سرطانی وهمچنین بیماری آلزایمر جلوگیری می کند.
–    میگو دارای خاصیت ضد التهابی است و در کاهش تورم لثه ها موثر است.

در مصرف میگو و خرچنگ زیاده روی نکنید. 

مححقان دریافته اند که میگوها و خرچنگ ها و سایر سخت پوستان دریائی ممکن است حساسیت زا باشند و باعث تحریکات پوستی ، کهیر ، خارش ، تورم لب ها ، زبان ،  گلو و حتی  مشکلات تنفسی و سرگیجه شوند. برای پرهیز از چنین عارضه هائی ،  توصیه می شود که در یک وعده غذایی ، حجم زیادی از آن مصرف نشود.

میگوها به صورت طبیعی حاوی ماده ای به نام پورین (purine) هستند. برخی نسبت به این ماده کم تحمل هستند و این ماده می تواند باعث  افزایش اسید اوریک در بدن شود که در نهایت منجر به بیماری نقرس می گردد.

می توانید از لیست زیر انواع ماهی ها را بر اساس نوع گروه خونتان انتخاب نمائید و از مصرف ماهیها و غذاهای دریائی مضر دوری کنید.

ماهی های سودمند ، مجاز و مضر برای دارندگان گروه خون O

 

بسیار سودمند

ماهی روغنی ، ماهی خاردار ، اردک ماهی ، ماهی سوف ، حلوا ماهی ، ماهی خاویار ، شمشیر ماهی ، هالیبوت ، سرخو ، قزل آلای رنگین کمان ، ماهی استراوژن ، ماهی آزاد

مجاز به مصرف

خاویار ، کپور ، شیر ماهی ، ماهی سالمون ، ماهی ساردین ، ماهی کفال ، میگو ، ماهی کولی

مضر

کیلکا دودی ، سالمون دودی ، ماهی مرکب ، ماهی ماسکی

ماهی های سودمند ، مجاز و مضر برای دارندگان گروه خون 

 

بسیار سودمند

ماهی اسقومری ، اردک ماهی ،  ماهی روغنی اقیانوس اطلس ، شیر ماهی ، ماهی ‌سالمون ‌تازه ، ساردین ، ماهی قزل آلا ، ماهی سرخو ، ماهی سفید ، ماهی سوف ، ماهی لوتی ، کپور

مجاز به مصرف

انواع ماهیان سر بزرگ ،  ماهی تن ،  خورشید ماهی ، ماهی خاویار ، ماهی کفال ، ماهی تن ، شمشیر ماهی ، ماهی خاردار

مضر

ماهی کولی ، خاویار ، خرچنگ ، سفره ماهی ، حلوا ماهی ، سالمون‌ دودی ، شاه ماهی ، میگو ، ماهی مرکب

ماهی های سودمند ، مجاز و مضر برای دارندگان گروه خون 

 

بسیار سودمند

ماهی سوف اقیانوسی ،  حلوا ماهی ،  خاویار ، هامور ، ماهی اسقوری ، ماهی ماهی ، شاه ماهی ، ماهی استراوژن ، هالیبوت ، شیرماهی ، ماهی ‌ساردین ، ماهی ‌سالمون ، ماهی روغنی ، سفره ماهی ، اردک ماهی

مجاز به مصرف

ماهی کپور، گربه ماهی ، ماهی کیلکا ، ماهی کفال ، ماهی سرخو ، شمشیر ماهی ، ماهی تن ، ماهی سفید ، ماهی مرکب ، ماهی تیلاپیا

مضر

ماهی کولی ، خرچنگ ، مارماهی ، میگو ، ماهی قزل آلا

 ماهی های سودمند ، مجاز و مضر برای دارندگان گروه خون AB 

 

بسیار سودمند

شیر ماهی ، سرخو ، ماهی تن ، ماهی کاد ، اردک ماهی ، هامور ، ماهی ‌سالمون ، ماهی ‌ساردین ، ماهی استراوژن ، ماهی روغنی

مجاز به مصرف

ماهی کپور ، خاویار ، شمشیر ماهی ، ماهی کیلکا ، ماهی سوف ، ماهی سفید ، ماهی مرکب

مضر

ماهی کولی ، ماهی خاویار ، صدف ، خرچنگ ، شاه ماهی ، سالمون دودی ، کیلکا دودی ، میگو ، انواع  قزل آلا ، حلوا ماهی

 

در ادامه به بررسی نقش ماهی ها در جلوگیری از انواع  بیماری ها و همچنین مضرات جیوه موجود در ماهی ها می پردازیم که می توانید با کلیک بر روی عکس های زیر به مطالعه این موارد بپردازید.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *