عواملی مهم افزاینده فشار خون

مطلب را به اشتراک بگذارید

 استرس:

هنگامی که در وضعیتی فوق‌العاده، اعم از تغییر موقعیت، اضطراب، عصبانیت و… قرار می‌گیریم، بدن ما فعالیت خود را با یک سری تغییرات سریع داخلی تنظیم می‌کند که یکی از مهم‌ترین آنها، آزاد شدن هورمون آدرنالین از غدد فوق کلیوی است که با افزایش تعداد ضربان قلب و تنگ کردن عروق به کمک یک سری ترشحات دیگر، منجر به بالا رفتن فشارخون و رسیدن خون اکسیژنه به عضلات و مغز می‌شود.

 نمک:

ثابت شده است که شیوع فشار خون بالا در مناطقی از جهان که مصرف نمک بالاست، بیشتر است. مصرف نمک زیاد از دوران شیرخوارگی پایه‌ای برای بالا رفتن فشار خون در سنین بالاتر خواهد شد. محدود کردن نمک در سالهای بعدی برای بازگرداندن فشار خون به سطح عالی کافی نیست و تا حدی منجر به بهبودی می‌شود. یک قاشق چایخوری نمک حاوی ۲۳۰۰ میلی گرم سدیم است که این مقدار معادل کل مقدار مصرفی توصیه شده روزانه را تشکیل می‌دهد.

 سیگار:

 با اولین پک به سیگار یا پیپ، فشار خون سیستولیک تا ۲۵ میلی‌متر جیوه افزایش می‌یابد و علت آن نیز، آزاد شدن آدرنالین است.

 تصلب شرائین (سخت‌شدن دیواره رگ‌ها):

تصلب شرائین علت اصلی پرفشاری مزمن خون است که عامل آغازین آن، آسیب به جدار داخلی عروق بوده و به دنبال رسوب کلسیم، کلسترول و فیبرین و… در جدار عروق رخ می‌دهد.

 چاقی:
 فشار خون بالا در افراد چاق، دو برابر نسبت به افرادی که اضافه وزن ندارند و در محدوده وزن نرمال قرار دارند، شایع‌تر است. در این موارد، کاهش اندک وزن نیز به پایین آوردن فشار خون شما کمک می‌کند.

مقالات مرتبط

رایس کیک سیاه دانه

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

رایس کیک چند غله

تاریخچه:
منشا اصلی رایس کیک به کشور ژاپن بر میگردد، که این محصول در بین مردم این کشور بسیار محبوب می باشد.
رایس کیک امروزی را چه کسی اختراع کرد؟
در اوایل قرن بیستم “آلکساندر پیرس آندرسون” گیاه شناس مشهور آمریکایی توانست برای نخستین بار، با روشی جدید برنج را به شکل رایس کیک های امروزی در آورد و پس از آن امتیاز آن را در اختیار شرکت های بزرگ تجاری قرار داد.

ادامه مطلب »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *