سرکه پرتقال
مواد لازم :
پرتقال…………………………………….۵ کیلو
نمک دریا……………………………………….۴ قاشق غذاخوری
مایه خمیر……………………………….۱ قاشق غذاخوری
سرکه…………………………………… نیم لیتر (از هر نوعی که باشد)
آب جوشیده سرد شده ………………….۱ لیتر
طرز تهیه :
پرتقالها را در یک لگن بریزید و به آن آب سرد و نمک دریا را بیفزایید. اجازه دهید پرتقالها در همین حالت تا ۳ تا ۴ ساعت بماند. بعد آنها را در آبکش بریزید و بشویید. سپس پرتقالها را پوست بکنید و خرد کنید. پرتقالهای خرد کرده را در یک ظرف بریزید و یک قاشق غذاخوری نمک دریا به آن اضافه کرده و مخلوط کنید .مخلوط پرتقال و نمک دریا را ۱۰ تا ۱۲ ساعت در جای خنک بگذارید، بماند. در این فاصله ۳ تا ۴ بار مواد را هم بزنید و با دست له کنید. بعد از این مدت، مایه خمیر، سرکه و آب جوشیده سرد شده را به پرتقالها اضافه و مخلوط کنید. سپس مخلوط را در ظرف پلاستیکی دردار بریزید و در آن را محکم کنید تا هوا به آن وارد نشود. ظرف را ۲۰ تا ۲۵ روز در جای خشک و خنک و دور از آفتاب نگهدارید تا برسد
البته تمام خوراکی ها باید بر اساس گروه خون انتخاب شود. بطور مثال : مصرف پرتقال برای دارندگان گروه خونی B بلامانع، و برای سه گروه خونی دیگر مضر است.